✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, December 1, 2014

Malu Bila Dikatakan Gemuk !

As-Salam

Malu Bila Dikatakan Gemuk ! | Sentap tau i, bila orang kata kita gemuk. Hurm.. malu okayyy. Rasa macam, alahaiii apasal kau gemuk sangat ni uzu. Dah macam penguin dah. Hahahaa. 

Tahun lalu uzu start study sini, badan takda la segemuk ini. Nak cakap kurus tu, tak lah. Tapi normal lah dengan kependekan uzu yang pendek ni.


Tapi, bila dah setahun duduk kat KL ni, ya allah, kuatnya makan. Lagi-lagi selalu g event, food review, buffet ramadhan la, haaa mana tak gemuk macam ni..



Dulu muka cengkung. Sekarang dah bulat dah muka. Double chin dah ketara. Sekarang ni berat dalam 52kg. Ya Allah berat sangat tu sebab ketinggian 44cm je. Tak seimbang. Tu sebab macam penguin. Hohohoho.

Ok lah. hari ni nak diet. Nak kurus macam dulu. Tersangat nak . I is actually tak sentap yang panggil gemuk ka, penguin ka, hahaha i is tau itu fakta walau dengan nada bergurau. I sayang korang semua. Boleh ke diet ni? Orang kuat makan ni susah nak diet sebenarnya okayy . Nak try 2 minggu dieat atkin ! chaiiiyoooo !!

19 comments:

Nur Inani said...

good luck buat diet atkins. chaiyok uzu :D

Eny Abdullah said...

haaaaa tinggi uzu 44CM jeeee?????

Sue Izza said...

chaiyooooo cabaran dr kak sue ni...2 minggu eaaa hahahha

Mar Mansor said...

diet jangan tak diet..

irra yyan said...

44cm jerr? Biar betik uzu?? Hahahahaaa

Ainul Mustafa said...

mana ada gemuk.ok je

Norhana Marsom said...

Comellah uzu..

Ibu Hana

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

good luck..

Nora Karim said...

44cm ke 144cm? Eh, xde la nmpk gemuk.. cute ja.. heheh

Siti Nurzafirah said...

Tak pew.. still comel and sihat.. heee

Normi Nieza said...

chaiyorkk...uzu..:)

Echa H. said...

hihihih 1 tetinggal :P saya since last week cuba try diet atkins. tapi fail hahahah. susah la nak cakap taknak kat mkanan sedap2 ni huhuhuhu

Nurul Qistina said...

gud luck uzu !! ^^

yoorin melacolea said...

hahahaha..kan..uzu.. nasib baik tak jadi host jalan jalan cari makannn... hehehe

Dewi Lestari said...

lebih baik dikatakan gemuk daripada di katakan kurus :).
Visit balik kaka : Download Apk Gratis

Hani Suryani said...

Hihi, hani pun tgh berdiet..

Salam perkenalan sis :-)

Jemput singgah www.hazamiesouq.blogspot.com

Legasi Piston Pecah said...

owh.. penguin versi muk2 eh.. xpe.. boleh cepat turun blik berat badan tu.

Mummy Hana said...

typo ek Uzu??takkan tinggi 44cm je..hehehe...

BTW selamat berdiet.. (^_^)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam uzu,
mana da uzu gemok
cooomeeeiiii ja akak nengok :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com