✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, November 17, 2014

Rahsia Kecantikan Badan Emas Putih Spa Di Rumah Je !

As-Salam

Rahsia Kecantikan Badan Emas Putih Spa Di Rumah Je ! | ok lah hari nak bocor rahsia kecantikan dalaman yang uzu tersangat jatuh cinta . Elehhh macam lah cantik kan nak kongsi rahsia kecantikan. Poyoo aje si emas putih ni. Hahaha. 

Actually, kita sebagai perempuan kena cantik sebelum kahwin, tak kisah cantik luaran atau dalaman. Baru cepat jodoh sampai. eh ? Cam tu pulak. Promote diri ke apa? Krik krik krik..

Semalam kan, uzu try mencantikkan diri sendirinya di rumah. Lama dah teringin nak pegi Spa kan, memandangkan mahal, malu nak men-spa kan badan, geli sangat bila badan kena urut, uzu penggeli orangnya, so takleh org urut/sentuh/, mesti geli tahap nak lariiii 3 round padang sekolah. 

So masalah tu actually membuatkan uzu tak g spa sampai sekarang. Nasib baik ada Spa Di Rumah ni. Merasa juga badan ni kena spa, walaupun Spa Di Rumah  je kan, tapi sama level ngan spa di luar. Uzu memula pun tak caye, bila try semalam. Ya Allah, mak aiii wangi gila. Nasib baik takde pakwe, kalau ada, mesti dia bawa kahwin terus esok. Hahaha :D

Semalam, uzu spa di rumah dengan lulur kopi dan gel mandian santan. Uzu campurkan kdua-dua campuran ni dalam 1 bekas.


Ambik lulur kopi 2 sudu masukkan dalam bekas. Lulur kopi ni banyak khasiatnya . Dia boleh tanggalkan daki-daki, sel kulit mati, haluskan kulit. Lulur kopi ni juga mengandungi anti oksigen so kalau kita pakai, rasa ringan ja badan kita, badan jadi segar, stress pun kurang, dan yang paling penting, boleh hilangkan hitam kan peha.


Lepas tu, uzu ambik 2 sudu besar gel mandian santan, ni pun wangi juga, sangat wangi sebab dibuat dari santan kelapa, takde bahan kimia, baik untuk anjalkan kulit,melembapkan, dan boleh elak sun burn kat muka. Kalau kaki travel macam uzu, memang sesuai sangat guna ni .

Bancuhkan lulur kopi dan gel mandian santan , letak ait sikit je, jangan biar dia cair sangat dan jangan pekat sangat.


Lumurkan campuran lulur kopi dan gel mandian santan tadi ke badan dan gosok kat mana-mana bahagian yang korang nak. Lagi bagus 1 badan sekali. Lagi best. wuuuuuu sedap wei guna.




Haaaaa uzu gosok dalam 10-15 minit, best wo main benda ni. Sampai keluar daki, sampai hilang kesan hitam kat tangan, tangan uzu hitam sebab kena panas, lepas pakai... Tengok kat bawah. Nampak tak perbezaannya?



Sila tengok gambar tangan uzu sebelum dan selepas pakai kat bawah. Uzu pakai camera biasa. takda edit, tak pakai camera 360 ok. Terkejut tak? terkejut mak longgg. Habis daki dia kikiss. Putih terus tangan kena sunburn.


Lepas Spa Di Rumah , sebelum tidur uzu akan pakai losyen ni. Lagi tambah wangi. Ni kalau ada suami ni, yang dah kahwin pakai, mesti suami melekat je. Hahaha :D


Terbaik lah Spa Di Rumah  ni. Terkejut uzu dengan hasil pertama pakai.  Boleh tak kalau nak pakai hari-hari? Hahaha.. Dia punya wangi sampai sekarang ada lagi walaupun tadi pagi uzu mandi guna sabun mandi lain, bau wangi masih ada.

So uzu nak suggest lah kat korang, kita Spa Di Rumah  je, takpayah buang duit mahal-mahal pegi spa, habis duit minyak keta je. Spa kat rumah lelama pun takpe. Harga spa kat luar sekali rawatan , nak juga ratus-ratus. Uzu buat Spa Di Rumah  , RM5 je sekali rawatan, jimat tak? jimat tak? Haa..

So sesiapa nak try Spa Di Rumah , boleh lah ke lama page mereka Spa Di Rumah atau instagram @spadirumah. Dijamnin 100% korang suka!

12 comments:

Cik Siti said...

spa di rumah mcm best ja...save money...hee

Eny Abdullah said...

wuisshhhh makin gebu la uzu heheheh

Nadia Johari said...

beest nii

Farah Waheda Wahid said...

best ni spa di rumah... dulu sebelum ada ash rajin jugak spa di rumah cenggini tetiap minggu uzu...muahahahah...dah ada dia, 2 minggu sekali jer... sebab nanti dia pun nak spa jugak...

Engku Muzahadin said...

Wah, buat dekat rumah jer la pasni kan... Jimat!

yaya_flanella said...

Nakkkk esok bawak!

adaa-inspiration.com said...

hai cik adik emas putih..hehe terbaiklah spa ni baca terus rasa nak sental je kulit ni..kot ler boleh putih berseri hehe

nway, nice blog! will definitely come again :D

www.adaa-inspiration.com

Delimasari said...

terpikat

Sukma Haron said...

macam best jer...boleh try nie.....

jamian sarif said...

dah bole buka spa kat rumah la macam ni....hehe

Mummy Hana said...

macam menarik je..bleh la try nnti..hehe

shuhada badya said...

macam besh je, boleh cube juge nie.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com