✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, February 23, 2015

Misi Tawan Broga Hill Terbakar Kat Semenyih

Misi Tawan Broga Hill Terbakar Kat Semenyih | Finally.. dah setahun lebih hasrat nak p Broga Hill tapi tak kesampaian..Banyak kali plan, banyak kali tak jadi..Walhal 30minit je pun dari hostel uzu.. Cuti CNY tu, uzu dan kak Yanty dah bertekad nak p juga..


Bila orang tau kami nak p Broga Hill, mesti ada je soalan macam ni.. "eh bukan broga hill dah terbakar ke?" .. Erkk memang terbakar pun tapi tak semestinya lepas terbakar tak boleh daki kan. Malah ramai yang p tau ! Lagi pun, yang terbakar tu sikit je.. Bukan semua..

Ni lah kawasan yang terbakar. Peak 2 . Kawasan yang paling cantik nak ambik gambar. Banyak iklan-iklan kat tv shoot kat sini tau ! Tapi tu lah... dah terbakar mungkin disebabkan cuaca panas..
Walaubagaimana pun, ada je tempat-tempat yang cantik untuk ambik gambar. Kat Broga ni ada 3(tiga) peak..! So peak 1 dan peak 3 masih lagi okay so boleh ambik gambar kat situu..
Alhamdulillah ! Misi berjaya daki Broga Hill Terbakar ni. Hihi..Memang semput nak daki even takde lah tinggi mana tapi kena buat warm up juga ye kalau nak daki.. Kang kejang kaki bila kat atas. Nak turun pulak, sesenang ABC . Laju je lari.. Kehkehkehkeh.. Kaki makin fit kot ! Ok lah u olls.. Sampai sini je lah entry uzu tuk Broga Hill Terbakar ni. hahaha.. Nak buat keje.. Salam semua :)

p/s : Kalau korang nak p situ, boleh waze Broga Hill Semenyih. Konfem sampai !

9 comments:

lia ummiirfan said...

wow! bestnyaa..!

Normi Nieza said...

bestnya..:)

Harith Iskandar said...

jom jom repeat

Wanie Masduki said...

last pegi 2013..tahun ni in shaa Allah bulan 4 baru nak pegi lagi dgan geng ofis..

Ija Rased said...

salam singgah

POJIEGRAPHY BLOG said...

Walaupun baru nak pulih dari rupa selepas terbakar, still Bukit Broga ni nampak cantik. Rumput kekuningan tu buat nampak macam ala-ala dekat overseas pula yer. haha!

Nur Khairiah Irwanie said...

cantik

Cik Candy said...

cantikkk

Azhafizah Md Nor said...

alahaii dah kurang cantik permandangan atas tu bila dah terbakar..kena tunggu lalang² kembali baru naik sini..hihi

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com