✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 27, 2014

Cara Mudah Cantikkan Dinding Rumah Anda Dengan Stencils

As-Salam


Cara Mudah Cantikkan Dinding Rumah Anda Dengan Stencils | Pernah dengar stencil tak? Mungkin ada yang tak pernah dengar stencil ni , mungkin ada yang pernah. Ok lah nak explain sikit.

Stencils ni macam sejenis plastik yang berfungsi tuk mencantikkan dinding rumah atau dinding kat ofis atau pun dinding kat mana-mana je lah, haaaaa stencil ni actually teknik tekap dan cat yang mana teknik yang sangat mudah nak cantikkan dinding. Bukan setakat dinding je tau, ceiling pun boleh.

Actually ni macam kita letak wallpaper dinding tapi sebenarnya bukan. Yang ni kita boleh pakai banyak kali . Sebab boleh guna semula. Kan dah jimat kat situ.

Ok lah nak beza sikit, kalau kita pakai wallpaper kat dinding kan, kita kena kopek kan kalau dah tak nak pakai? Haaa yang stensil ni sangat mudah, tak yah kopek-kopek dah, kita just cat semula.

Stencil ni boleh DIY tau, mudah dan murah sangat-sangat. Boleh tengok kat laman web ni https://www.facebook.com/paintingurmindattraction/photos_stream , ada pelbagai design dan corak stensil. Mesti korang berkenan.. Uzu pun berkenan sangat oii !





Tapi kalau korang rasa , korang takde masa nak cat-cat bagai, so bolehlah ambik servis stencil ni. Tak murah dan tak mahal ok. Sedang-sedang je :)

Harga Servis Stencils
Harga servis RM300 hingga ke RM650.  Area KL dan Selangor kena minimum 100 kaki. Kalau luar kawasan, diwajibkan ambik pakej  2 3 wall.

Berminat?
Email: reza696.wallmakeover@gmail.com
Phone: 0102760309
Address: 1-2-14 blok c diamond square of jalan gombak, Setapak 53000 Kuala Lumpur, Malaysia (Peninsular).

Uzu pun nak lah beli yang kaler pink tu. Alahai macam comel je macam cantik je. Nak DIY sendiri memandangkan hostel tak boleh orang lain masuk. Baru cun nak photoshoot dalam bilik kan? hehe.

7 comments:

Eny Abdullah said...

wah wah good idea ni.... senang pun senang :D
http://enyyusnizar.blogspot.com/

Ibu Lala said...

Akk pun tgh pk nak mencantikkan di ding rumah. Dah 4 tahun dok rumah baru. Dinding yg sama je.

zazanizam said...

sangat awesome!

Liyliz said...

cantik

Najlaa 'Aqilah said...

love love paling cantik haha

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Nadia Johari said...

memang lawa semuanya

Maria Firdz said...

menarik...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com