Cara Berkesan Putihkan Seluruh Badan Anda Dengan Vitamin C Roseship

As-Salam


Siapa nak putihkan badan? uzu nak! Siapa nak try Vitamin C Roseship ni ? Uzu pun nak! hehe. Uzu semua nak. yelahh... Siapa tak nak kulit kita jadi putih kan..Mana la tahu boleh putih macam Adira tu. So apa kata korang cuba Vitamin C Roseship ni , insyaAllah ia akan membantu anda.

Selain tu, Vitamin C Roseship juga boleh :
  1. Menghilangkan bekas jerawat 
  2. Melicinkan kulit 
  3. Mengecilkan bintik bintk hitam 
  4. Melembutkan dan mencerahkan kulit 
  5. Menghilangkan "belang" di wajah dan lain-lain
Testimoni Berjaya :





Harga :
Harga asal : RM 70.00 
Harga Promosi sehingga 1 April : RM55

Postage :
Semenanjung Malaysia rm 6
 Sabah sarawak RM10

Berminat ?
Whatsapp or mesej 0176149272
Jom like page Vitamin C Roseship

Ustaz Darul Manzil Mimpi Pesawat MH370 Tutup Akaun Facebook

Ustaz Darul Manzil Mimpi Pesawat MH370 Tutup Akaun Facebook |  Ustaz yang kini popular dengan mimpi pesawat MH370 yang hilang telah menutup akaun facebooknya setelah menerima pelbagai komen negatif terhadapnya. 

Terdahulu pada mimpi pertama, Ustaz Darul Manzil telah menceritakan saat detik cemas penumpang dan krew pesawat MH370 menjunam di sebuah lautan menerusi statusnya dilaman sosial. 

Mimpi pertama tersebut menjadi viral dan mendapat perhatian oleh pengguna dilaman sosial. Pada mimpi yang kedua dan terkini, Ustaz tersebut bermimpi lagi dimana pesawat MH370 berserta penumpang dan krew telah dijadikan tahanan di sebuah pulau yang lebih dikenali sebagai Diego Garcia.



Wahh kreatif !! Telekung Yang Boleh Transform Jadi Tudung . 2 in 1 !

As-Salam
Kita selalunya dan sering berhabis duit untuk membeli pakaian yang berfesyen, jadi apa salahnya kita menghabiskan duit walau sedikitpun untuk membeli pakaian untuk menghadap Allah. Dan tak salah jika berfesyen jumpa Allah, janji menutup aurat.

Disini, Dua Qaseh ada menjual 2 jenis telukung yang cantik, iaitu Telekung Hana & Telekung Lea Thurayya. Telekung . Kedua-II jenis ni boleh transform telekung ke tudung ! menarik bukan?

Telekung Hana
Terdapat 10 warna pilihan :)



Telekung Cardigan Lea Thurayya
Telekung yang boleh jadi cardigan atau cardigan boleh jadi telekung. Mana 1 yang anda nak? So lepas ni boleh ja nak bawa telekung sendiri.
  1. Pakai je cardigan ni, boleh guna utk solat...(tapi kena pakai stoking atau sarung kaki ye) 
  2. Ia tidak melekap pada badan seperti yang digambarkan oleh sesetengah pihak kerana bahagian lengan kami dah besarkan dan tidak ikut bentuk pinggang kerana ukuran lurus. tiada "dart" .
  3. Bahagian hujung lengan juga kami dah buatkan cuff untuk kemasan bhgian pergelangan tangan supaya aurat terpelihara.
  4. Kain jenis bergetah supaya mudah nak ambil wudhuk 
  5. Bahagian hooded yang direka khas untuk dililit seperti "shawl" memudahkan lagi solat kerana terus boleh ttup dagu 5. 


Selalunya kalau kita jejalan, telekung kat surau atau masjid tu mesti tak elok, kotor atau pun berbau so inilah jalan penyelesaiannya. Wahh uzu sangat tertarik :) 

Korang berminat ? Boleh contact :

Sms/Whatsapp : 012-2526489/017-6144887
PM di FACEBOOK / FANPAGE



Sekitar Resepsi Perkahwinan Tertutup Syamsul Yusof, Puteri Sarah Liyana

As-Salam
Tahniah buat Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana :)








Mimpi Ngeri Ke-2 Ustaz Bertemu Penumpang Pesawat MH370 Di Sebuah Pulau


Mimpi Ngeri Ke-2 Ustaz Bertemu Penumpang Pesawat MH370 Di Sebuah Pulau | Mereka kemudiannya dipisahkan antara jantina dan tangan mereka diikat dengan Cable-Tight di belakang. Seluruh tubuh mereka diperiksa dan barang yang ada termasuk duit syiling dirampas. Tiada seorang pun yang berani bersuara.

Mimpi MH370 – Petunjuk Ke-2: Back to the Past
(Baca Sahaja…. Percaya Jangan… Hanya Mainan Tidur…)

Assalamualaikum.. Semalam (malam Jumaat), saya tersedar sekitar jam 3:15 pagi. Mungkin sebab rasa panas kerana penghawa dingin sengaja tidak dipasang. Anak saya seramai 5 orang semuanya diserang demam dan batuk selsema. Atas nasihat doktor petang kelmarin, penghawa dingin jangan dibuka selagi mereka belum sembuh untuk mengelak serangan penyakit berulang dan mudah merebak.

Oleh kerana mata tidak pula mahu lelap, saya membuka FB di laptop saya. Macam biasa, selepas viral MIMPI MH370, ada saja ‘friend request’. Saya hanya memerhati post dan komen yang ada. Kira-kira setengah jam selepas itu, saya menutup laptop saya dan mandi. Walaupun kata orang tak elok mandi lewat malam, tapi kerana keadaan badan yang panas berpeluh, maka saya teruskan juga niat tersebut.

Selesai mandi dan berpakaian, saya baring di katil. Puas dicuba, saya tetap tidak rasa mengantuk. Tiba-tiba saya rasa berdebar. Saya tertanya-tanya dan cuba mencari punca. Nampaknya masih tiada jawapan yang saya dapat. Debaran semakin kuat…..

Maka, saya ambil bauan ros merah dan saya bacakan surah Az-Zumar:23 beberapa kali. Alhamdulillah, saya rasa tenang dan mata mula mengantuk…

Saya dikejutkan dengan bunyi beberapa buah kenderaan. Bila saya membuka mata, saya berada di belakang sebuah jip yang terbuka. Ada beberapa lagi kenderaan yang sama di depan dan di belakang saya. Kesemua jip ini menuju ke arah sebuah kapal terbang yang masih belum dimatikan enjinnya. Walaupun saya berada di dalam jip tersebut, pemandu dan penumpang semuanya seakan-akan tidak dapat melihat saya. Mereka semuanya berceloreng warna biru lengkap dengan senjata.

Bila dekat dengan kapal terbang tersebut, hati saya melonjak gembira.. “MH370..!!!!!!! Tapi sekarang ni di mana?” Hati saya bertanya sendiri.

Setelah diletakkan tangga besi, pintu kapal terbang terbuka. Mula-mula saya lihat hanya seorang yang keluar sambil mengangkat kedua-dua tangan kanannya. Orang yang dimaksudkan tak lain tak bukan adalah Kapt. Zaharie. Perlahan-lahan dia menuruni tangga dan berjumpa dengan orang yang paling dekat dengan tangga tersebut. Saya kira orang itu pegawai atasan kerana melihat banyak lambang di sisi kanan serta kiri bahunya.

Setelah bercakap yang saya kira lebih kurang 10 minit (perbualan nampak tegas, Kapten jelas ketakutan di wajahnya). Di mengisyaratkan agar ke semua penumpang turun. Dimulai dengan Co-Pilot, krew dan seluruh penumpang. Kesemua mereka nampak terkejut dan ketakutan.

Kesemua mereka saya lihat dipaksa berjalan kaki dengan pengiring bersenjata ke sebuah dewan. Bila dilihat macam hangar tempat simpanan kapal terbang. Apa yang saya hairan, ada lagi 3 buah kapal yang sama jenis, warna dan bertulis MALAYSIA di situ….

Mereka kemudiannya dipisahkan antara jantina dan tangan mereka diikat dengan Cable-Tight di belakang. Seluruh tubuh mereka diperiksa dan barang yang ada termasuk duit syiling dirampas. Tiada seorang pun yang berani bersuara.

Kemudian, mereka dipisahkan lagi kepada kumpulan yang lebih kecil. Kepala mereka diselubung dengan kain dan dibawa dengan jip secara berperingkat. Kumpulan terakhir yang dibawa adalah kumpulan Kapten Zaharie. Saya turut sama naik di belakang jip untuk mengetahui kemana kumpulan ini di bawa.

Mereka dibawa ke sebuah bilik berdinding zink. Di dalamnya tiada sebarang lampu dan suhunya amat membahang. Mereka diberi amaran untuk tidak bercakap sesama sendiri semasa mereka masih di situ. Ada seorang lelaki dalam kumpulan itu cuba minta izin untuk ke tandas, tapi bukan izin yang dapat, di dimarahi dan di acu senapang ke dahinya. Lelaki itu angkat tangan sambil menangis. Mujurlah tiada apa yang berlaku.

Dari dalam bilik tersebut, sesekali saya mendengar bunyi kicauan burung-burung. Ada juga kedengaran bunyi helicopter yang terbang rendah di udara. Saya menjenguk ke luar bilik dan lihat banyak sekali burung-burung berwarna putih terbang berkicauan..

Selama 2 hari saya berada di situ, saya lihat kumpulan Kapten Zaharie tidak di apa-apakan. Mereka diberi makan pada waktu pagi, tengah hari dan petang. Mereka juga dibekalkan 1 gelen air basuhan. Untuk keluar dari bilik adalah dilarang sama sekali. Kumpulan lain saya tidak tahu dimana mereka berada.

Tepat tekaan saya bila saya mengambil keputusan untuk melilau di tempat itu. Ia adalah sebuah pulau kecil yang diubah suai. Di situ adalah tempat pendaratan kapal terbang dan MH370 masih di situ sebagaimana hari ia tiba. Saya ke sana bila melihat ada 2 buah jip terletak berdekatan tayar belakang. Saya masuk melalui ruang tayar tersebut dan nampak beberapa orang lelaki sedang membuat penyambungan litar. Mereka sambungkan dengan 1 kotak berlampu yang juga mempunyai wayar.

Saya keluar dari pesawat bila mendengar ketibaan jip dari luar. Dari situ, saya lihat mereka memunggah beberapa kotak kayu masuk ke dalam jip dan beredar.

Saya kembali ke kumpulan Kapten Zaharie. Sedih saya tengok suasana mereka. Walaupun tiada seksaan fizikal, saya percaya mental mereka menderita. Mereka nampak lesu dan murung. 

Sekitar waktu hampir Subuh, kesemua mereka dikumpulkan bersama di dewan (tempat sama di hari pertama). Mereka dipaksa beratur dan masuk dalam bilik sementara (bilik yang hanya ditutup dengan tabir papan plywood). Bila saya intai apa yang berlaku dalam bilik tersebut, rupanya mereka di cucuk dengan sejenis cecair ke lengan mereka. Apa yang saya dengar dari perbualan ‘tukang’ cucuk dengan kawan-kawannya, mereka guna ubat nama TOLUENA… Saya pun tidak tahu apa tujuan mereka.

Kesemua penumpang MH370 di kerah untuk naik semula ke kapal terbang mereka. Maka sekali lagi mereka terpaksa berjalan dan menaiki MH370. Sebelumnya, ada suara mengatakan seorang penumpang (katanya duduk di kerusi depan) tidak ada. Pihak baju biru yang memeriksa buat macam tidak dengar aduan mereka.

Kapal terbang itu berlepas pergi dan disusuli sebuah pesawat yang lebih kecil mengekori mereka. Selepas itu terjadi peristiwa sebagaimana MIMPI MH370 yang pertama……

Saya dibawa semula ke tempat awal. Di sini, saya termasuk sebuah bilik yang dalamnya ada banyak komputer dan radio. Ada sebuah peta dunia yang besar di dinding. Tertarik pula untuk saya amati lebih dekat pada peta tersebut. Terkejut saya bila ada tanda ‘X’ berwarna merah di beberapa negara yang saya kenal… 

Saya tersedar..
Memang tak pernah saya rasa begitu takut dalam hidup…. Tapi misteri sepenuhnya belum terjawab.. Adakah saya masih diberi peluang oleh-Nya..? Wallahu’alam..

---------------------

PERINGATAN…!!

Ini hanya MIMPI… Benar atau Tidak, jawapannya bukan pada saya. Pandanglah dengan mata hati sahabatku… Sekian..

Ustaz Khairul Syakirin bin Abdul Wahab.
Pengasas Pusat Rawatan Islam Darul Manzil
Umur: 32 Tahun

Murah Giler Service Printing Baju Kat Sini !! RM30 Termasuk Pos !!

As-Salam

Sesiapa yang tengah mencari kedai printing murah, bolehlah melawat dan terjah serta follow Instagram ni :
@kedai_tshirt :) .@kedai_tshirt menawarkan service printing baju dengan pelbagai design baju dengan citarasa anda sendiri . Yang pasti, mestilah murah dari biasa !! Selalunya baju-baju macam ni RM35 ke atas tak termasuk postage, tapi...... Sini RM30 je termasuk postage !!




Harga :
RM30 termasuk postage untuk SM
RM35 termasuk postage untuk SS
Kain 100% cotton immaculate

Berminat? 
Boleh follow ig ni @kedai_tshirt atau
Whatsapp/wechat 013-3932311


Jom Cantik, Putih Gebu Dengan Radiance Signature! Kesan Seawal 3hari !!


Jom Cantik, Putih Gebu Dengan Radiance Signature! Kesan Seawal 3hari !! | Nak cantik, putih gebu seawal 3 hari? Jom KOYAK dan MINUM Radiance Signature! Kesan dapat dilihat SEAWAL 3 hari :)

Manfaat utama Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series:

Kecantikan :
. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.
. Menjadikan kulit glowing secara natural.
. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.

Kesihatan :
. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.
. Meningkatkan daya ingatan.
. Serta mempunyai 1001 khasiat lain.

Bentuk Badan Yang IDEAL :
. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan

Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series juga :
. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa.
. Hanya koyak dan minum.
. Hanya 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
. Boleh diminum oleh ibu yang mengandung, dalam pantang dan menyusu.
. Mempunyai kolagen gred AAA yang berkualiti tinggi.
. Menggunakan Pura Sweet sebagai pengganti gula.
. Sesuai untuk mereka yang mengidap diabetis dan kencing manis.
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. 100% natural base.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.


Cara Pemakanan:
- Hanya koyak dan minum.
-Hanya perlukan 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
- 1 sachet di waktu malam sebelum tidur.

Kesan Terbaik:
- 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur.
- 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Nota:
Untuk kesan yang cepat dan optimum dinasihatkan tidak mengambil kafein, karbonat & alcohol. Banyakkan minum air kosong / mineral.

Proses:
1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah.
2. Merawat dan menggantikan sel kulit mati.
3. Menambah kandungan kolagen dalam badan.
4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.

* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.

HARGA:
1 KOTAK RM180 SM / RM190 SS
2 KOTAK RM350 SM / RM370 SS
3 KOTAK RM520 SM / RM550 SS


Other Services :

1. Tshirt Printing
Tee pre order. RM35 shirt sleeve, RM40 long sleeve. Sabah sarawak tambah RM3.  Print lepas payment complete. Boleh bg design sendiri. Font boleh pilih kat dafont.com . Siap dlm 4-7 hari bekerja utk order kurang dr 10 helai. Utk borong, ada best price. Siap dlm 7-12 hari bekerja tolak jumaat sabtu (cuti)

2. Phone Accessories
Chanel Perfume Casing available for iphone and samsung. Rm50 each inc postage.
Sabah sarawak add RM5

3.  Pre Order Pepero
Pepero Big Box (8 small box) Original - RM30/box Almond & Nude - RM35/box
Postage fee: RM6 (SM), RM9 (SS)

Pepero Small Box (minimum purchase 3 box)
Original - RM4/box
Almond & Nude - RM5/box
Postage fee: RM6 (SM), RM9 (SS)

Untuk yang berminat, sila contact di [PAGE/FACEBOOK
atau email ke [ftndiana@ymail.com]
Instashop @diana_wardrobe
For fast reply: Diana - 014-277 1924 (SMS/WhatsApp/WeChat)
Darlina - 011 2922 9434 *DO NOT CALL!


Wow! Jom Follow IG Kedai Printing T-Shirt Murah Ni!

As-Salam

For those yang tengah mencari kedai printing murah, bolehlah melawat dan terjah serta follow Instagram ni : @kedai_tshirt :) .@kedai_tshirt menawarkan service printing baju dengan pelbagai design baju dengan citarasa anda sendiri . Yang pasti, mestilah murah dari biasa !!





Harga :
RM30 termasuk postage untuk SM
RM35 termasuk postage untuk SS
Kain 100% cotton immaculate

Berminat? 
Boleh follow ig ni @kedai_tshirt atau
Whatsapp/wechat 013-3932311

5 Gambar Seram Air Terjun DI Bawah Lautan Hindi

As-Salam






MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway

Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

Ucapan :

Assalamualaikum sahabatku. Sahabat yang ku sayangi, sahabat yang ku kasihi dan sahabat yang kucintai sejak pertemuan persahabatan kita pada tahun 2000.

Sahabatku,
Disini, dengan penuh rasa ikhlas hari, aku ingin ucapkan , Selamat ulangtahun perkahwinan yang ke-2 bersama suamimu yang engkau cintai, Mohd Hafiezy , semoga perkahwinan yang dilafazkan sah pada 30.03.2012 menjadi perkahwinan yang dirahmati dan diberkati Allah.Semoga pada tahun ini, rezeki mu murah untuk menimang cahaya mata yang telah engkau dan suami idamkan. Semoga perkahwinan ini sentiasa meniti kebahagiaan dalam rumahtangga. Semoga perkahwinan ini menjadi saksi cinta engkau bersama suami. Semoga Allah titipkan kasih sayang erat dalam perkahwinan ini dan semoga pintu rezeki engkau dan suami sentiasa murah hendaknya. Amin Ya Rabbal Alamin.

Terima kasih sahabatku. Terima menjadi sahabatku. Terima kasih kerana memberi aku kesempatan untuk tumpang kegembiraan ketika majlis akad nikah mu. Terima kasih kerana sudi memberi kesempatan aku menolong dalam majlis bahagiamu. Doaku semoga ikatan persabahatan ini akan kekal selamanya untuk aku terus berdoa akan kebahagianmu. Dunia dan akhirat :)

Sekian dan ikhlas dari hati paling dalam,

Emas Putih.
Sahabatmu dari tahun 2000.

Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor

ASSALAMUALAIKUM :)

Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.

Giveaway Blog
Clik banner untuk join!

14/03-14/04 2014
Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh:

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan

Salam


GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan | Jumaat yang indah. Alhamdulillah.Just nak share tips and info pasal blog. Hanya pandangan dan pendapat uzu sahaja. Maaf jika tersalah info. hehe.


Berat Blog
  • Pastikan blog tak berat. Kekadang blog yang berat ni akan lambat loading sampai kekadang uzu rasa kurang selesa dan terus tekan pangkah. Kecuali memang uzu nak sangat masuk blog tu. Hehe
Please Click ENTER Welcome To My Blog
  • Elakkan ataupun disable atau pun dengan kata lain buang benda yang kena click Welcome To My Blog : Enter Here sebelum masuk blog. 
Gadjet Follower
  • Mengunakan gadjet Follower lebih baik daripada guna follower yang nak tekan kat atas blog tu.
  • Letakkan gadjet Follower kat atas sidebar korang. Sebab kekadang ade yang letak gadjet Follower kat bawahhh blog. Susah orang nak scroll. Nak follow pun tak jadi sebab jauh sangat nak scroll.
Shout Mix/Chat Box
  • Shout Mix atau Chat Box penting tau untuk orang tinggal jejak so bolehlah kita terjah diorang balik.
Music Player
  • Lagu kat blog? Dulu uzu suka letak lagu dalam blog tapi baru faham lagu mengganggu ketika hendak berblogwalking. Kekadang nak BW buka tab banyak-II then kebetulan semua blog ade lagu. Habis bercampur aduk lagu.
  • Kalau nak sangat, letak button pause kat music player tu. Senang nak tekan pause kalau lagu tu menggangu. okay?
Widget
  • Buang widget atau hiasan-II yang tak perlu kat blog, contoh gambar cartoon Welcome To My Blog. Tak penting pon. Semak ade lah.. Memang comel pun benda tu tapi kekadang nampak semak. Nak follow pun susah sebab gadjet tu menganggu. Ada uzu tengok macam tu ^^
  • Selain tuWidget CCTV kat blog? CCTV yang bergerak-II tu? Fungsinya ape ye? kalau takde fungsi atau sekadar hiasan, baik buang.. hehe ^^
Background Entry
  • Background blog digalakkan guna kaler putih .Kalau yang guna yang kaler pun boleh asal kaler tulisan tu bertentangan supaya senang kita nak baca :)
Jenis Tulisan
  • Jenis tulisan mesti lah senang di baca. Tak perlu guna tulisan yang ade style-II. Kalau nak pun cari tulisan yang boleh baca k ? ^^
  • Guna tulisan macam uzu ni kat best, Times New Roman sebab senang nak baca entry :)
Saiz Tulisan
  • Saiz tulisan tu biar lah yang senang di baca. Jangan lak yang kecik, yang besar pon tak lawa sebenarnya. Terbeliak biji mata nak membaca. Hoho
Live traffic Feed
  • Memang best kot tapi rasanya tak penting sebab kita boleh check kat nuffnang. Lagipun ambik ruang yang banyak. Tak gitu?
Label

  • Yang ni uzu pun tak boh sangat. Kalau label tu sikit takpe jugak tapi kalau label korang lebih 50? Kan dah penuh ruangan kat blog. Ade kot uzu tengok tadi masa blogwaling. Kat ruangan footer penuh sebab label je.
Word Verification 
  • Word Verification kat ruangan comment ade lah paling tak suka sebab bila semangat nak komen, tetiba ade lak word verification. Kekadang buat uzu tak jadi nak komen. Kekadang taip betul pon dia kata salah.
  • Word Verification kat chat box. Haa ni dah kena tadi. Tak perlu. Uzu nak tinggal jejak tapi ade word verify lak kat chat box. terus tak jadi nak tinggal jejak. hehe ^^
Scrolbox
  • Pasang scrollbox untuk gadjet yang panjang. Tadi uzu nampak panjangnya nya entry list dia. sampai ke bawah..Ade gak bloglist yang panjang berjela.
Gambar 
  • Buang gambar-II yang tak penting dalam blog. Ada macam album gambar dah kat side bar sesetangah blog.. Boleh je kot tapi susun dengan teratur..
Malware
  • Ada malware , Danger : Malware Ahead . Patut buang ni..

Like Box
  • Like page box boh yang biasa-II kan best. Macam blog uzu kat atas. Button like kecik comey je. Ade yang letak box untuk Like Page tu sampai ambik 2 3 kali ganda ruang.
Sidebar Bergerak
  • Sidebar bergerak? Atau bila disentuh, bergerak senget . Lawa memang lawa tapi pening kekadang..Hehe
Video

  • Boh video youtube ? Better tak perlu sebab makan x penting sebab orang kalau nak tgk video, boleh tengok direct kat youtube.

Rasanya ini je kot uzu nak bagitau. Bukan nak berlagak tapi nak tolong korang . Tips ni kalau amalkan, orang rasa sejuk je lawat blog kita, so diorang akan datang lagi. Tak gitu? Sekadar perkongsian. Kalau ada yang terasa ke apa, uzu minta maaf. Hehe ^^ k Bye Salam

Mini GA T-shirt Blogger


Klik banner kalau nak join :)

GA GUDBYE by DEDEQ



Siapa nak join boleh klik banner di atas :)

Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com

Siapa nak join sila klik banner di atas :)

Segmen : DAILY AHMAD by NIL

As-Salam


Memperkenalkan Daily Ahmad merupakan artis baru youtube yang penuh bakat yang berasal dari Alor Gajah dan kini menerap di Kajang. Daily Ahmad pemegang Bachelor Graphic Design and Digital Media dan kini merupakan Pensyarah di Kolej Technology MEA. Daily Ahmad juga part time artis , designer dan photographer.

Daily Ahmad menerusi video di Youtubenya, Daily Ahmad mempersembahkan video hasil ciptaannya sendiri iaitu Si Manis yang telah pun ditonton hampir 500 penonton serta beberapa video cover by Daily Ahmad.

Lagu Si Manis hasil ciptaan Daily Ahmad satu lagu yang menarik untuk didengari, lagu yang boleh setanding dengan lagu-lagu yang berada di top 10 di carta radio pada masa kini kerana lagu ini sesuai didengari oleh semua golongan.


Lirik Si Manis - Daily Ahmad

LIRIK : dailyahmad
MELODY: dailyahmad
MUSIC: asry hasan
RECORD BY BATTERY LIMIT STUDIO

hey si manis
wajahmu sungguh rupawan
hatiku ini rasa tak keruan
wajah mu umpama bidadari syurga..terindah
terasa inginku memilikimu

hey si manis
kau sungguh mempesonakan
wajahmu berseri bagaikan bulan
senyumanmu bisa meruntuhkan jiwa..gelora
menggodaku di setiap masa

chorus
dan kaulah si manis
berikanlah ku cintamu
kanku jaga selamanya
walau apa halangan menduga......bersama
kan ku tetap ada disisimu....selalu
kau si manis di dalam hatiku

dengarlah si manis
ku lafazkan oh cintaku
terimaku seadanya
ku berjanji akan terus setia.......selamanya
tiada dua dan juga ketiga......dirimu
kau si manis di dalam hatiku (3X)

Lagu Si Manis yang menceritakan tentang seorang lelaki yang menyukai seorang perempuan yang sangat manis rupawan. Si Lelaki yang ingin memiliki hati si perempuan tersebut sehinggakan hati si lelaki tak keruan. Si lelaki telah melafaskan cintanya dan berjanji akan menjaga hati , akan setia kepada si perempuan.

Maksud dan lirik Si Manis ini benar-benar menarik pendengar terutamanya remaja dan dewasa yang tengah hangat bercinta ketika ini.

So, diharap lagu Si Manis dari Daily Ahmad ini akan mendapat sambutan hangat, disukai peminat, menjadi top 10 di carta radio dan semoga lagu Si Manis ini akan memperkenalkan Daily Ahmad di dalam industri hiburan Malaysia satu hari nanti. Good Luck Daily Ahmad !!

Siapa yang terpegun dengan suara kacak Daily Ahmad, bolehlah follow Daily Ahmad di facebooktwitter dan youtube serta instagram :)

Jom Try Foundation FeelVogue Pilihan Makeup Artis Professional !


Jom Try Foundation FeelVogue Pilihan Makeup Artis Professional ! | Siapa ada masalah dengan kulit muka? Muka tak sekata, muka berjerawat, banyak bintik hitam, parut jerawat, muka berminyak ?? Ini adalah penyelesaianya. Gunalah foundation FellVogue ni pasti masalah-masalah anda tentang kulit muka selesai ! Cubalah. Hehe

Fungsi FeelVogue Foundation :

  • Pelindung Terbaik di sini membawa maksud, FV Supercover Foundaon ini peranannya adalah sebagai pelindung bagi pelbagai jenis masalah kulit wajah.
  • FV Supercover Foundation juga didatangkan khas dengan tambahan kandungan Vitamin E & SPF 30 yang secara langsung bertindak melembapkan serta melindungi kulit wajah dari sinaran UV.

Peranan Utama Menutup Cela-cela di Wajah Seperti :

  • Bekas jerawat
  • Kulit yang kurang halus
  • Warna/tona kulit yang tidak sekata
  • Menutup kesan parut/ tanda lahir di wajah
  • Melindungi serta menutup jeragat/bintik-bintik hitam di wajah

Kelebihan Feel Vogue Supercover Foundation :
  • Vitamin E
  • Spf 30
  • Glowing
  • Anti rekahan
  • Long Lasting up to 16hour
  • Professional coverage
  • Halal & mendapat kelulusan KKM
  • Keluaran Bumiputera

Pilihan Warna :
Natural Skin [Untuk kulit sawo matang @hitam manis]
Beige Skin [Untuk yang kulit cerah]
*sesuai untuk semua kulit wajah..kulit berminyak, kulit kering dan kusam serta kulit sensitif*


Pengunaan :
10gm (Tahan sehingga 3-5 bulan) 
Pengguna sedikit pun, dah memberi kesan yang superb di wajah.

Cara Pemakaian FeelVogue :

  • Calitkan sedikit FV pada batang hidung, pipi, dagu dan dahi.
  • Sapuan boleh menggunakan jari atau span basah.
  • Untuk kesan dan hasil yg terbaik, gunakan span yang boleh menyerap air, basahkan span dan ratakan FV di wajah.
  • Pemakaian FV ini boleh digunakan tanpa bedak, malah sangat ringkas dan mudah untuk diaplikasikan.
  • Hanya 3 minit untuk miliki kulit wajah yang sempurna.
Harga :

Semenanjung Malaysia
Harga Asal RM69.90 
Harga Promosi RM 65.00
Beli dua RM110

Sabah Sarawak
Harga Asal RM75.00
Harga Promosi RM70.00 
Beli dua RM120

*promosi sampai 31.03.2014*

Berminat ?
Whatsapp 0194498117
Instagram : @zubaizura

So sesiapa yang ingin tampil cantik, anggun, menawan dan menyerlah, bolehlah menggunakan foundation FeelVogue sebab ia benar-benar memberikan hasil yang positif, Ramai jurumekap kahwin, nikah dna yang profesional berpuas hati apabila menggunakan foundation ini.Cubalah.. Anda pasti terpegun :)


Pendapat Anda Tentang Baju Muslimah (Rayannes Design) Dari Perth ni ? Komen ?

As-Salam

Pendapat Anda Tentang Baju Muslimah (Rayannes Design) Dari Perth ni ? Komen ? | Memperkenalkan baju yang uzu pakai dibawah merupakan baju mulimah Rayannes Design dari Perth, Austalia. Bagi yang belum tahu, uzu telah pun dihubungi tuk di sponser baju ini. Wahhh rasa best ja kan. Thanks Rayannes Design !!


Rayannes Design ni merupakan syarikat pakaian muslimah dari Perth, Australia www.rayannesdesign.com yang mana mereka ni telah pun masuk ke pasaran Malaysia, Rayannes design Malaysia dan bakal diiklankan di majalah Hijabista isu Mac, April dan May ini.

Pendapat uzu :
Koleksi baju muslimah di Rayannes Design ni, uzu suka sangat lagi-lagi kalau ada warna pink macam baju di atas. Yang tu jaket. Sangat selesa uzu pakai. Kain tu sejuk ja. Rasanya ianya dari jenis kain yang mahal, design jaket tu cantik sangat sebab sesuai dengan citarasa uzu yang masih muda ni. Yang penting harga adalah sangat berbaloi . Jaket diatas sesuai digunakan bila masuk office tapi kalau nak pakai dihari-hari biasa pun sesuai.

Korang belek lah page ni, Rayannes Design Malaysia , Rayannes Design Australia , dan bagilah pendapat sikit pasal koleksi baju dari Rayannes Design sebab diorang tengah nak kembangkan sayap ke Malaysia. So korang tolonglah komen :) Heheh tq !

Jom Jimatkan Minyak Anda Dengan Menggunakan Sticker Penjimat Bio Energy Ni ! Serius Berkesan !!

As-Salam


Pernah dengar tak penjimat petrol Bio Energy Sticker? Uzu pun 1st time dengar ni, ya laaa maybe baru diperkenalkan di Malaysia kot. Tapi sticker ni memang menarik perhatian. Hehe. Sebab? Ia menjimatkan. Menjimatkan dari segi apa? Haaaa meh-meh baca kat bawah :

Kegunaan Bio Energy Sticker :

  • Menjimatkan penggunaan petrol dan diesel
  • Meningkatkan tenaga dan stamina
  • Memperbaiki pengaliran darah
  • Tidak merosakkan enjin
  • Dan lain-lain

Jenis Kenderaan Apa Yang Boleh Guna ?
Semua kenderaan yang menggunakan petrol dan diesel. Tak kira kereta ke, lori ke, jentera ke, apa-apalah janji guna minyak kan. 

Berapa Lama Boleh Tahan ?
Dengan menggunakan teknologi dari Jepun, Bio Energy Sticker ini juga dapat digunakan selama 2 tahun. 

Kat Mana Nak Letak Sticker Tu ?
Apa yang perlu anda lakukan ialah melekatkannya di pintu tangki minyak kenderaan anda seperti dalam gambar di bawah.



Boleh Percaya Ke?
Sebelum korang bertanya " boleh percaya ka benda ni ? " Banyak testimoni yang berjaya dan repeat order sticker ni , dan ia memberi feedback positif. Setakat ni takde kesan buruk terhadap kenderaan.

Bagaimana Bio Energy Sticker ni bertindak ??

Ia dihasilkan daripada campuran-26 batu yang ada di muka bumi ini yang mampu menyerap cahaya seperti batu gunung berapi, silika oksida, aluminium oksida dan lain-lain lagi. Apa yang korang nampak macam bintik-bintik kat stiker tu, itulah dia campuran batu tersebut.

Tugas batu-batu ini ialah menyerap cahaya dan menggetarkan molekul minyak supaya lebih agresif dan membebaskan lebih banyak gas. Ala...macam kereta yang guna NGV tu...sebab tu la kenderaan yang pakai NGV jimat sebab NGV tu gas sebenarnya. Bila gas banyak, automatik penjimatan akan berlaku ya abang, kaka, adik, dato, datin sekalian. hahaha.

Ukuran cahaya yang diserap ialah 1000 micron. Kalau macam ini kita dah tak panggil cahaya, kita panggil gelombang, sebab tu la korang tak nampak apabila cahaya diserap masuk.

Kenapa Tampal Dekat Pintu Minyak Bukan Dekat Enjin ?
Boleh je kalau korang nak tampal kat enjin, tapi nanti bila enjin menjadi panas, stiker itu akan rosak pula. Haa tu sebabnya lebih prefre tampal kat pintu tempat isi minyak tu.

Testimoni Berjaya :



Lihat banyak lagi testimoni berkesan kat SINI

Ya memang terbukti bahawa Bio Energy Sticker mampu menjimatkan penggunaan petrol dan diesel. Harga minyak bila-bila masa saja boleh naik dan bila-bila masa saja boleh turun, namun penjimatan petrol sentiasa diperlukan. Tembak tak kena, cakap pun tak guna kalau tak ada detail nak order kan ? hahaha

Jadi di sini membuka order ( ready stok ) yang ada kat beliau sendiri sebagai stokis daerah Sungai Petani ini kepada sesiapa yang nak order Bio Energy Sticker ini , sila contact mambang di :

Whats App / We Chat :  013-3191140
Facebook : https://www.facebook.com/amirulsyahnaz

Harga :
Sekeping RM 35.00 untuk SM
Sekeping  RM 40.00 untuk SS
Harga agen / stokis sila berurusan dengan SMS/Whatsapp di nombor 0133191140 

*kalau nak beli tu, jangan lupa mention nama emasputih ye*

So, uzu percaya ramai yang nak save minyak kan?? Haa korang boleh la beli sticker ni, InsyaAllah boleh jimat dalam pengunaan petrol. Try lah. Uzu yakin pasti berkesan !! Hehehehe :)