My Air Asia Free Seats !

Assalamualaikum


My Air Asia Free Seats ! | Wow ! Free seats on Air Asia is back ! As we know well, Air Asia is a Malaysian low-cost airline head quartered near Kuala Lumpur, Malaysia. It has been named as the world's best low-cost airline, and a pioneer of low-cost travel in Asia with the tagline "Now Everyone Can Fly"

Air Asia group operates scheduled domestic and international flights to more 100 destinations spanning more 22 countries. Its main hub is the KLIA2 (LCCT) at Kuala Lumpur International Airport (KLIA2).

Its affiliate airlines Thai Air Asia, Indonesia Air Asia, Philippines Air Asia, Air Asia Zest and Air Asia India have hubs in Don Mueang International Airport, Soekarno–Hatta International Airport, Ninoy Aquino International Airport and Kempegowda International Airport respectively. While its subsidiary, Air Asia X focusing on long-haul routes. AirAsia's registered office is in Petaling Jaya, Selangor while its head office is at Kuala Lumpur International Airport.

And the most important is, Air Asia fully complies with the conditions of the International Aviation Safety, and is regulated by the internationally renowned Malaysian Department of Civil Aviation. They have renowned international partners for aircraft and engine maintenance, and made significant investment to ensure the safety of our planes. Also, adopt a zero tolerance to unsafe practices and strive for zero accidents through proper training, work practices, risk management and adherence to safety regulations at all times.

So now free seats promotion is back ! If I had 10 Air Asia Free Seats, I would to go 9 destination Seoul (South Korea) , Melbourne (Australia) , Bali (Indonesia), Jeddah (Saudi Arabia), Taipei (Taiwan), Krabi (Thailand), Ho Chi Minh City (Vietnam), Shanghai (China), and Kota Kinabalu (Malaysia) and I'd bring along my greats family, my dad, my step mother, my siblings or maybe i'd bring along my blogger friends under Air Asia Blogger Community #kelabbloggerbenashaari ! They are blogger friends and suitable to be given the opportunity to get a free seat with Asia Asia , also we can share our great memories with Air Asia and thus promote this awesome low cost airline.


So I hope that the handsome guys Tony Fernandes give me the opportunity to win this contest so I can bring along my blogger friends, Smile and enjoy together and thus can strengthen our closer relationship with Air Asia !!  Thanks Air Asia !!

Emas Putih Di Interview Oleh Wartawan Astro Awani

As-Salam


Wartawan : "apakah pendapat anda tentang program yg dianjurkan ni?"
uzu : "bla..bla..bla..bla..bla..bla...bla...."
Wartawan : "Bahasa apa dia pakai ni. pening aku" *sebut dalam hati*
uzu : "abang faham tak saya cakap sabah?"

Kejadiaan ni berlaku lepas selesai program mancing udang kat Perak !
Saja lah tu nak interview2 best ke tak mancing ni.. Hehe.

Kat fb uzu dha update lama dah benda ni kat SINI , kat blog baru kesempatan nak update!
Uzu ter-sangat busy. Serius ! Ok lah. korang tenung lah lelama gambar uzu kat atas ni eh. Hehe.Salam.

Pengalaman Terbaik Memancing Udang Galah Di Perak

As-Salam

Pengalaman Terbaik Memancing Udang Galah Di Perak | Yeahhhh tengok tajuk, memang terbaik! Terbaik ke? Siyes ke terbaik? Ha ah ye lah. Terbaikkk lah .. Tak pernah mancing udang. Bila mancing, terserlah keseronokannya. Sampai tak nak balik u olls. Haha . Jom bacakan kisahnya..

17 Ogos 2014 | Sabtu


Kami berkumpul di Jeti Persatuan Pengail-Pengail Melayu Hilir Perak, *tapi nampak cina pun mancing* seawal pagi. Diberi taklimat ringkas dan disediakan sebuat bot beserta pemandu bot/pengail , makan tengahari , air ,pancing dan umpan.
Setiap bot hanya dibenarkan 3 orang sahaja. So uzu ngan Ila pun dalam satu bot yang sama disebabkan kami wakil dari Majalah Libur. Mesti lah mancing dengan geng gitu . Baru feel. Hehe.

Baju oren *tengok atas* , nama dia Pak Abu. Pak Abu pun bawa kami ke tempat mengail yang bersesuaian, iaitu di hujung sungai, mesti jauh dari bot lalu, tak nak ada bot goyang2 kan. Sedang2 kita memancing dengan tenang, rileks sambil nyanyi lagu "let it goooo,.. Let it go....." time nak feel tu, tetiba pulak ada bot lalu. Spoil tak mood? Spoil tak ? Udang nak makan umpan pun lariiii.. Haaa..

Bila setiba di tenpat yang di maksudkan, Pak Abu keluarkan kelima-lima pancing dan mengajar kami cara memasang umpan. Umpan udang kecik Pak Abu guna. Umpan dan pancing yang disediakan kami tak pakai. Hehe Pak Abu kata macam mancing dalam kolam iklan je. Hehe.


Sambil menunggu udang memakan umpan, maka berceritalah kami dengan Pak Abu tentang memancing ni. Banyak ilmu Pak Abu yang berguna untuk dikongsi. Pak Abu sporting gila ! Nampak tak bot kat sebelah sebelah tu, haaa kami bercerita dengan bot sebelah lah. Sambil mancing sambil bergurau senda. Tak gitu?
Beberapa minit kemudian, umpan Pak Abu mengena ! Oh yeahhhhh haaa hasil pertama tangkapan udang memberi senyuman dan sorakan. Kalah pasukan sorak pompom sekolah . *krik* . Udang pertama ni besar gila Euww sepit kaler biru. Takut nak pegang. Tapi Pak Abu selamber je gigit guna mulut sepit udang tu. Memang terpaku lah seketika sambil buat muka "euw" dan berkata dalam hati "Pak Abu, r u really sure?" . Memang tak nafikan kehebatan Pak Abu.
Dan udang seterusnya tak mendapat sorakan sebab keterujaan terhadap udang kecik takde. Hehe. Kalau ada pun, mesti nak sengaja bagi jeles bot sebelah. Hehehehe .
Kekadang tu, kami dapat ikan. Lupa dah nama iklan tu. Tapi Pak Abu kata, jangan pegang ikan tu. Sebab berbisa.. pegang sekali dah boleh jadi demam *mukaserius*
Kami mancing, tukar umpan, tukar tempat sampailah waktu balik. Nak 6 jam jugak kami semua berjemur di tengah panas suam suku ni. *nasib baik ada payung* . Tahu tak kalau takda payung, kami dah jadi Jacklyn Victor tau !
Nampak tak cuaca gambar kat atas tu? Gelap kan? Tunggu nak hujan je. Kalau bukan sebab nak hujan, kami tak nak balik woo. Kepuasan nak dapat udang galah besar tak puas. Hehe. Tapi terpaksa balik bila air air hujan menitis kat batang hidung. Balik wei !!

Sampai di jeti... kami pun di layan macam artis hot. Orang asyik nak tangkap gambar kami je. Kami pun posing sakan lah. hehehe. Adakah udang yang kami dapat tu besar dan banyak? Maybe! Kami lah di anggap paling besar udangnyaaa. Haaaa kelas kau mariah!



Alhamdulillah. Petang pun dah melabuhkan tirai. Kami pun semua balik dengan perasaan yang tak puas hati. masa tak cukup, udang tak besar mana tapi tapi tapi kami semua happy ! Pengalaman yang terbaik selama join FAMtrip.

Sebelum tu, uzu nak kongsikan tips-tips memancing yang kami dapat dari Pak Abu. Uzu ambil tips dari Ila yang dia dah update. Tak sangka dia ingat semua. Hahaha. *Sengih2*
  1. Guna umpan anak udang, jangan guna cacing. Tangan kotor.
  2. Tunggu air pasang. Udang banyak time air pasang ni
  3. Mancing kat tepi-tepi sungai. Kat tengah-tengah sungai takda udang. Ikan je ada.
  4. Jangan guna tali tangsi. Guna benang. Tangsi cepat putus.
  5. Guna 2 mata kail. dia tak layan korang bagi 1 umpan je. Dia nak juga 2 umpan.
Akhir sekali. Sebagai tanda kenangan. Kami pun bergambar beramai-ramai . Hehe. Yang pendek memang uzu lah. Jangan hairan ok !


Terima kasih Toursim Malaysia Perak, terima kasih Majalah Libur wakilkan kami. Kalau tak.. tak merasa lah memancing udang. Terima kasih Jocko, Terima kasih BloogersMedia dan terima kasih Ila sebab sudi jadi geng terbaik uzu sepanjang kat situ. Next time invite lagi ye !! Hehehe. As-Salam!

Sumber gambar : Tourism Malaysia Perak

Pelbagai Produk Kecantikan Wanita & Lelaki di Diana Shope

As-Salam

Pelbagai Produk Kecantikan Wanita & Lelaki di Diana Shoppe | Uzu kan sekarang ni ada masalah kulit. Muka jadi sunburn. Yelahh last week punya last week uzu ada program mancing udang galah kat Perak, 6 jam woo uzu berjemur kat panas tanpa pakai sunblock. Tahu tak lepas uzu balik dari Perak, ramai perasan kulit muka uzu teruk gila. Haaaaaaa kan dah panik sampai terkencing-kencing. Hehe

So uzu pun usha la, google apa yang patut tuk hilangkan sunbur, nak guna produk apa kan. So uzu pun suha lah blog ni, Diana Shoppe . Macam-macam dia jual tau. Semua produk kecantikan ada. Sebut ja nak produk apa. Dari produk lama sampai ke produk baru. Haaa kelasss gitu kan :)

Antara produk-produk yang dijual kat Diana Shope ialah :

Skincare :
  • Tabita Trial Repacking - Rm120
  • Tabita Travel New Packing - Rm145
  • Tabita Travel Set Bag Pink - Rm145
  • Tabita Exclusive Set - Rm270
  • Babies Blink (Skin Care)
  • Colagen Plus Vit E 
  • Set Wonderglow Gold
  • Set Wonderglos Silver
  • Set Ekslusive Aurawhite Skin Spa 4in1- Rm150 (Sm), Rm155(Ss)
  • Nour Ain Skincare (Complete Set) - Rm100 (Sm) / Rm105 (Ss)
  • Nour Ain Skincare (Basic Set)  - Rm56 (Sm) / Rm60 (Ss)
  • Nour Ain Exclusive Set - Rm125 (Sm) / Rm135 (Ss)
  • Nour Ain Exclusive Set + Serum 10 Ml - Rm147 (Sm) / Rm157 (Ss)
  • Amyera Flawless Skin Care - Rm80 (Sm / Rm85 (Ss)
  • Kaylena Beaute By Leuniey Natasha - Rm183 (Sm) / Rm186 (Ss)
  • Ibu Putih Oxygen White Skincare By Nina - Rm120 (Sm) / Rm125 (Ss)
  • A'j Beauty Ampoules - Rm46sm / Rm49ss
  • Skincerity Rm220 (Sm) / Rm225 (Ss) 
Men :
  • Auramen
  • Vimax - Rm200 (Sm) Rm210 (Ss)
  • Aura Men Soap - Rm60 (Sm) Rm65 (Ss)
Suplyment Gebu Gabas :
  • Aurawhite 900,000 Mg
  • Aurawhite Stem Cell
  • Aurawhite Bubblly (500 Grm)
  • Aura Shine 60 Tablet 1pcs - Rm80 (Sm) Rm90 (Ss)
  • Auraslim Shake 1 Pcs - Rm135 (Sm) Rm145 (Ss)
  • Aura Kiddies 1 Pcs - Rm70 (Sm) Rm75 (Ss)
  •  K-Colly Korean Collagen
  • Maixara 
  • Dewy
  • Double Gluta Soap
  •  Emilay Collagen
  • Emilay Whitening
  • Perla Coffee
  • Perla Chocolate Milk
  • Radiglow Skinfiniti
  • Satin Skinz Baru
  •  Sabun Al Razi 
  • Secret Skin White
  • Ibu Putih 
  • Radiance 
  • Ibu Drink Putih Kolagen  - Rm75 (Sm) Rm75 (Ss)
  • Maixara Mme - Rm120 (Sm) Rm125 (Ss)
  • Gluta King Advance - Rm150 (Sm) Rm155 (Ss)
  • D-Collagen - Rm158 (Sm) Rm168 (Ss)
  • Clarity Glow - 1ktk - Rm100sm / Rm105ss
  • Vitamin C,E + Collagen Dianz Beauty Rm80 (Sm) / Rm85 (Ss)
  • Perla Dust Rm55 (Sm) / Rm60 (Ss)
Rapat :
  • Harum Malam
  • Masker Virgina 
  • Maharani 1set Rm88 (Sm) Rm98 (Ss)
  • Mekar Dara 1btl Rm39 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Inaiah 1btl Rm150(Sm) / Rm155 (Ss)
  • Jamu Sedap Malam - Rm40 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Perla Juice Rm50 (Sm) / Rm54 (Ss)
 Penjagaan Payu Dara :
  • Emilay Breast
  • Secret Bust Up
  • Lady Secret Bust Up
  • Zofea Beauty Secret - Rm149(Sm) Rm154 (Ss)
  • Rapibust Breast Masker  - 1box - Rm20sm / Rm24ss
 Kurus :
  • Figure Up
  • Opa Snow
  • Royal Slim Lishou Magic
  • Royal Detox Platinium 
  • Dtrim 
  • Best Slim 
  • Secret Laxing  
  • Ezy Slim - 1 Botol : Rm 120 (Sm) ; Rm 125 (Ss)
  • Opa Kopi 
Others :
  • Chriszen Moist Cake
  • Clean And Removal Rm35 (Sm) Rm40 (Ss)
  • Sabun Putihkan Ketiak Aj - Rm40 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Belvya Pss 1 Pcs - Rm75 (Sm), Rm80ss)
  •  Bella Formula Sinus Cure
  • Curcuma Mangga Cure -
  • Molly Dolly Foundation
  • ●Sparkling Diva Rm90 (Sm) / Rm95 (Ss)
Suplyment Kesihatan :
  • Usana 
  • Kalsium - Rm110
  • Biomega - Rm100
  • Set Esential - Rm298
  • Q10 - Rm220
Krim Kesihatan :
  • Firmax - Rm150
  • Nina Skincare  
  • Ibu Putih - Rm35sm / Rm40ss
  • My Slimming Herbal - Rm70sm / Rm75ss
  • Oxigen Cream - Rm90sm / Rm95ss
  • Magic Scar Cream - Rm45 (Sm) Rm49 (Ss)
  • Ibu Putih Oxygen Skin Care - Rm120 (Sm / Rm125 (Ss)
  • Egf Serum - Rm95sm / Rm98ss
 Jannah Lawwa :
  • Ibu Putih Janna Lawwa    Rm85 (Sm) / Rm90 (Ss)
  • Serum Kojic Janna Lawwa     Rm85 (Sm) / Rm90 (Ss)
Felinna :
  • Fellina X Loss Lotion
  • Felinna Inchloss Lotion 
  • Fellina Vit C (Pmcvc) Rm80 (Sm) / Rm85 (Ss)
  • Curcuma Mangga Cure
Haaaa banyak kan senarai produk kecantikan yang ada jual kat Diana Shope ni. Dari krim untuk kecantikan, keputihan, untuk wanita, lelaki, untuk yang sudah bekahwin, untuk nak kurus, haaa nak apa lagi? Untuk kesihatan pun ada juga. Macam-macam anada. 

So kalau ada sesiapa yang nak cari produk kecantikan , kesihatan luaran dan dalaman, sila lah hubungi contact details kat bawah eh. Hehehe. Selamat malam!

Contact :

Blog Diana Shope 
Facebook Diana Shope

      Jom Mancing Udang Anjuran Tourism Malaysia Perak

      As-Salam

      Jom Mancing Udang Anjuran Tourism Malaysia Perak | Minggu lalu uzu berpeluang untuk mengikuti satu program Jom Mancing Udang Galah yang telah dianjurkan oleh Tourism Malaysia Perak bersama dengan media-media yang lain dari Majalah Libur, Berita Harian, Santai Magazine, Tourism TV, News Straits Times, Majalah Umpan, agent travel dan lain-lain. Rasanya lebih 30 orang yang menyertai. So uzu dan Ila wakil dari Majalah Libur.

      Grand Court Hotel

      Sepanjang 3 hari 2 malam, kami semua menginap kat Grand Court Hotel di Teluk Intan, Perak. Grand Court Hotel merupakan hotel bertaraf 3 bintang dengan menyediakan bilik yang besar dan selesa, wifi, tempat karaoke, cafe , peti sejuk , cerek elektrik, pengering rambut, peralatan mandian, selipar bilik dan dobi. Ia terletak di Teluk Intan dan hanya 10 minit kalau nak p ke Menara Condong.

      Homestay Pendiat Perak




      Program pertama sejurus sampai ke Perak ialah ke Homestay Pendiat Perak. Kami disambut meriah dengan kompang , merenjis dan pertunjukan silat. Makanan tengahari dan minum petang disediakan oleh penduduk kampung. Antara makanan yang menarik perhatian ramai orang ialah bubur anak lebah. Sebenarnya bukan ada anak lebah dalam tu, cuma nama je. Hehehe. Pada sebelah petang pula ada aktiviti untuk kami semua. Antaranya memancing dalam botol, jatuhkan botol menggunakan bola dan yang terakhir bowling kelapa. Dan kami menang tempat ke-2 ! Ohyeahhh ! Geng "control ayu" gituuu . Hehe *akutakayu*

      Kompleks Tuntung Bota




      First time eh dengan "tuntung" ? Hehe.. ok lah.. ok lah. Uzu pun heran lah apa benda lah tuntung ni kan. Rupanya tuntung ni sejenis reptilia air tawar yang hampir pupus. Rupa dia macam kura-kura dan penyu, tapi bukan.. Dia tuntung lah. Hehe. Tuntung ni bertelur pada November hingga Februari. Telur tuntung ni pelik sikit tau sebab membujur dan memanjang. Susah nak explain. Lagi bujur dan panjang  dari telur yang lain. 

      Bangkit Santan Seri Pendiat


      Lawatan ke Industri Kecil dna Sederhana (IKS), 1 daerah 1 warisan. Itulah trademark IKS yang mana uzu berpeluang ke tempat penghasilan Bangkit Santan Seri Pendiat di Bota, Perak. Bangkit Santan merupakan kuih yang paling famous di Pekan Bota. Rasanya sedap ! RM10 je sebotol tapi kat situ kebanyakkannya orang borong dan dijual ditempat lain. Mereka menyiapkan 2000 biji setiap hari.

      Restoran The Rayyan Steamboat & Grill



      Makan malam kat Restoran The Rayyan Steamboat & Grill . Lama tak layan steamboat. Memang layan daging je lah. Most favourites. Bayaran masuk RM25 . Macam-macam ada. Udang, daging, ayam, fishboll, sayuran, nasi dan kuih muih. 

      Menara Condong

      Kami semua berkesempatan ke Menara Condong pada wantu malam tetapi Menara Condong tu tutup. Nampaknya takde rezeki nak masuk dan naik ke dalam Menara Condong.  Hanya gambar pada waktu malam je sebagai kenangan. Cantik juga Menara Condong ni. 

      Menara Condong dulu dikenali dengan nama Jam Tinggi . Sebenarnya dia ni tangki air ketika berlaku kemarau. Dulu pun tangki air ni dibina menegak tau tapi bila kena banjir yang agak tinggi lalu menenggelamkan tangki air tu, so dia pun jadi condong. Usia Menara Condong dah lebih 100 tahun dah. Lama jugak tu. Fuh...

      Hari pertama dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti melawat beberapa produk(tempat pelancongan) di Bota, Perak. Alhamdulillah ia sangat menyeronokkan. Pelbagai ilmu dan pengetahuan yang bermakna yang uzu dapat pada hari pertama. Hari ke-2 pulak adalah hari yang paling best sekali ! Jom mancing udang !! Haaa uzu kan sambung di next entri. Nantikan ye. As-Salam !

      Sumber Gambar : Tourism Malaysia Perak

      Pengumuman Pemenang Peraduan Ujibakat Online Drama Seludup

      As-Salam


      Pengumuman Pemenang Peraduan Ujibakat Online Drama Seludup | Alhamdulillah.. Dah ada pemenang ye pencarian bakat baru "Seludup" tu. Ada 2 pemenang, Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari Johor dan Kuala Lumpur.

      Untunglah diorang kan dapat berganding dengan pelakon-pelakon tanah air, Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya. Jehan Miskin selaku pengarah pun ada berlakon selaki tau!

      Menurut Jehan, “Pencarian bakat ini dimulakan sejak 25 Jun 2014 dan ia telah menerima sambutan di luar jangkaan dengan kiriman lebih 130 penyertaan melalui video yang dimuat turun di laman Facebook ‘Seludup’.  Dua pemenang yang dipilih ini adalah yang terbaik di antara mereka”.

      “Berdasarkan karekter mereka, saya telah menulis dua watak sampingan di dalam ‘Seludup’ yang bakal dilakonkan oleh dua bakat baru ini. Tujuan kami bukan sahaja untuk mencipta kelainan dan memberikan lebih impak kepada ‘Seludup’, tetapi juga untuk memeriahkan lagi suasana industri hiburan tanahair” ulas Jehan lagi.


      Murah je rezeki diorang kan. Bayangkan lah sebelum ni, Andiaka pekerja restoran je, Afiewah pula seorang pelajar. Bukan setakat dapat berlakon di dalam drama ‘Seludup’, mereka berdua ni juga akan dapat hadiah wang tunai bernilai sehingga RM15,000. Tahniah korang!!

      Mengenai Mastermind Group Sdn Bhd.
      Mastermind Group Sdn Bhd adalah pusat sehenti untuk penerbitan kandungan berkualiti tinggi bagi penonton tempatan dan antarabangsa. Portfolio perkhidmatannya merangkumi pengkonsepan kreatif ke penghasilan kandungan, produksi dan pasca-produksi untuk pelbagai klien bebas. Sejak 2009, Mastermind Group telah mencipta kandungan layar untuk barisan klien yang mengagumkan termasuklah Heinz, McDonalds, Kidzania, Canon, Tabung Haji, Berjaya Corporation, Korea Tourism Organization, 8TV, Asian Food Channel, Astro Malaysia, CNBC, AXN. Syarikat ini diketuai oleh seorang ikon serba boleh industri televisyen, Jehan Miskin. Untuk maklumat lanjut mengenai Mastermind Group, layari www.mastermindgroup.com.my.

      Bagi pihak Mastermind Group Sdn Bhd : Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
      Nizam Khamis | Senior Consultant | Geometry Global | +6019-388 7147 | Mohd.Nizam@geometry.com         
      Amy Lisa | PR Associate | Geometry Global | 6019-289 5125| amy.lisa@geometry.com                               


      Produk Kecantikan Yang Terbaru Di Pasaran, Dermax Superskin 360

      As-Salam

      Siapa ada masalah kulit yang tak dapat diperbaiki, uzu suggestkan produk baru yang mana produk baru ni macam camera 360 yang boleh melicinkan kulit, memutihkan dan banyak lagi fungsi produk ni.


      • Bakal menggegar global fenomena DMS 360 Skincare
      • Produk pemusnah 360 CAMERA/BEAUTY CAMERA/EDITING CAMERA...
      • Produk extra terapi untuk merawat masalah kulit

      DERMAXSUPERSKIN 360 (DMS 360) produk Kecantikan wajah muka menjadi lebih cantik,berseri seri,licin,dll.. Membuatkan si Pemakai dan Orang lain melihat wajah Si Pemakai Jatuh Cinta dengan DMS 360..

      DerMaxSuperskin 360 bertujuan, supaya kita tak perlu menipu orang dengan kecantikan wajah muka kita dengan menggunakan CAMERA 360.. Buktikan pada semua orang yang kita tak perlu lagi menggunakan CAMERA 360 untuk menampakkan wajah kita cantik tanpa diEdit

      Terdiri Daripada :
      * 1 Dermax Super Skin 360 (Untuk Siang)
      * 1 Dermax Super Skin 360 (Untuk Malam)
      * 1 Bar Soap Cleanser

      Testimoni :

      Siapa berminat nak beli produk ni, boleh contact :
      0193370875 - wassap 

      Dapatkan Preloved Novel Dengan Harga Murah

      As-Salam

      Siapa yang suka baca novel, tapi tak mampu nak beli novel memahal, haaa meh nak bagitau, blogger Tya Salmid ni kan suka beli novel, pastu dia tak taw nak buat apa dengan novel dia yang dah berlambak.
      So dia pun bukak lah Ig shop jual novel. Wowww terbaik gitu kan . Senang la lepas ni. Hehe

      Jom follow ig shop tya ni..



      So, Kalau ada yang berminat, jangan lupa follow @tiasalmidnovelis tuk rembat segala novel yang ada!
      Jangan lepaskan peluang anda ! Hehe

      As-Salam

      Pre Order Shawl Halfmoon Save Gaza/Palestin Sambil Menderma

      As-Salam



       
      PRE-ORDER
      Shawl Halfmoon Save Gaza/Palestin
      Promotion Price: 
      Standard Size (RM32)
      Wide Size (RM38)
      *Tak termasuk postage*

      Material:
      High Quality Chiffon

      Size: 
      Standard Size (1.5m x 0.72m)
      Wide Size (1.5m x 0.85m)

      Taken order: 
      15.08.2014 (Friday) -17.08.2014(Sunday)

      Postage: 
      21.08.2014 (Thursday) or 26.08.2014 (Monday)

      Limited to 70 pieces only!!!

      READY STOCK
      Neesa Halfmoon Shawl- 2 in 1 style
      RM 33 (Original Price)
      RM 29 (Promotion Price) 
      *valid for 1 week from this post*
      Size : Wide


      How to Order :
      Fanpage : Hani Wardrobe
      Instagram : @hani_wardrobe
      Whatsapp : 011-12843794

      *RM3 akan disumbang ke tabung badan kebajikan Aman Palestin/Viva Palestin*

      p/s: They will use RED, GREEN, WHITE and BLACK for this pre-order. In the picture, model is wearing RED, GREEN, WHITE and GREEN DARK as on that time the tailor sew the TEASER, they run out the BLACK fabric. Grab yours now as you buy, you also help the Palestinian too.






      Kisah Hari Raya Pertama Uzu !

      As-Salam
      Dah berminggu-minggu hari raya, baru lah nak update kan entry raya ! Hehe sibuk lah uzu time raya-raya ni. Lepas sampai hostel, baru lah dah tak busy lagi. ok ni nak upload gambar je ! Biar gambar berbicara gitu ! 

      Adik uzu.

      Uzu & Bapak 

       Kakak-kakak uzu.

      Adik, kakak dan anak buah.

      Adik beradik ni ja ada di pagi raya.

      Geng-geng lelaki dan bapak.

      Geng perempuan dan bapak


       Tu je nak upload. Soalan famous tuk raya pertama, " kau raya ka, kau betunang ni?" .
      Hahahaha baju uzu over eh? Takde lah. Biasa ja. Jubah yang dibeli oleh kakak uzu . Pakai je. Rezeki!

      Hehe. ok lah. Assalamualaikum.