✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, December 5, 2014

Al-Fatihah Buat Arwah Atok

Al-Fatihah Buat Arwah Atok | As-Salam. Dengan rasa dukacita dimaklumkan bahawa atok uzu yang kat Miri, Sarawak telah kembali ke ramatullah kelmarin bersamaan 4 disember 2014 . 

Atok rasanya dah tenat sejak rabu lagi dan dimasukkan ke hospital. Dengan cerita atok takde sakit apa pun, cuma sakit tua ja dan ajal atok dah sampai.

Family uzu kat Sabah dan fly ke Miri pagi tadi dan sempat tengok atok untuk kali terakhir sebelum dikafan serta dikuburkan. Uzu sedih sebab uzu pernah jumpa sekali je atok masa raya hari tu,atok masih sihat lagi dan tak sangka, itu kali terakhir uzu jumpa atok :(

Ya Allah, ampunilah dia, kasihilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah tempatnya, luaskanlah tempat masuknya, mandikanlah dia dengan air, salju dan embun. Sucikanlah dia dari segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya, gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya, gantikan untuknya isteri (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya. Masukkanlah ke dalam surga dan lindungilah dia dari azab kubur dan azab neraka.

Amin Ya rabbal alamin.

18 comments:

sYiRa LoKMaN said...

salam takziah uzu

izzeyda said...

Inalillah.. salam tahziah buat uzu dan keluarga..

fazianbatrisyia said...

takziah uzu & family. Semoga roh dicucuri rahmat.

mama amir said...

Innalillahi wainnailahi rajiun...salam takziah buat uzu sekeluarga...

anis Sk said...

Innalillahiwainnailaihirajiun..takziah buat kak uzu n kluarga

farah najwa said...

takziah.. semoga atok akak uzu ditempatkan dengan orang orang yang mulia... Aminn...

Tasha Aqisha said...

takziah uzu..
http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/12/dia.html

Aimie Mokhtars [ BLOG ] said...

innalillah..takziah uzu

Siti Nurzafirah said...

Innalillahi wainnailahi rajiun... semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh...

Mia Liana said...

salam takziah uzu... al-fatihah...


p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

cikpuan hana said...

salam takziah..
semoga roh arwah di tempatkan dikalangan orang yang beriman..

Zana Hassan said...

Salam takziah uzu..al fatihah..

Etuza Etuza said...

Asalam ..salam takziah, semoga rohnya tenang di alam barzak..

Fyna Ahmad said...

salam uzu. al-fatihah dan salam takziah untuk uz sekeluarga.

Maria Firdz said...

Salam takziah uzu...
Psst: Salam ziarah dari blog mialiana.com... Keep blogging and have a nice day... (^_^)

zazanizam said...

As salam uzu,
Al-fatihah dan salam takziah untuk uzu sekeluarga.

TengkuButang said...

Salam takziah.. ALfatihah buat atok uzu

adaa-inspiration.com said...

salam takziah uzu..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com