✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, December 23, 2014

Gathering Kelab Blogger Ben Ashaari Di Bukit Gambang Resort City, Kuantan #day1

Gathering Kelab Blogger Ben Ashaari Di Bukit Gambang Resort City #day1 | As-Salam. Lama gila tak update blog. Kerja menimbun kat ofis, kerja blog lagi, kerja itu lagi dan ini. Hehe. Sibuk pegi event sabtu ahad. Sampai blog terabai. Hehe.

Ohyaaa.. Back to the topic, hari sabtu yang lalu, uzu dan geng #kelabbloggerbenashaari serta team firma guaman rasmi KBBA ada sesi gathering di Bukit Gambang Resort City, Kuantan Pahang. Jauh kan?Jauh pun kami redahi sebab suka ke tempat baru.

Dari Kl-Gambang kami konvoi ramai-ramai. Best wo. Boleh melalak dalam kereta. Sesi karaoke gitu. Huhuhu. Nak hilangkan mengantuk punya pasal. Hahaha.

Kami sampai ke Bukit Gambang Resort City jam 1 petang. Memandangkan check in jam 3 petang, so kami ke Kuantan tuk makan tengahari kat situ. Makanan dan minuman kat situ murah. Macam kat Sabah je. Sakan mengemukkan diri.

Jam 3 petang kami check in. Geng #kelabbloggerbenashaari dan firma guaman rasmi KBBA berkumpul kat situ. Menunggu turn check in. Kena ambik nomborr tau. Haaa class kau jah !
Firma Guaman Rasmi KBBA sediakan 6 apartment untuk kami . Yang mana 1 apartment ada 2 bilik. 1 bilik untuk 2 orang. So dalam 1 apartment boleh masuk 4 orang dan lebih . Apartment tu pun sangat luas. Jom tengok apartment kami ni.
Jam 6 petang kami ada sesi kenalkan diri dengan firma guaman rasmi KBBA, sesi membincangkan hal-hal yang berkaitanlah. Rasanya tak perlu uzu nak cerita sebab private sangat. Hihi apa pun, best dapat kenal dengan Lawyer-lawyer KBBA sebab sporting dan otak giler-giler cam kami ni juga.
Jam 8.30 malam . Kami decide nak g Teluk Cempedak, makan kat luar . Dari Resort ke Teluk Cempedak ambik masa 45-60 minit.. Kami konvoi 2 kereta..
 Alhamdulillah atas rezeki yang diberikan. Kenyang makan. Sedap pulak tu. Lupa dah kedai apa ni. Tak kisah, janji semua kenyang.

Last sekali kami lepak kat pantai. Hihi. Sejak setahun lalu tak pernah jejak pantai. Kat KL susah nak jumpa pantai. Kesian yang amat. Hahahaha. lepas rindu.

Hehehe alhamdulillah selesai hari pertama aktiviti kami kat situ.. Keesokkan harinya kami main kat water park .. Ta sabarnya nak update. Hihi.  Korangs tunggu yee next entry.. Assalamualaikum :)

10 comments:

Puteri said...

Belum pernah lagi ke resort ni, teringin la pulak :)

Jemput singgah BLOG saya. Ada tips dan peluang bisnes part time dan macam2 lagi

Normi Nieza said...

bestnya..:)

Farah Waheda Wahid said...

#ehhh #ehhh duduk sebelah siapa tu? ^_*

yoorin melacolea said...

kat kl paling dekat pon morib.. hehehe.. seronok nyee gathering...

::EIDA:: said...

jelly tak dapat pergii huhuhhu.. eh eh betul kata kak farah.. duduk sebelah siapakahhh ehem hehhehe

Izzati Amira said...

rindu gambang! heheh

Yan Ty said...

best2...

Nur Inani said...

tido dekat carribean ehh. nani hari tu dekat arabian :)

zazanizam said...

bes! zaza pun tak pernah sampai lagi

Nadia Johari said...

tunggu legoland pulak..arghhh..bercutii

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com