✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 5, 2014

Kenapa Perut Perempuan Belum Kahwin Dah Buncit?

As-Salam


Kenapa Perut Perempuan Belum Kahwin Dah Buncit? | Perempuan dan buncit tak dapat dipisahkan? Perempuan mana tak buncit? Perempuan kurus pun, kalau duduk, ada gak berlipat perut tu. Ce ngaku .. Hahaha :D

Uzu pun mengalami masalah yang sama. Kekadang tu terpaksa pakai bengkung atau panty yang cover perut tu. Kah kah kah tapi seksa weii .. Tak selesa gila bila pakai. Kekadang kalau p event dari pagi sampai malam tu, ya allah nak pengsan je rasa.

Uzu nak kempiaskan perut, so uzu nak share tips mudah kempiskan perut.

1. Minum Air Masak Yang Banyak.
Ni untuk cairkan kuantiti sodium dalam badan.

2. Makan Perlahan-lahan.
Jangan gelojoh sangat makan tu. Slow-slow. Biar kunyah betul2  makanan tu. Kang boleh menyebabkan proses kembung perut berlaku.

3. Kurangkan Garam Dalam Makanan.
Jangan masin-masin ye.

4. Lakukan Senaman atau Bersukan.
Sebelum tidur tu buatlah sit up 20-30 kali setiap malam. InsyaAllah membantu.

5. Kurangan Makan Tengah Malam
Yang ni penyumbang utama lemak berkumpul kat perut . Elakkan ye !

6. Kurangkan Makan Makanan Ringan
Kurangkanlah makan eh. Save duit. Perut pun tak boroi. Hihi.

Tu je lah tips dan cara mengempiskan perut buncit . Uzu pun nak jugaa kempiskan perut. Semoga bermanfaat ye . Salam :)


16 comments:

Farah Waheda Wahid said...

uzu...lagi satu sila detox...he he he...

Rosmiza Ali said...

Semoga berjaya Uzu! Akak bab nak buat sit up tu sengsara sungguh.. Tak mampu nak bangun.. Acaber ekk org boleh buat situp boleh bangun baring bangun baring.. Akak langsung tak boleh bangun.. Haih~
RosmizaAliDotCom

Aimi Farhana said...

kalau buat sit up memang sangat mujarab. dah try pon. dulu la masa masuk taekwando. skrg dah tak sekempis dulu

AMIIZAA said...

uzu

petua kak mieja lepas makan jgn minum air.

Zahidah Wahid said...

sit up masa palapes dulu je selalu buat.. dah habis latihan, sit up pun kemana jugak... nak kena mula balik ni...

http://www.zahidahwahid.com/

nooratiqah mhhdruslan said...

minum air lepas makan.tu jadi ikan kembung..tapi buat jugak..:(
sitt upp mmg tak upp dah kita.

Jazz Lover said...

Perut saya pun buncit tapi sebab angin dalam perut gara2 sembelit. Selalu jak diketawakan bf. Sedih saya. Huhu. Angel Love Soldier

Ezad Skytech said...

senaman ni la orang paling malas nak buat...cuba buat setiap malam sebelum tidur...mesti terasa perbezaannya...

Cik Siti said...

No 1 2 3 tu dah mmg dok buat slalu..yg 4 5 6 tu..mmg susah nak jadikan habit..huhu..tp kna berusaha gak la...satgi terlalu buncit payah gak..byk penyakit..gud luck uzu mngmpiskan perut

Syaza Raihanah said...

Baru tahu. Nak kena praktikkan dr sekarang. Hehe

Iyqa Gani said...

lect perah gtau yg perut buncit untuk perempuan yg belum kawen tu.. sebab lemak rahim.. buncit cikit jaa.. lemak rahim nie penting untuk rahim bila mengandung nnt.. perempuan yg ada 4pack kan, yg bina body.. slim ja.. lemak rahim dah hilang, bila mengandung nnt lemak itu akan kumpul balik, banyak.. lepas bersalin nnt, perut akan buncit..

ini yg lect cakap laa.... kalau buncit terlebih tu..........

Mister Zarif said...

tambah lagi pakai bengkung ngan minyak mustajab. confom kempis punya. hehe

Faqihah Husni said...

nak share!! :)

Kiz MySelf said...

Seb baik lelaki kalau tak buncit den..haha

sarah said...

hmmm dah banyak kali baca tips nak kempis perut tapi dah tak buat bersungguh2..hasilnya tak dak la..heeee

Miss Tisya said...

sit up tu kan..hmm memang tk bangun la kak.. tiga empat kali boleh lagi la...bangun baring..bangun baring..hehehe

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com