✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, March 16, 2015

Product Review : Product Kecantikan BelleWave Malaysia

Product Review : Product Kecantikan BelleWave Malaysia | Salam semua. Selamat petang.. Dah petang baru nak update blog ye.. Selalunya pepagi dah publish tapi busy sikit kat ofis .. Lagipun penat tak hilang lagi.. Huhu.. 

Ni nak tanya ni.. Pernah dengar tak product BelleWave? Actually uzu pun 1st time dengar product ni.. Memula sampai product ni kat ofis, terkejut tauu ! Sebab harga dia sangattt mahall.. Product kat atas ni kesemuanya bernilai RM840 .. Pergh... Tapi memahal ni, berkesan ke? Product mahal tapi tak berkesan pun tak berbaloi kan ?? so.... uzu pun kena try sendiri....

Sebelum tu, nak citer ni.... BelleWave actualyy dah ada kat Malaysia ni dah 15 tahun tau! Maafler, uzu baru tau.. Hehe haaaa means kalau macam tu.. BelleWave ni product yang boleh percaya.. BelleWave dia perbuat dari Swistzealand dan bebas dari minyak botani dannn yang paling penting isssssss NO animal test !

Kalau nak kulit muka cantik mulus macam Siti Nurhaliza tu, kena rajin ! Rajin basuh muka dengan rawatan-rawatan bersama product yang bersesuaian seperti BelleWave ni... Rasa macam muka kena spa tauu.. Haa jangan memain.... So nak cantik kan? Mestilah rajin basuh muka dengan cara dan rajin bua rawatan-rawatan muka dengan cara yang betul... So, uzu nak ajar korang cara betul cuci muka dengan product BelleWave ni..

Step 1 : CLEARWAVE DEEP CLEANSING MILK
Memula, pakai lah pencuci yang best sebab diperbuat daripada susu ni.. Deep cleansing milk membersihkan muka kita dan mencegah jerawat. Pastu, boleh hilangkan kekotoran macam...minyak kat muka atau pun make up. Pakailah Deep cleansing milk ni pagi dan malam...konfem muka smooth gitu..

Step 2 : CLEARWAVE DE-BAC WASHING FOAM
Lepas cuci muka, apply pulak Clearwave De-Bac Washing Foam.. Kadang-kadang tu kan, dengan pencuci muka tak bersih sangat kan, so... Clearwave De-Bac Washing Foam ni mengeluarkan kotoran kat liang-liang roma . Apply setiap pagi dan malam..Urut lembut foam ni kat muka dan bilas dengan air suam.!

Step 3 : CLEARWAVE DE-BAC ASTRINGENT LOTION
Yang ni pulak losyen tuk anti kuman.. Liang-liang tersumbat tu leh lah guna lotion ni.. Pastu berfungsi juga mengurangkan bintik-bintik hitam dan cacat cela, mengetatkan liang-liang dan melegakan kulit muka.. Cara pakai.. Ambik kapas, letak lotion dan sapukan ke muka sehingga ke leher . buat setiap pagi dan petang ..
 

Step 4 : COMEDONE REPAIR ACTIVIST
Ni pulak tuk yang ada bintik-bintik hitam atau pun white heads . Yang ada jerawat kat muka tu, ce try letak yang ni.. konfem hilang keesokkan harinya. Hehehe.. Caranya, letak kat mana-mana bahagian yang ada jerawat dan disyorkan di bahagian T zon pada tiap pagi atau petang.
 

Step 5 : SUNWAVE UV EXTRA DNA DE-TOX UV BLOCK (WHITE) (SPF 45 / PA+++)
Yang ni macam sunblock .. Dah try.. best pakai.. Berkesan. Tak hitam muka.. Apply je kat muka .. Setiap hari pun boleh.. Yang kerta kat site tu sesuai lah pakai.. Hehe.. Uzu kalau p event kat luar akan pakai Sunwave UV ni.. So keyakinan tinggi gitu.. Tak takut muka hitam dah..
 

Selepas 2 minggu uzu pakai, ada lah perubahan sikit kat muka...  Better lah daripada takde kan? Haaa ni pulak uzu nak bagi tengok muka sebelum dan selepas pakai product BelleWave..

Sebelum |  Selepas

Haaaa nak cantik tak? Kah! Ok korang kena lah try dan dapatkan product BelleWave ni. Sekarang ni ada promotion tau ! RM198 je tuk 3 product .. Kalau takde promotion, harga asal RM504 .. Banyak murah kan? Apa lagi korang nak tunggu? Cepat-cepat dapatkan BelleWave sementara stok masih ada !!

Lagi 1.. Sebelum terlupa, sapa nak try product ni...Boleh cuba nasib korang join contest share and tag kat facebook uzu.. Senang je caranya.. Just share gambar ini dan tag page Emas Putih Blog  dan page @BelleWave Malaysia .. Senang kan? Contest berakhir 31 Mac 2015 !!! Hadiah BELLE WAVE'S TRAVEL SET SKIN CARE bernilai RM138 tuk 5 pemenang !

Website : http://www.bellewave.com/
Facebook : BelleWave Malaysia


2 comments:

Julia Johari said...

Good review uzu, suka tgk produk ni botolnya sgt besar, puas hati pakai

Zaidalifah Hussin said...

Comel

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com