✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, March 12, 2015

Pabila Gadis Misteri Ketuk Pintu Jam 1.15 Pagi ! Kes Nak Pukau Ke?

Pabila Gadis Misteri Ketuk Pintu Jam 1.15 Pagi ! Kes Nak Pukau Ke?! | Al kisahnya semalam uzu lepas keluar makan ngan kak ty, uzu terus lah nak tido..Ye lah badan tak sihat sangat. Demam suku cam tu... Kejap demam kejap tak.. Lepas tu, dah mengantuk sangat.. uzu tidoo...



Tiba-tiba....




Bunyi pintu diketuk kuat.. "dukkk dukkk dukkkk dukkk"




Huh...Sapa lak yang ketuk pintu ni.. Dalam keadaan yang mamai baru bangun tido... gagah juga bukak mata.. bingit telinga! pintu kena ketuk macam ada kebakaran lak.. kuat sangat...uzu terpaksa bangun juga.. Sakit hati betul lah sapa lah yang ganggu uzu waktu tido ni..

Dalam keadaan malas nak bangun tu, sempat juga fikir dan buat uzu tertanya-tanya..sapa pulak yang ketuk? Kawan-kawan uzu dha balik dah... Bebudak hostel ni 98%  balik rumah tau sebab cuti sem.. Yang tinggal hanya budak praktikal dan foreigner.. 

Bila bukak pintu.. Nampak student india.. Aish apahal india ni? Nak ape pepagi ? Terkejut jugak.. Tapi tak pe lah.. Layan kan aje...Kot-kot dia ada emergency kan..

Student india : you ada fon tak?

Uzu : ada

Student india : nak pinjam boleh?

Uzu : pinjam? tuk apa? *blur*

Student india : i nak pinjam kredit 

Uzu : i takde kredit lah *ehelehh dalam hati kemain cuak dah*

Student india : yang lain? u sorang ke?

Uzu : ha ah sorang .. sambil bagi dia jenguk bilik..

Student india : ok lah .. takpe....

Fuhhh terus uzu tutup pintu.. Takut sangat wei.. Dupdap jantung uzu bergerak kuat. Huh..Waktu nak bercakap dengan dia tu pun, uzu elakkan dari tengok mata dia tu.. Tau tau je lah kes pukau berleluasa sekarang ni.. Uzu on the spot teringat kes pukau yang banyak berlaku sekarang ni.. Kes nak pukau ke semalam? Tau dia memang betul2 takde kredit? Huh... Ish nauzubillahiminzaliq.. Semoga Allah lindungi uzu dari benda-benda yang buruk berlaku... Amin


14 comments:

Allene typicalmommy said...

mcm tu je??? isshh... fishy sangat la india tu....

inspire bunny said...

kes pukau sekarang ni kdg2 bmcm2 cara. selain bertentang mata, ada gak pukau guna cara asap, sentuhan, lain2, even hanya dgn mbaca kod @ ayat asing sekalipun boleh terus dipukau. Saya pernah tgk sbb abg sy magician tau bab pukau ni & kwn abg sy pernah buat street magic pukau org lain. btw, stay careful & minta2 benda2 mcm ni dijauhkn >.<

zazanizam said...

kan ! skrg ni mcm2 benda yg terjadi. Nak tolong pon pikir 2,3 kali.

Harith Iskandar said...

ish ish ish bahaya...patut jgn bukak pintu langsung tu.kena pulak siap tanya kita sorang ker tak...mcm ada niat trselindung dh tu huhu

dEdEQ dE wIshEs said...

HATI2 UZU

Yan Ty said...

Haihs la !!
Take care dik oi

Afidah Azmi said...

Eeee..takut pulak kitew baca.
Kalau kitew memang tak buka pintu punya.takut punya pasal..

Ardilla Noorezan said...

Mungkin dia memang nak pinjam kredit kot sebab ramai balik cuti. Husnudzon :)

Apapun, hati hati!

Bahrain Ramlan said...

kes nak curi phone tu. tak boleh caya sangat kalao tengah malam ni

Z@i Z@mR33 said...

take care...

kwn akak kena pukau kt bus stop.org tu tnya jam pkl brapa trus dia x igt apa ikut ja laki tu smpai la kt Bangkok Bank KL tserempak dgn jiran dia tp abes hp, duit n brg kemas dia pkai

Syaz Blackrose said...

Bila dah sengsorangnih, mcm2 kita pikirkan yer uzu.. kalu sayalah, saya tak bukak dah pintutu. Biarlah sampai penat dia ketuk. muehehehe... takut punye pasal

Murni Mohd Yusof said...

just take care kak uzu bila duk sorang2 ni...

Nadirah Mohamad said...

Akak pun takkan bukak dah pintu...takpun akak tanya dulu tu sapa...kalau tak jawab. Jangan harap i nak bukak pintu tu...wahah

Noriza Abdul Rahman said...

Macam-macam hal la kan..tengah2 malam pulak tu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com