✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, October 30, 2014

Peniaga Online Juga Dikenakan GST

As-Salam

Peniaga Online Juga Dikenakan GST | Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dah keluarkan notis yang mana peniaga-peniaga yang berniaga secara online juga akan dikenakan GST . 


Dah lah blog pun dikenakan GST, peniaga online pun sama .So sesiapa peniaga yang kat pesbuk tu, kat insta tu kena bayar GST. Pihak diorang pun dah lakukan pemantauan.

Rupanya notis ni dari tahun 2013 lagi tapi peniaga online buat derk je. So nak tak nak kena bayar juga lah kan. Kalau gagal boleh dikenakan penalti sehingga RM5000.

8 comments:

Lea IsNawi said...

Blog pun kena gst..perghjhh

Nadia Johari said...

pergh semua duitt

Azhafizah Md Nor said...

siap sedia lah semua nak register ye

Kita Bantai said...

Kesemua pemilik blog, website, dan juga forum yang mana menjana pendapatan melalui platform tersebut juga turut dikenakan GST.dah x der duit ker kerajaan nie ?

nini said...

ha ???? mcm lucu pulak

Rosmiza Ali said...

Blog pun kena GST.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Noor Izwani Eliyana said...

*terbuntang mata* (terkejut)

Lisa Nurulain said...

Saya sudahh

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com