✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, October 23, 2014

Kecewa Dengan Sikap Sponser Giveaway Yang Tak Amanah

As-Salam



Kecewa Dengan Sikap Sponser Giveaway Yang Tak Amanah | Hmm uzu bengang sebenarnya dengan beberapa sponser giveaway . Bukan pertama kali ni..

Ada sponser beria nak sponser hadiah GA berbentuk barangan, so uzu pun kesian dengan sponser dan terima barangan sponser tu. Walhal, uzu lagi suka bila ada orang sponser cash je, senang nak transfer. 

Tapi bila uzu bagi rasa kesian ni kat beberapa sponser tu, diorang pulak yang tak amanah nak pos hadiah. Ada yang lambat pos. Saapai berbulan-bulan tak pos lagi. Sapa yang malu? Uzu juga yang buruk nama sebab pemenang asyik-asyik tnya, kenapa hadiah tak sampai2?

Dah berapa kali dah uzu pm bila nak post hadiah, asyik tangguh je.. Hmm nak marah salah, tak marah pun salah sebab uzu rasa naik angin lah dengan sponser camni.

Korang pun, lepas ni hati-hati dan pilih sponser tu elok-elok. Abaikan je kalau diorang akan cakap kita ni "pemilih" dalam pencarian sponser, Kita pilih pun untuk yang terbaik, untuk buat GA tu gempak kan?

Semoga berhati-hati eh lepas ni. Kalau ada pemenang GA uzu yang sebelum ni tak dapat lagi hadiah, mohon PM uzu directly kat pesbuk eh.. --> Emas Putih II . Terima kasih :)

20 comments:

DYatie ABakar said...

Semoga dipermudahkan sis.

TengkuButang said...

Teman pun harap x dapat sponsor mcm tu.. Buruk nama kita kan.

Engku Muzahadin said...

Muz pernah memang drpd 1 blogger ni, hadiahnya wang tunai, dia sendiri yg bagi tapi sampai ke hari ni tak dpt2.. Dah setahun kot, entah ler... Hahaha. Kalau Uzu nak sponsor lagi, boleh PM Muz ;)

Amanda Suria said...

Ini patut x leh jd ni...next if uzu buat lg ga pilih sponser tau dik...mcm akak pun ada gak sponsor ga org..tp pemenang plak x sabar2...kjp2 email...kjp2 email....lg letih..

Mila Hilas said...

sy pn ad msh blm trm adiah GA tp lupe da GA uzu ke GA sape..setiap kali tya kata bz...klo rsa xmampu nk bt jgn la sponsor..ni bt org tertunggu2.. drp excited trs rsa menyampah da

Busyra Bt Takiyudin said...

huhu. mmg ada pun sponser mcm tu. sbar jela

Busyra Bt Takiyudin said...

huhu. mmg ada pun sponser mcm tu. sbar jela

Scha Nazri said...

kita sponsor yg bik tak? heheheh

farhana mohamad said...

:)
betul. saya pernah kena macam ni jugak. saya masih tak dapat hadiah ga. bila ditanya kata ada masalah dari pihak yang incharge bagi negeri2 terlibat. dah janji kata nak selesaikan. hampir 5 kali bagi details pada orang yang sama. last2 sampai ke sudah tak dapat hadiahnya.

Fiqa Nsz said...

fiqa pun tak dapat lagi hadiah kat GA sis yang baru tu..

Penjejak Mimpi said...

Cik PM pun prnh kena tp bkn dr GA Uzu la.. Bila ditanya, jawapan dia "ada mslh teknikal". Cik PM tny 2 kali je. Lps tu dh malas nk tny dah. Rasanya dh bertahun benda ni berlaku. Hmm.. Kita ni bukanlah beriya nk sgt hadiah tu tp kalu dah diisytiharkan sbg pemenang, hak kita takkan kita tak nk tuntut, kn?
Hmm.. Sabo jelah dgn perangai manusia2 mcm tu...

Azhafizah Md Nor said...

kalau nak sponsor buat cara nak sponsorlah kan..kesian kat pemenang tu dok tunggu je..kita pulak dipersalahkan..ermm.harap mereka bertanggungjawab.

AMIIZAA said...

Alahai macam2 pulak... Lepas ni Kena hati2 uzu

Ieta Mat Saad said...

Peliknya... Tak elok buat perangai mcm tu kan?

Ezad Skytech said...

geram juga dengan sponsor yang jenis macam ni...kena lebih hati2 nak pilih sponsor la lepas ni...takut benda sama berulang kembali...

Nurul Aini said...

Kadang sponsor cash pun susah juga kak..Tak balas PM sampai kesudah..diam je. Alahai..kadang rasa kita pula yang rasa muka tembok sangat nak tuntut hadiah dari sponsor. Ada menang hadiah top up rm10 je, sebab tak nak bagi sanggup menipu kata dah masukkan, tapi tak terima apa-apa pun..bila cakap tak terima pun, dia delete akaun facebook dia. hehe..Kadang rasa nak ketawa pun ada dengan perangai orang macam ini. Nak sponsor tapi bila orang tuntut tak nak bagi.

baby melody said...

kene lebih bhati2 memilih sponser.. sponser yg btol2..niew nak maen sponser jew..bile di tuntut wat dekkkk jew..haru jugakdgn owg mcm niew

sha dhira said...

happen all the time. semoga kita berjumpa dgn para sponsor yang baik2 sahaja lepas ni :D

zarulfarhana said...

saya penah menang GA jgk..2 kli la... tpu hadiahny xsmpai pon smpi skrg... mlas nk tnya blik.. klau dia rasa nk bg, bg ja..

zarulfarhana said...

saya penah menang GA jgk..2 kli la... tpu hadiahny xsmpai pon smpi skrg... mlas nk tnya blik.. klau dia rasa nk bg, bg ja..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com