October 01, 2014

, , ,

Google Street View Semakin Famous Tapi Ada Risikonya !

As-Salam

Google Street View Semakin Famous Tapi Ada Risikonya ! | Wah ! dah upgrade eh sekarang. Kalau dulu ada google maps dan satelite tapi sekarang dah ada google street view.

Sekarang ni mudah je nak cari tempat, selain google image, google street view ni banyak juga membantu. Siapa yang kat sini tinggal jauh dari keluarga, boleh lah lepas rindu anda dengan google street view dan skodeng lah harapan rumah u olls .


Selain tu juga, kalau nak cari alamat rumah ke, haa boleh guna google street view ni. Akan terpacak gambar rumah korang. Tu pun kalau google dah upgrade lah..

Tapi ada juga keburukkanya, takut ada orang yang salah guna google street view ni. Hmm so pendapat anda macam mana?

Share:

13 Sila Komen:

Unknown said...

Dengan keadaan semasa, saya rasa banyak keburukan daripada kebaikan...semoga semua orang memilih untuk sentiasa ke arah kebaikan..

Norma NML said...

byk keburukanya..nanti senang je org jahat ambik kesempatan..naknya skrg ni macam cara org nak buat jenayah..

mila said...

nape lah benda ni wujud..makin sng la penjenayah buat keje..aduhaiiii

Sakinah said...

pendapat SH benda mcm ni sesuai apply kt tempat2 awam, bgunan perkhidmatan dan sebagainya supaya memudahkan rakyat mencari tempat2 riadah, bangunan terletak kaunter bayaran. Elakkan diletakkan ditempat2 berprofil tinggi mcm kawasan bank & kawasan perumahan.

Umie Amirain said...

belum pernah guna lagi...tapi rasanya bermanfaat untuk orang yang baru di kawasan tersebut...

EjamOthman said...

Banyak keburukan juga sebenarnya dalam sedikit kebaikannya.
Risau juga bila fikirkan tapi berdoalah agar kita sentiasa dilindungan oleh-Nya dari malapetaka dan musibah.

Azhafizah MN said...

menarik untuk tatapan sendiri..takut ade yang silap guna pulak

Ezad Skytech said...

takut orang salah guna teknologi Google Street View ni...

Unknown said...

canggih zaman sekarang ni..

Unknown said...

Zaman yang canggih mangih ni..banyak membahayakan le... Napelah org yg cipta ni x fikir tentang keburukannya

Unknown said...

Ish memang merbahaya kot applikasi ni

Unknown said...

Menakutkan....memang betul-betul dah jadi dunia tanpa sempadan dah ni...

kak T said...

agak agak boleh nampak sampai dalam umah tak?