✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, December 9, 2014

Pakej Naik Gunung Kinabalu 2015

Pakej Naik Gunung Kinabalu 2015 | Salam .Ini adalah pakej terbaru naik gunung kinablu 2015. Harga tetap sama seperti tahun-tahun lepas. 


Pakej dia atas hanya untuk pakej SABAHAN only. Pakej Semenanjung belum ada matlumat rasmi.

a) MENDAKI GUNUNG KINABALU (via Timpohon Gate)
2 HARI 1 MALAM

Hari Pertama
  • Sebaik tiba, daftar masuk ke Kinabalu Park HQ untuk pendaftaran pendakian Gunung Kinabalu.
  • Penyerahan packed lunch kepada setiap pendaki.
  • Bertemu Mountain Guide dan bergerak ke Timpohon Gate
  • Memulakan pendakian dari Timpohon Gate ke Laban Rata (anggaran 6 jam pendakian)
  • Tiba di Laban Rata, daftar masuk ke asrama penginapan (dormitory, non-heated room)
  • Acara bebas
  • 05.00petang, makan malam di Restoran Laban Rata.
  • Acara bebas.
Hari Kedua
  • 02.00pagi, bangun untuk early supper & bersiap sedia memulakan pendakian ke puncak Gunung Kinabalu
  • 02.30pagi, memulakan pendakian ke puncak (Low’s Peak)
  • 05.30pagi, waktu jangkaan tiba di Puncak Gunung Kinabalu. Nikmati pemandangan indah matahari terbit dari puncak Gunung Kinabalu & jangan lupa merakamkan gambar kenang-kenangan.
  • 05.45pagi, mendaki turun ke Laban Rata. Bersarapan pagi di Restoran Laban Rata.
  • 09.00pagi, daftar keluar dari penginapan & mendaki turun ke Timpohon Gate
  • 03.00petang, waktu dijangkaan tiba di Timpohon Gate. Bertolak ke Kinabalu Park.
  • Tiba di Kinabalu Park, mengambil sijil pendaki. Makan tengahari di Restoran Balsam Kinabalu Park.
  • Bertolak ke Kota Kinabalu (penginapan)
Program Tamat.

PAKEJ TERMASUK:
  • 1 malam penginapan di asrama Laban Rata
  • Pengangkutan
  • Yuran masuk
  • Permit mendaki, Insuran mendaki, Sijil mendaki
  • Mountain guide
  • Makan minum seperti yang dinyatakan (2 Sarapan Pagi, 1 Packed Lunch, 1 Lunch, 2 Dinner,1 Early supper)
  • Program seperti yang dinyatakan
KOS-KOS LAIN
1)       Store Penyimpan Bag/Barang di Kinabalu Park @ RM10.00 per bag
2)       Walking Stick @ RM5.00 per stick
3)       Head Torch Light @ RM15.00 per unit
4)       Jacket @ RM10.00 per unit
5)       Porter Fee @ RM80.00 per trip (10 Kg): Timpohon Gate – Laban Rata – Timpohon Gate

BARANGAN/KEPERLUAN YANG PERLU DI BAWA (Catatan dalam Bahasa English):

-          Suitable walking shoes / warm clothing / wind breaker / long sleeve shirts / change of clothes.
-          Drinking water / high energy food (chocolates, nuts, raisins, glucose).
-          Headache tablets / sun block / lip gloss / deep heat lotion / plasters / insect repellent.
-          Binoculars / camera / water proof bag for camera / torchlight.
-          Extra socks / towel / gloves / hat mask / tissue paper / toilet roll.

SENARAI PENGINAPAN
  • Kinabalu Park Hostel: Grace Hostel / Rock Hostel
  • Mesilau Nature Resort: Bishop’s Head Resthouse
  • Laban Rata (Dorm Non Heated): Laban Rata Resthouse/ Gungting Lagadan Hut/ Waras Hut/ Panar Laban Hut
MAKLUMAT DI PERLUKAN UNTUK TEMPAHAN

1)       Name Penuh
2)       No. IC
3)       Jantina
4)       Umur
5)       No. Telefon (Ketua Rombongan Sahaja)
6)       Jadual & No. Penerbangan (Jika pick up point bermula di airport)
7)       Bilangan Peserta + Senarai Nama dan IC

Bajet Keseluruhan :
Sabahan RM250 kebawah
Semenanjung RM600-900 kebawah

Saya hanya kongsikan harga pakej tapi saya tidak menguruskan pakej ini. Apa pun, kalau nak tanya tentang pakej, boleh PM  saya kat Fan Page saya. Salam

27 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni uzu, tapi tak adolah nak mendaki dah sekarang ni...

Precious Cla said...

sy boleh tlg urus :p

Nadia Elena said...

memang minat gila bab hiking2 ni wawawa. best kalau pergi ramai2~

Kita Bantai said...

Jom thn hdpn....

Muhammad Shahril said...

JOM JOIN SEGMEN NI !!! http://muhammadshahril97.blogspot.com/2014/12/segmen-follow-dan-blogwalking-by.html

Myra Abdullah said...

wahhh.dah lama nak join.Insyallah.
bila ini Uzu?

Gadis Shoot said...

sudah 17 tahun , sekali pun tak pernah pegi sabah even naik flight . HAHAHA pity kan . .

Azhafizah Md Nor said...

teringin nak daki tapi apakan daya jauh sangat..huhu

muhammad basri noor afiqah said...

salam... uzu boleh tak bg contact no untuk agent daki gunung kinabalu...saya dan kwn2 tgh plan tapi x sure jmpa lg agent.


tq
please do contact me at afiqa_dy89@yahoo.com

Mici Joy said...

Please email me details micijoy@gmail.com

semepak rukia said...

klu rate warga sarawak sama dengan semenanjung ke?

Ziham Zawawi said...

Please please please email me the agent contact number.

zihamzawawi89@gmail.com

Ziham Zawawi said...

Please please please email me the agent contact number.

zihamzawawi89@gmail.com

KIMI KIMIO said...

Please please please email me the agent contact number.

kmineax@gmail.com

ell biyy said...

please email me agent number ASAP .

missellbiyy@gmail.com

Vivi Yanti said...

please email me number agent A.S.A.P .. Tq very much
viviyanti1919@gmail.com

weslee loard said...

Hi admin.. please email me the agent number at wesleeloard@gmail.com
thanks for your effort and time..

Ilda Omar said...

hye sis, pls email the agent number at ilda1179@gmail.com. tqvm

cik pAi said...

Salam.. Can email me the agents contact to my email fairusmazlia@gmail.com.. Thanks!

Fatimah Malmod said...

salam. can u email me the agent's contact number to me ? fatimahmalmod94@gmail.com. thanks miss :)

Nursafikah Manan said...

salam, boleh email saya contact number agent ni? Nursafikahmanan@yahoo.com

tq:)

amir said...

Asslm, mntk agen contact no. Email saya di amir818149@gmail.com.
tks alot.

timbaemas said...

Assalamualaikum. Boleh pm saya no tel agent di 0122939520. Terimakasih

beautybabyfay said...

hello.. boleh emel sy contact number agent tu? dm07706781@yahoo.com

thanks.

Arham Ajwad said...

Assalammualaikum wr wv.. Boleh email kan no agent. Arhamajwad@gmail.com atau meseg 0133311410

Chimax Fred said...

Salam. Bole email details utk bhubung dgn agent? Email- chentachol@gmail.com
Thank you ��

Danial Zarkasyi said...

Salam. Boleh email details contact number agent tu? danialzarkasyi@gmail.com. terima kasih.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com