✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, March 18, 2015

Pakej Internet Murah Pilihan Uzu !

Pakej Internet Murah Pilihan Uzu ! | Salam... Blogger dengan internet tak boleh dipisahkan.. Bagai isi dengan kuku.. Tak pun... Ibarat ...bagai aur dengan tebing... Atau pun...bagai air dicincang tak akan putus... Hahahaha ewah berperibahasa pulak... huhu..Saje je nak testing otak ni.. Nak test ingat lagi ke tak lagi peribahasa2 ni.  huhuhu

Blogger... tak dinafikan .. tak boleh berpisah dengan tenet.. Uzu susah nak hidup tanpa internet. Kat mana-mana pun mesti ada internet... Kekadang tu, tak kisah tenet tu mahal ke tak... rembat je.. Yang penting internet ! Sehari tak tengok Blog, pesbuk.. ig semua rasa macam tak leh bernafas gitu.. haha . Sebab blogger macam uzu ni kena setiasa on9 .. Kang ter-miss pulak bila client/PR nak bagi job.. Uzu ni jenis selalu bukak email.. cek email.. Media invite.. Blogger invite.. Memang tiap hari ada benda tu.. Tu yang payah nak berpisah dengan tenet..

Uzu dah puas lah servay.. Jumpa juga lah plan internet prepaid bulanan yang murah... Coverage pun okay. Hehehe...Uzu ni tak suka pakai postpaid.. Bayar bill bulan-bulan.. Lagi suka topup je.. Lebih suka pakai prepaid.. So nii lah hasil servay uzu...

Prepaid Monthly :
Digi - RM30 / 1GB
Celcom - RM 48 / 4 GB
Maxis - RM 68 / 3GB
Tunetalk - RM52  / 3GB

Actually uzu ada je WiFi kat bilik hostel, uzu guna P1 .. Dah setahun lebih dah dah guna... RM99 sebulan unlimited gitu... Fuhhhhhhh setakat ni memang awesome lah kalau tengok movie... WiFi ni jenis modem.. Bukan jenis portable yang boleh bawak kemana-mana.. Uzu tak suka sangat pakai WiFi portable tu.. Sebab uzu perhatii.... Jenis portable jenis cepat kuota.. Uzu dah pernah try guna WiFi portable Celcom dan Maxis.. Huhu sayang duit tau beli... seminggu pakai terus give up..!
Kalau student / blogger macam uzu ni, sesuai lah pakai modem.. Yang ada rumah tu, pakai Streamix atau UniFi lah better kan... Lajuuuuuu gitu...Selaju train KLIA Express !

Actually, blogger macam uzu ni nak memang nak Kuota banyak tapi harga murah.. Nak jimat gitu.. Hihihi.. Kalau dapat Harga Murah dan Kuota banyak tu bonus ! Haaaaa so setakat ni memang uzu pakai Celcom dan P1 je..Uzu habiskan RM99 + RM58 = RM151 untuk internet sebulan.. Tak tau lah nak kata jimat ke tak ni?..

Kalau ada plan lagi jimat, share-share lah ye .. Nak prepaid je .. Tak nak postpaid. Hihi. ok lah.. Salam semuaaaaaaaa ..



8 comments:

Anis Hadirah said...

Wah bagus saya boleh try nih

Afidah Azmi said...

Memang siapa yang bergelar blogger mesti nak buka blog.email.Fb dan ig 24 jam.Kitew ni kadang2 masa tidu pun boleh buka ig lagi..
Kitew pakai prepaid Maxis jer..tak berani nak pakai line...dah serik..

Maria Firdz said...

ok la kot.. bajet untuk student... sesuai la tu... sy pun msa student tak berani guna postpaid... mmg guna prepaid.. lpas dh kerja tetap, baru pakai postpaid tu pun share line dgn suami je...

Ezy Loy said...

mmg blogger ngn internet xdpt dipisahkan.. hehe..

saye gne mobifi digi..
sebulan rm65 utk 8gb..
stakat ni puas ati la..

yoorin melacolea said...

thumbs up uzu,,, entry yg jujur.. hehehe.. senang org nak buat perbandingan..

izzeyda said...

bagus entry nih.. boleh laa untuk yang tengah survey line internat yang bagus dengan harga yang berpatutan..

Dunia Zumal said...

Blogger tanpa internet nie macam bernafas tak cukup oksigen kan... Hehe ^-^

Yana SSurianah said...

mhal eh uzu :)... aku guna intrnet mxis free ja ...ble buka fb, insta..email..tp kna tngok lain ja

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com