December 09, 2014

, , , , ,

Pakej Naik Gunung Kinabalu 2015

Pakej Naik Gunung Kinabalu 2015 | Salam .Ini adalah pakej terbaru naik gunung kinablu 2015. Harga tetap sama seperti tahun-tahun lepas. 


Pakej dia atas hanya untuk pakej SABAHAN only. Pakej Semenanjung belum ada matlumat rasmi.

a) MENDAKI GUNUNG KINABALU (via Timpohon Gate)
2 HARI 1 MALAM

Hari Pertama
  • Sebaik tiba, daftar masuk ke Kinabalu Park HQ untuk pendaftaran pendakian Gunung Kinabalu.
  • Penyerahan packed lunch kepada setiap pendaki.
  • Bertemu Mountain Guide dan bergerak ke Timpohon Gate
  • Memulakan pendakian dari Timpohon Gate ke Laban Rata (anggaran 6 jam pendakian)
  • Tiba di Laban Rata, daftar masuk ke asrama penginapan (dormitory, non-heated room)
  • Acara bebas
  • 05.00petang, makan malam di Restoran Laban Rata.
  • Acara bebas.
Hari Kedua
  • 02.00pagi, bangun untuk early supper & bersiap sedia memulakan pendakian ke puncak Gunung Kinabalu
  • 02.30pagi, memulakan pendakian ke puncak (Low’s Peak)
  • 05.30pagi, waktu jangkaan tiba di Puncak Gunung Kinabalu. Nikmati pemandangan indah matahari terbit dari puncak Gunung Kinabalu & jangan lupa merakamkan gambar kenang-kenangan.
  • 05.45pagi, mendaki turun ke Laban Rata. Bersarapan pagi di Restoran Laban Rata.
  • 09.00pagi, daftar keluar dari penginapan & mendaki turun ke Timpohon Gate
  • 03.00petang, waktu dijangkaan tiba di Timpohon Gate. Bertolak ke Kinabalu Park.
  • Tiba di Kinabalu Park, mengambil sijil pendaki. Makan tengahari di Restoran Balsam Kinabalu Park.
  • Bertolak ke Kota Kinabalu (penginapan)
Program Tamat.

PAKEJ TERMASUK:
  • 1 malam penginapan di asrama Laban Rata
  • Pengangkutan
  • Yuran masuk
  • Permit mendaki, Insuran mendaki, Sijil mendaki
  • Mountain guide
  • Makan minum seperti yang dinyatakan (2 Sarapan Pagi, 1 Packed Lunch, 1 Lunch, 2 Dinner,1 Early supper)
  • Program seperti yang dinyatakan
KOS-KOS LAIN
1)       Store Penyimpan Bag/Barang di Kinabalu Park @ RM10.00 per bag
2)       Walking Stick @ RM5.00 per stick
3)       Head Torch Light @ RM15.00 per unit
4)       Jacket @ RM10.00 per unit
5)       Porter Fee @ RM80.00 per trip (10 Kg): Timpohon Gate – Laban Rata – Timpohon Gate

BARANGAN/KEPERLUAN YANG PERLU DI BAWA (Catatan dalam Bahasa English):

-          Suitable walking shoes / warm clothing / wind breaker / long sleeve shirts / change of clothes.
-          Drinking water / high energy food (chocolates, nuts, raisins, glucose).
-          Headache tablets / sun block / lip gloss / deep heat lotion / plasters / insect repellent.
-          Binoculars / camera / water proof bag for camera / torchlight.
-          Extra socks / towel / gloves / hat mask / tissue paper / toilet roll.

SENARAI PENGINAPAN
  • Kinabalu Park Hostel: Grace Hostel / Rock Hostel
  • Mesilau Nature Resort: Bishop’s Head Resthouse
  • Laban Rata (Dorm Non Heated): Laban Rata Resthouse/ Gungting Lagadan Hut/ Waras Hut/ Panar Laban Hut
MAKLUMAT DI PERLUKAN UNTUK TEMPAHAN

1)       Name Penuh
2)       No. IC
3)       Jantina
4)       Umur
5)       No. Telefon (Ketua Rombongan Sahaja)
6)       Jadual & No. Penerbangan (Jika pick up point bermula di airport)
7)       Bilangan Peserta + Senarai Nama dan IC

Bajet Keseluruhan :
Sabahan RM250 kebawah
Semenanjung RM600-900 kebawah

Saya hanya kongsikan harga pakej tapi saya tidak menguruskan pakej ini. Apa pun, kalau nak tanya tentang pakej, boleh PM  saya kat Fan Page saya. Salam

Share:

27 Sila Komen:

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni uzu, tapi tak adolah nak mendaki dah sekarang ni...

precious cla said...

sy boleh tlg urus :p

Nadia Elena said...

memang minat gila bab hiking2 ni wawawa. best kalau pergi ramai2~

tular kini said...

Jom thn hdpn....

Muhammad Shahril said...

JOM JOIN SEGMEN NI !!! http://muhammadshahril97.blogspot.com/2014/12/segmen-follow-dan-blogwalking-by.html

Myra Abdullah said...

wahhh.dah lama nak join.Insyallah.
bila ini Uzu?

Siti Fatimah Mokhtar said...

sudah 17 tahun , sekali pun tak pernah pegi sabah even naik flight . HAHAHA pity kan . .

Azhafizah MN said...

teringin nak daki tapi apakan daya jauh sangat..huhu

Unknown said...

salam... uzu boleh tak bg contact no untuk agent daki gunung kinabalu...saya dan kwn2 tgh plan tapi x sure jmpa lg agent.


tq
please do contact me at afiqa_dy89@yahoo.com

Unknown said...

Please email me details micijoy@gmail.com

Unknown said...

klu rate warga sarawak sama dengan semenanjung ke?

Unknown said...

Please please please email me the agent contact number.

zihamzawawi89@gmail.com

Unknown said...

Please please please email me the agent contact number.

zihamzawawi89@gmail.com

Unknown said...

Please please please email me the agent contact number.

kmineax@gmail.com

Unknown said...

please email me agent number ASAP .

missellbiyy@gmail.com

Unknown said...

please email me number agent A.S.A.P .. Tq very much
viviyanti1919@gmail.com

Unknown said...

Hi admin.. please email me the agent number at wesleeloard@gmail.com
thanks for your effort and time..

Unknown said...

hye sis, pls email the agent number at ilda1179@gmail.com. tqvm

cik pAi said...

Salam.. Can email me the agents contact to my email fairusmazlia@gmail.com.. Thanks!

Unknown said...

salam. can u email me the agent's contact number to me ? fatimahmalmod94@gmail.com. thanks miss :)

Unknown said...

salam, boleh email saya contact number agent ni? Nursafikahmanan@yahoo.com

tq:)

amir said...

Asslm, mntk agen contact no. Email saya di amir818149@gmail.com.
tks alot.

timbaemas said...

Assalamualaikum. Boleh pm saya no tel agent di 0122939520. Terimakasih

beautybabyfay said...

hello.. boleh emel sy contact number agent tu? dm07706781@yahoo.com

thanks.

Unknown said...

Assalammualaikum wr wv.. Boleh email kan no agent. Arhamajwad@gmail.com atau meseg 0133311410

Chimax Fred said...

Salam. Bole email details utk bhubung dgn agent? Email- chentachol@gmail.com
Thank you ��

Unknown said...

Salam. Boleh email details contact number agent tu? danialzarkasyi@gmail.com. terima kasih.