✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, January 25, 2015

Resepi Salad Buah Simple Dan Sedap

Resepi Salad Buah Simple Dan Sedap | As-salam. Alhamdulillah menjadi juga salad buah untuk gathering #kelabbloggerbenashaari semalam di kediaman Abg Ben. Tema potluck so masing-masing kena lah bawa makanan sendiri kan.

Menu simple salad buah dihidangkan sebagai pencuci mulut. Tak pernah buat salad buah ni. Tapi jadi favourite juga dulu kala. Tu yang gagah nak buat..
Bahan-bahan
- Buah-buahan (oren, epal hijau dan merah, strawberry dan kiwi)
- Mayonis sos salad buah-buahan
- Yogurt Nestle Original
- Salad
- Lada hitam
Potong dadu buah-buah tu. Ambik bekas, letakkan terlebih dahulu mayonis, yogurt dan lada hitam sikit . Sebatikan. Lepas tu baru masukkan kesemua buah-buah yang dipotong tadi ke dalam bekas dan gaul sehingga rata.
Yeahh siap juga. Walaupun simple dan first time buat ..dapat pujian sedap, "pandai uzu buat" bak kata kak D'Laila. Abg ben, kak zila his wife pun kata sedap dan semualah kat situ kata sedap. Yeahhhh mission berjaya. Ok bai.. Salam..

18 comments:

zazanizam said...

pergh sedap!! boleh try ni..

Yan Ty said...

Yeah , superb !

Normi Nieza said...

blh cuba nie..:)

Harith Iskandar said...

wow sedap ttp sy xpasti yg sy boleh habiskan hehehehe ;p

ros_reeza said...

boleh cuba ni!

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya salad buah :)

Ein lanabulu said...

terbaik..ringkas,senang,mudah disediakan..dan pastinya sedap, lazat lagi berkhasiat dan sungguh enak dimakan begitu saja...oooo..yeaaaahhhh..

Papaglamz said...

Senagnyer... Awak ad dlm entri ni. tq jd sumber inspirasi.. hehehe

http://www.papaglamz.com/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html

Puan Wawa said...

Wahhh, sedapnya..")

Akif Imtiyaz said...

Wahhh bestnyerr nnt kak lya nk buat jgk laaa cam Uzu buat ni hehehe

Nur Inani said...

menariknyaa uzu. resipi pun senang dan ringkas :D

POJIEGRAPHY BLOG said...

Terliur tengok. Huwaa

crimon java said...

lezat tuh rasanya ? :D
hehe
salam perkenalan

wisata karimunjawa Biro wisata karimunjawa Penyedia paket liburan karimunjawa murah. kami siap melayani wisata liburan anda di karimunjawa , kami

menawarkan beberapa paket wisata karimunjawa seperti Paket Wisata Karimunjawa 2 Hari 1 Malam, Paket Wisata Karimunjawa 3 Hari 2 Malam, Paket Wisata

Karimunjawa 4 Hari 3 Malam
dan kami juga menyediakan paket privat khusus untuk wisata karimunjawa.

paket honeymoon karimunjawa
paket karimunjawa MURAH
paket karimunjawa maret 2015
Paket Karimun Indah Karimunjawa
paket wisata karimunjawa puri karimun
Paket Karimunjawa Homestay Pelangi
paket karimunjawa homestaymurah
paket wisma wisata karimunjawa
paket hotel karimunjawa inn
paket hotel asri karimunjawa
paket hotel escape karimunjawa
paket wisata blue laguna karimunjawa
paket wisma apung karimunjawa
paket hotel grand jati kerep karimunjawa

Sheila Mutalib said...

mebu ringkas dan sihat.. kena cuba ni :D

Rosmiza Ali said...

Tetiba rasa macam lapar salad pulak aihh baca entri ni.. Glup!
RosmizaAliDotCom™

Gogulnath Visvanathan said...

very very superb...........
I like this....
tq

lalabiestory said...

Sedap plak nampak salad nie..terliurrrr

Sudikanlah singgah blog saya ya

Lalabiestory.blogspot.com

Mohd Hatta Salleh said...

Klau guna yoghurt yg brperisa xbleh ke?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com