✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, March 2, 2015

Fuh !! Samsung Galaxy S6 dan S6 Edge Memang Terbaik !!

Fuh !! Samsung Galaxy S6 dan S6 Edge Memang Terbaik !! | As-salam. Pagi tadi jam 12 pagi, uzu dijemput ke event live streaming launching handphone baru dari Samsung di Threatre Lounge Cafe, Plaza Damas 3 Sri Hartamas.. !st time datang event jam 12-4 pagi.. Apa pun, thanks Samsung Malaysia for the invited!! Huhu.. Pengalaman baru tengok live launching khas dari Barcelona !

Event  Samsung Galaxy Unpacked 2015 Live  Viewing  Party di mulakan dengan opening speech by Luke Au, Head of product Marketing , Mobile Division, Samsung Malaysia Electronics.
Persembahan tarian ala-ala kat Barcelona dipersembahakan... Suasana event semalam memang macam feel kat Barcelona walhal kat Lounge Cafe je. Hihi.. Terbaik event2 macam ni kan.. hihi..
Tepat jam 1 pagi.. Bermulalah live viewing khas disambungkan dari Barcelona untuk para media/blogger.. Dengan rasminya, Samsung Galaxy S6 dan S6 Edge akan berada di pasaran bulan April nanti.. hihi..
Lepas habis tengok live viewing ni, kesimpulannya, Samsung ada 2 jenis hp keluaran baru.. Samsung Galaxy S6 dan Samsung Galaxy S6 Edge.

Design dua2 model ni cun sangat! Uzu tengok sendiri boleh jatuh hati.. Camera belakang 16MP  dan front camera 5MP . Huuu terang sangat nak selfie lepas ni..
Yang menariknya, both phone ni just ambik masa 10min ja tuk full charging ! Haaa cepat tak? Cepat tak ? Fon ni jenis fast charging tau.. Bukan tu je.. boleh cas thru wifi charger pad...  Banyak lagi ciri2 yang diupgrade dan jadikan fon ni terbaik sepanjang sejarah samsung.. 

Pengalaman tengok live launching adalah pengalaman uzu yang pertama dalam dunia blogging ! Uzu bangga sangat-sangat sebab uzu dapat tengok dan pegang sendiri, rasa sendiri both fon yang soooooo great !! hurmm like... seriouslyyy.. sangat awesome ! Kat Malaysia ni, kami ler orang pertama pegang both fon tu tau ! Haaaaa best tak? korang jeles tak?  Pengalaman yg tak akan uzu lupakan...

Lagipun kan.. sebagai seorang blogger yang aktif, bila ada event2 tu, of coz lah kena ambik gambar kan? Haaa kalau tak ambik gambar.. means bukan blogger lah namanye.. Betul tak?? hihihihi.. So, bagi uzu, camera memainkan peranan penting tuk blogger.. Tak yah nak usung DSLR yang berat tu, fon Samsung Galaxy S6 dan S6 Edge camera memang cun giler.. hihi....

Lagi 1 ... Sekarang ni, powerbank dah macam perkara penting tuk kita usung ke sana ke sini, tapi powerbank ni agak berat juga lah.. Hehehehe.. So dengan adanya wireless charging ni, kita tak perlu cas di satu tempat lagi.. Hehe .. Kita leh ke situu ke siniii sambil charging.. In case lah kalau kat rumah pun, letak ler wireless charging kat ruang tamu tapi boleh bawah fon dan cas kat dapur sambil memasak. Hahaha. Tak ke mudah mcm tu ?? Memang awesone teknologi sekarang...

Harga? Harga belum diumumkan lagi. Hehe apa pun, once info dah dapat, uzu akan update semula ! !! Hurmm uzu baru beli Note 4 ni, tergoda dah dengan dua2 Samsung ni.. Harap-harap samsung bagi phone tu free kat uzu.. Hahaha... berkenan sgt kat fon tu.. Walhal baru je beli Note 4.. huhu sedih..

So kalau nak dapatkan Samsung Galaxy S6 dan S6 Edge korang tunggu ye .. uzu akan update semula bila fon tu akan keluar. Bawah bertenang dan bersabar ye :) Huhu k bye Salam.

21 comments:

yoorin melacolea said...

paling best memg henpon yg cepat charging.. hehehe.. btw dah pernah ada s3.. tp x sebest samsung model note. yg ni nmpak mcm best jerkk..

Harith Iskandar said...

wow 10minit jer charge?cepatnyer

Aku said...

Hah..? 10 min? Kalo 10 min charge, brp lame batterry tahan? Tapi aku x kesah kalo ade je org nak sponsor aku beli phone tu.

Ayu Jafri said...

wahhh..10 minit charging...giler lajuu charge..hihi

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

biar btul 10minit je...cm best je kan...

Mrs Yatie said...

pergh hebat uzu!
asal samsung tak bagi sebiji :D

izzeyda said...

lajunya dia cas.. memang bagus untuk yang banyak guna phone dan bergerak sini sana.. tak payah nak usung powerbank dah lepas nih..

Wiled Packed said...

10 minutes for 4 hours of use not fully charge sis 😊

Faizal said...

eh, ape beza removable battery ngan non-removable battery? btul ke samsung tiba2 buat non-removable battery? knpe samsung tukar fungsi smua? SD card pon takde da kan?

sha dhira said...

another new smartphone... hehe..
tergoda jugak ni,, macam mana ni.. hehe

Mui Leslie said...

ape beza la yg batteri bleh dicabut dn xleh dicabut ade ke beza lagi2 s6 ni external storage dh xde smue built in dlm phone nk ikut competitor
lagi2 aq lbh suka batteri smartphone yg bleh dicabut nk pegang battery pack pn susah dn leceh
asal doh samsung begitu mrk nk ikut cam apple ke nk ikut marketing strategy mrk

Ted said...

Tu Galaxy S6 yg baru batt tak leh tanggal ke? Terbaca kat forum kata mcm tu lah.. Tak de impress sangat dengan Samsung lah. Nak tnggu dulu lah tengok apa org lain kata dgn S6 tu, buat masa ni guna jelah Galaxy S5 saya.

Hevind said...

knpe risau sgt? bateri yg non-removable atau xley dicabut ni, fungsi yg bagus.. xpe fungsi ni, samsung xley buat fon mereka lbh nipis. xpi bkn nipis je, selalunye, klau buat bateri mcm ni, diorg letak plat besi kat cover tuh, nampak pon handsome je. :D :D

cityboi13 said...

Bateri S6 tu mmg bagui la, blh charge sampai 4jam operasi dlm 10 min saje. mmg bateri dia tu xleh cabut sbb nak buat telepon tu nipis. Senang lah nak masuk pocket semua, nak bawak keluar pon senang. xyah setiap masa pon kat tangan je. SD kad slot Samsung buang sbb nak buat telepon tu lebih pantas akses ke dlm telepon media guna internal memory la.

Cuba check kat sini: http://global.samsungtomorrow.com/charged-up-galaxy-s6-and-s6-edge-lead-smartphone-battery-revolution/

Mui Leslie said...

dsrkan pnylidkan bg batteri yg xleh dikluarkn bleh elekkan housing phone drpd pecah atau rosak lerrr
klao phone aq terjtuh biasanya cover blkg akan tercabut batteri jgk akan terkuar
biasa klau nk reboot jgk akn mkn mase nk hold btng smua utk tunggu reboot klau gune phone yg batteri bleh dikuarkan bleh reboot senang je kuarkan batteri settle problem

Ted said...

tp klao batteri s6 dh rosak camne nk tkr baru pnye
menyusahkan je klao nk pegi ke service centre utk tkr baru kalo nk travel lg camne xde pilihan utk bawk batteri spare tp bawe powerbank yg berat lg besar
kn senang klao ade batteri spare lg nipis dn kecil
LECEHLECEHLECEH

kaki skodeng said...

alah.. small the pieces je kalau bateri rosak.. g je la centre tukar batri baru.. konfirm batri ori

Hevind said...

eyhh.. x wei.. bateri "spare" tuh bkn baik utk fon ko.. haha, klau u terguna bateri yg ciplak, atau bukan samsung's original, blh hancurkan peralatan eletrik dalam fon ko tu.. so samsung sengaja buat nih pon.. baik ko pegi samsung service centre utk bateri dr beli fon baru kan?

cityboi13 said...

@Ted

Bateri S6 tu lebih baik lah walaupun ia guna non-removable bateri, sbb skrg ni ia ade 2550mAh dan blh support Powermat dan Qi utk supercharging wireless dan wired jugak... Cuba korg masuk link ni tgk specs S6 dan S6 edge:

http://www.samsungmobilepress.com/FileHome/press/excel/5.pdf

donaldducklings2020 said...

baru samsung nk ade batteri xleh dicabutkan ke dh lame htc ngan apple dh gune ni
manufacturer pon ckp klao built in problem xde tp leceh la nk gi service center tkr atau check problem
skrg samsung dh bleh challen htc ngan apple

weiseng said...

I rasa smartphone S6 cantik la dan betul2 kelihatan sgt elegant kerana design tu terutama S6 edge..Saya ada baca byk reviews dari online tentang S6 ni lah, makin baca makin suka dgn S6.. Sangat teruja utk launching S6 la.. wahaha.. Saya nak jadi org pertama yg memiliki S6!!!

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com