✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, February 4, 2015

Resepi Ice Cream Pasu


Resepi Ice Cream Pasu | Teringin punya pasal lah ni.. Uzu ter-tengok kat facebook orang makan ice cream pasu, so jeles tengok orang makan ice cream pasu tu, nak jugakkkk nak jugakkk mana nak cari?? sobsobsobobs.

Jenuh kot nak cari ice ceam pasu so uzu buatlah sendiri . Hihi. Serta merta gagahkan diri beli bahan-bahan seperti dibawah kat Mydin Diplomatik. Memandangkan kat Mydin takde jumpa pasu yang uzu nak, uzu guna glass je. 


Bahan-Bahan
1. Ice Cream
2. Nips
3. Chipsmore
4. Kit kat
5. Oreo
6. Muzle Choco
7. Kek Chiffon
8. Pasu/Glass/Bekas

Cara Membuat
1. Masukkan kek chiffon, masuk kan ais krim ke dalam bekas dan ratakan, masukkan bekas dalam peti sejuk sekejap. Biar ais krim tu keras sikit. So takde lah cair-cair kan waktu menghias.
2. Hancurkan oreo dan tabur atas ais krim.
3. Hiaslah kit kat, choco, chipsmore
4. Siap !!

Huhaiiiiiiiiiiii ! Siap juga ice cream pasu versi uzu. Uzu tak jumpa daun-daun nak hias jadi pasu betul-betul tapi ok lah kan. Janji ice cream ! Aummmmmm . sedap tau rasanye...  Try lah buat ! Hihi ok bai Salam :)

17 comments:

Yan Ty said...

Sedap!!!!!!

ieyra h. said...

Tak pernah lagi try ice cream dengan chiffon cake. Boleh lah try lepas ni. :D Thanks for the resipe Uzu. ^_^

- ieyra

Haffizul Iskandar said...

Mudah jer kan? Hehehe. Sedap!

Puan Nurani said...

sedapnye..

Syahida said...

laa...gitu rupanya isi aiskrim pasu..memang tengah 'trending' aiskrim pasu ni, tapi saya lom prnh rasa lagi :)

AMIIZAA said...

lebih untung buat sendiri kan...

izzeyda said...

ohh inilah rupanya aiskrim pasu yang hangat diperkatakan sekarang.. buat masa sekarang tak terasa nak makan lagi.. tak pe, next time teringin nak rasa, boleh try..

ctfand said...

boleh terai ni. kimi dan bapak kimi mesti suka.. :D

miminadam said...

semalam baru pekena ais krim pasu . tapi kakuzu punya lagi sedap. sebab ice cream nyaa tuu pebret mimin

Azhafizah Md Nor said...

meriah topping aiskrim uzu..sedap!

Sue Izza said...

buatkan utk akak plessssss

Nazlee Ismail PCL said...

aummm..nak jugak ice cream pasu. Pcl tengok buka setakat pasu dah...dalam lesung batu pon ada ! hurmm

Kongsi ArtikelBlog said...

mudah.. :D

''dah agak.. macam pasir hitam tu merti guna oreo.. :3


mari meriahkan contest top fans..

http://infotegar.blogspot.com/2015/02/contest-top-fans-setelah-sekian-lame.html

tutorial untuk beginner - http://fans.my/blog.php?bid=4

thanks uzu

Cikgu Norazimah said...

puas ati buat sndiri, lg murah kan..nk try ler ;)

P/S : Jom meriahkan Segmen Bloglist Mac-April CN : http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

shukran TQ said...

Tip top btul aiskrim pasu nih...Happy blogging

Ein Farah said...

amboi! bnyak isi tu! kalau rajin boleh try ni. hehe.

Azlinda Azman said...

boleh bg Dhia makan cenggini

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com