✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, October 23, 2014

Uzu Diringi 2 Abang Polis Traffic. Apa Sudah Jadi?

As-Salam


Uzu Diringi 2 Abang Polis Traffic. Apa Sudah Jadi? | Malam selasa baru-baru ni, uzu g jejalan jumpa kakak yang dari Sabah datang sini. Ada keja katanya. So uzu luangkan masa sikit. Uzu nak balik dalam pukul 3 pagi lebih juga.

Nak dicarikan cerita, kalau area kl ni, uzu selalu guna waze, senang nak cari jalan balik kan. Tapi malam tu, henpon uzu habis bateri.. 

Pastu, beranikan diri drive ikut signboard, heyy pening uzu. 2 3 kali pusing tempat yang sama. At last uzu berhenti tepi jalan..

Tiba-tiba.. ada orang ketuk pintu cermin kereta. Terkejut juga kan. Ingatkan stranger gitu.. rupanya abang-abang polis traffic. Aishhh abang traffic ni nak apa.. *buka cermin kereta*

Abang traffic : kenapa dik?

Aku : sesat jalan bang

Abang traffic : adik nak p mana?

Aku : Uniten..

Abang traffic : ehh jauh dah ni dik, nak masuk kajang dah..

Aku : oh yeke.. Camna eh nak jalan ke Serdang?

Abang traffic : Adik kena buat u-turn ni tapi u-turn dia pelik sikit..

Aku : Pelik camna tu bang?

Abang traffic : Jalan bengkok2 sikit..

Aku : Alaaa yaka *buat muka sedih*

Abang traffic : Takpe la dik, biar abang hantar

Aku : okok .. *sambil senyum kambing*

Pastu abang traffic dan kawan dia pun iring dan guide uzu jalan yang betul. Hahaha rasa macam VIP pun ada masa tu. Nak je ambik gambar tapi memandangkan gelap dan low bateri, x dapat lah uzu merakamkan detik-detik terharu tu..

Dengan bantuan abang-abang polis trafic, maka uzu pun selamat sampai ke hostel. Hihi. Abang tu hensem gila kot.. Fall in love.. *gatai*

Abang polis traffic, saya harap abang baca lah entry ni, kalau abang baca, saya berterima kasih dengan abang sebab jalankan tugas dengan baik ! Salute !!


24 comments:

Mila Hilas said...

wah beruntung..abg polis tu pn tgk girl yg bwk kete terus tego.hahaha

Sofu Hashim said...

salam perkenalan Uzu

Terbaik la abg polis..

Lisa Nurulain said...

Uzuuuu ade bg namecard tak kat abg trafic ? :D

Azyyati Liah said...

Uzu, mujurla yang itu abang polis traffik yang betul. Takut dengan macam-macam kejadian ganas sekarang. Apa-apa pun take care dear :)

nor azira said...

sy plak yg tersipu-sipu baca entry uzu ni. alahai uzu! hehe

salam perkenalan :)

Mardiah Diana said...

Salam singgah pagi dik Uzu..
bestnya di iring dengan abg2 polis...

Eda Johari said...

wah... best laaa da macam vip. hehe

Amanda Suria said...

Untung badan kan...hihihi....

Delimasari said...

bestnye ada pengiring

Azhafizah Md Nor said...

wahh untungnya dia..

TengkuButang said...

hahaha.. amboihh..

AMIIZAA said...

syukur ada Abg polis tolong

shalimar yusof said...

chewaahh uzu..bukn main yeaa...kih3

Shawn Razaleigh said...

Awat tak kasi kad blogger

Zayani Zulkiffli said...

Waaah!
Untungnya. Jarang nak jumpa polis macam tu sekarang :D

http://nurulzayani.blogspot.com/

Nazlee Ismail PCL said...

nak jugak laju cmtu... nk balik banting dari KL jauh sikit..

Sukma Haron said...

wah....suspen jugak kalau sesat ehhh...

Permatabiru said...

alhamdulillah bertuah jumpa yg sudi membantu..

Nadiah Hanum Wahab said...

Salam perkenalan...;)
Wahhh bestnya dapat layanan VIP dari abg polis yea...;)

mama'snia said...

Salam singgah uzu

Sekali baca tak puas hati...2 kali baca terasa jeles...terbayang2 motor abg polis...ngeee :D

Ieta Mat Saad said...

pasaipa tak bagi kad blogger Uzu... seb bek ada abam polis... hehe

www.blogieta.com

Ezad Skytech said...

fuyoo...siap polis escort tu...memang rasa macam VVIP la kan masa tu...hee

Ct Noraishah said...

wahhh..bestnya :>

Sabrina SA said...

wahhh bestnya kak uzu! :D

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com