✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, January 30, 2015

Restoran Pilihan Uzu Yang Paling Sedap Di Putrajaya

Restoran Pilihan Uzu Yang Paling Sedap Di Putrajaya | Kalau nak makan je, mesti ke Putrajaya. Tak jauh pun Bangi ke Putrajaya. Dalam 10 minit je dah sampai.. Kat Putrajaya ni kan.. susah nak cari makan sedap-sedap, ada pun kat Alamanda je.  

Tempat makan pilihan uzu kat Putrajaya ialah...kat Ayer 8 ! Presint 8.. Kat Ayer 8 ni banyak restoran, dan bagi uzu restoran yang paling sedap, sangat sedap dan sedappp sangat-sangattt aumm aumm aummm sehingga mejadi pilihan ialah Restoran Thai Kung. Dia punya tomyam, ya allahhhhhhhh sedappppp giler cadbury tau ! Sampai esoknya nak pergi lagi...
Dan, ramai lah orang kata, Pulut Mangga kat sini sedap.. So? Dah alang-alang selalu lepak kat situ kan, try lah Pulut Mangga ni.. Rasanya? Hurmmmm not bad. Must try !
Kat situ, uzu ada makan peberet food uzu, Kerangggggg Bakarr ! Sedapppp ya allahhhh sedap sangat, tapi sos dia pedas. Hihi. Uzu memang tak tahan pedas tapi nak menikmati rasa sos tu, ter-paksa juga lah menahan pedasss yang amat sampai merah-merah muka ni haa...

Yang duduk area Putrajaya tu bolehlah singgah Ayer 8 ye. Uzu yang kat Bangi ni pun boleh je singgah, tak kan area Putrajya tu tak nak singgah kan kan kan? Haa sampai tak diet diet uzu ni.. Ni tengah diet lah ni.. Nak men-detox-kan semula makanan yang uzu cheat dah banyak kali. Ohhh u cheat u gemuk ! Aummmmm tak nak cheat dahh ! ok baiiii nak minum green tea ni. nak kurus !! Salam.


11 comments:

Miz Eija said...

assalamualaikum uzu... tomyam mmg fav eija.. tapi kalu pergi putrajaya xtau nak mkn kat mana.. lps ni boleh try la kat presint 8 ni. apa nama kedai ni??

Zaidalifah Hussin said...

WAH... SEDAPNYA UZU

TQ INFO NANTI NAK PI JUGAK NAK RASA TOM YAM TU... MENARIK BENO RUPENYA..

MCM SEDAP JE KAN..

fazian batrisyia said...

mmg nampak menyelerakan. baru berbaloi dgn apa yg dibayar

zarul farhana said...

wahhh nmpk sedapnya

fizafantagirO said...

Ohh, lamanya tak makan tomyum -.-

Uzu berwajah baru , cantik!

Hafiz Hafizol said...

haah. selalu jugak makan situ.. dia punya tomyam x kena la dengan tekak saya. haha.. kerang dia pun dah try jugak. ok lah.

Miss Xyz said...

Mahal tak?? sbb abg saya kata kat situ Ayer * ni mahal sikit.

Azhafizah Md Nor said...

terliur tau tengok tomyam kung tu..pulut mangga tu tak pernah makan lagi nak try lah makan kat sini..harga okay ke?

Syahida said...

mak aihh pulut mangga tu *nyum2*

AYuNG said...

jalan2 cari makan...

=)

harga cmna? ok?

Soleh Kamarulazizi said...

salam. Menu apa lagi ada di restoran tu?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com