✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, January 9, 2015

Review My Kesayangan Samsung Galaxy Note 4

Review My Kesayangan Samsung Galaxy Note 4  | As-Salam. Alhamdulillah bulan lalu tertunainya hayat uzu nak ada henfon baru.. Actually tak nak beli pun tapi Lenovo k910 kesayangan uzu rosak lah dan masuk kedai. So uzu pun rasa kena ada henpon extra..

Memula bajet dalam not less than RM1500 tapi bila fikir balik, alaaaa beli fon bukan selalu pun. Beli lah yang mahal terus kan? Haaaa so uzu ada 2 pilihan je, Note 4 atau Iphone6. Tapi actually, walaupun iphone6 ni nampak "gah" tapi uzu tak minat dengan iphone. Lain lah dapat free. Yang tu lain cerita. Hehe. So.... At last, atas suggestion Abg Ben Ashaari dan Fatin Bella, uzu pun ambik Note 4.


Camera Belakang 16MP
Camera Depan 3.7MP

Harga Samsung Galaxy Note 4 ni actually RM2499. Pastu uzu beli flip original cover RM200 dan tempered glass untuk screen protection, RM100 dan total kesemuanya RM2800. Wow ! Sama harga dengan iphone6 beb..

Spesifikasi Samsung Galaxy Note 4

  • Layar 5.7″ Super AMOLED Capacitive
  • Resolusi 1440 x 2560 pixels, 16juta Warna
  • Corning Gorilla Glass & S-pen Stylus
  • Dimensi : 153.5 x 78.6 x 8.5 mm
  • Kamera 16 MP, Autofocus, LED Flash
  • Video 4K 2160p @30Fps, 1080p@60 Fps
  • Optical Image Stabilization ( OIS )
  • Kamera Depan: ada 3,7 MP
  • Jaringan GSM GPRS, EDGE , 3G
  • HSDPA 42 Mbps HSUPA 5.6 Mbps
  • Memori Internal: 32 GB
  • Memori Eksternal: upto 128 GB
  • OS Android 4.4 KitKat
  • RAM 3 GB
  • WIFI, GPS, Bluetooth 4
  • Radio FM, Micro USB, USB OTG
  • Chipset Exynos 5433
  • CPU Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 & 1.9GHz quad-core Cortex-A57
  • GPU Mali-T760
  • Baterai 3200mAh
  • Talktime: 26 Jam
  • Fingerprint Sensor
  • Heart Rate Monitor

Ok. Nak tau review jujur uzu? Hihi. Uzu menyesal beli Note 4. Sebab bosan giler.. Terasa nak beli iphone6 . Fuhhhhh sabar je lah. Camera belakang lawa tapi camera depan tak lawa langsung. 3.7Mp je kot. Tu sebab uzu suka lagi Lenovo K910 uzu tu. Camera depan dia serius lawa oo. 5Mp. Kualiti gambar lagi lawa dari Oppo tu haaa..

Apa pun, walupun tak berkenan dengan Note 4, uzu sayang juga fon ni. Duit sendiri woooo. Kena hargai. Sobsobsobs. Apa pun, kalau nak beli fon, pilihlah ikut kesesuaian korang. Sampai sini je lah review jujur uzu.Maaf lah samsung kerana jujur sangat :D Hihihi ok lah. Salam...

13 comments:

Legasi Piston Pecah said...

besarnya MP camera depan dia...

Haffizul Iskandar said...

Hehehe. Komen yang jujur. Menyesal beli yer? Hehehhe

cik karmila said...

bestnye..bila lah nak merasa note 4..hee

sha dhira said...

tudia komen jujur.. ehehe..
in my list antara note4 sgn Z3.. ambik Sony z3 lah mcm ni.. hehe :D

zazanizam said...

perghh!! komen ikhlas sanubari hehe.. akak pun nak tukar hp tpi tu la..

yoorin melacolea said...

mcm terbalik je uzu camera depan tu 16mp besar2 untuk selfie je ke? hahaha.. k.yan pakai note 2 je.. so far okey.. sebb senang nak buat kerja ada pen..skrg mentibe rasa nk pakai iphone pulak..cambest je kann..

miminadam said...

Note 3 pun belum jatuh harga sangat dahh ada baru Nte 4, huhu . tapi best pakai Note fon ni.

Ryna Tri Asmara said...

normally kalau nak rasa kelainan, better tukar phone android ke iPhone :) dulu saya android user jugak. tak pernah pakai iPhone tapi mati-mati nak cakap kat semua orang yang android berjuta kali lemon best dari iPhone. tapi bila dah pakai iPhone, tetiba rasa macam .... tak nak pakai android lagi. hahahaha~ serious, orang yang dah pernah pakai iPhone je akan rasa bestnye pakai iPhone tu :)

AMIIZAA said...

uzu,

kmieja dari dulu dan skrg masih setia dengan apple & iphone :)

izzeyda said...

tak pe, note4 tak termasuk dalam list pencarian hp.. apapun pendapat masing2 dengan hp nih tak sama.. bergantung pada kesesuaian minat masing2 terhadap aplikasi yang ada dalam hp itu sendiri..

Mrs Yatie said...

alamak. pengakuan jujur mengenai samsung. macam mana ni :D hehe.

Ndra Jamal said...

kamera depan tak lawa ke? nampak gambar tu lawa je. beza lah sgt ngn sony kite ni.. huhuhu...

Azhafizah Md Nor said...

Kalau camera depan memang susah nak dapat yg cantik kan..huhu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com