✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, November 10, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

( Sebab kat hostel memang banyak sangat nyanuk, nak study pun tak selesa, so kalau dapat benda ni mungkin lebih membantu. hihi)



Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

29 comments:

Nisa Greennnpanda said...

gud luck uzu~

Sheila Mutalib said...

Good luck awak!

Hihi.. Sempat ni nak join...

mama amir said...

good luck uzu...^_^

Akif Imtiyaz said...

All the best Uzu

Akif Imtiyaz said...

Good Luck Uzu

Rosmiza Ali said...

Goodluck Uzu!
RosmizaAliDotCom

Fuza Musa said...

All d best sis

Sya Mimie said...

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html?m=1

Gudluck.. :)

Zaidalifah Hussin said...

DARI GIVEAWAY MIALIANA: done follow awak

http://kumahuitu.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

MENJEMPUT KE SEGMEN BONDE...

http://kumahuitu.blogspot.com/2014/11/segmen-mari-tingkatkan-follower-blog.html

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

salam..singgah cn
http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Ismail Md Salleh said...

Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Mialiana.Com

***IsmailDotCom***

Mia Liana said...

Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

Good luck (^_^)

- Mia Liana -

izzeyda said...

Assalamualaikum.. singgah sini dari segmen yang sama.. good luck ya..

http://izzeyda.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Mila Hilas said...

gudluck

Maria Firdz said...

Salam ziarah dari segmen yang sama ;

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya ... (^_^)

mOoN IzzaN said...

Singgah dari segmen yg sama.. good luck.. :)

http://www.munirahizzan.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Good luck, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
^_^

Mar Mansor said...

Singgah sini dari segmen yang sama..good luck

Cik Ash said...

ASSALAMULAIKUM... CIK ASH DATANG SINGGAH DARI SEGMEN SAMA... jOM SINGGAH BLOG EKIN BACA ENTRY LAIN... :)

http://cikash.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau_14.html

Siti Rohaida Yusof said...

salam.singgah dari Giveaway Mialiana
http://www.kisahsidairy.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
all the best ya!

Mia Liana said...

tahniah...

http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-pengumuman-34-blogger.html

- Mia Liana -

Mila Hilas said...

tahniah

Mad Parihh said...

tahniah emas putih :) singgah dari senarai pemenang

Nurul Syahirah said...

tahniah akak.. hehehe.. minat giler dengan akak ni.. :3
jemput join segmen Ira.. :)
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-syahirah-valiant-1.html

zaleha awaluddin said...

Tahniah :)
Semoga sama-sama berjaya di peringkat yang seterusnya
ProVide Network

Sya Mimie said...

Tahniah.. :)

Mia Liana said...

sila semak tracking number

http://www.mialiana.com/2014/11/penghantaran-batch-2-bugslock-gelang.html

- Mia Liana -

Alynn Azman said...

Assalammualaikum

singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

alynnazfiz.blogspot.com :)

Mia Liana said...

Salam. Sila buat entri review mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam entri ini.

http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

dan wajib hantar sebelum 11.59 malam 10 Disember 2014. Terima kasih.

- Mia Liana -

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com