✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, March 5, 2015

What?? Seriously ?? Keluarkan Duit Kat ATM Pun Dikenakan GST ??

What?? Seriously ?? Keluarkan Duit Kat ATM Pun Dikenakan GST ?? |  Salam. Terasa benggang bila uzu terjumpa gambar kat atas ni... Betul ke tak kenyaataan yang dikeluarkan atau ni gambar edit je?? Tak ! Tak edit.. uzu sendiri ada resit cimb ni...

Tapi dengar cerita, kena cas GST ni kalau kita keluarkan duit dari bank lain, contoh CIMB - MAYBANK .. Haaa baru kena cas.. Tapi kalau CIMB-CIMB tak kena cas... Huhu lega sikit kat situ.. So lepas ni, kurangkan ambik duit kat bank lain yer kalau tak nak kena GST .. ok ? Huhu ..Salam

13 comments:

yoorin melacolea said...

money transaction pon kena ke? haiyooo.. dah 1 kerja laaa gigih nak cari atm kalau terdesak nak keluar duit..ingatkan cheque aje kena charges.. lg 1 kalau mbb ke cimb ke kann beratur org nak ambik duit, akk selalu pegi mesin atm lain..malas nak beratur.. T_T nangis lah mcm ni..

Haffizul Iskandar said...

Mak aii. Keluar duit pun kena GST? Ish..

Fuza Musa said...

Tudia... Tq for the update ye sis.
Macam mana pulak agaknya transfer tru online Interbank?

ewanthology said...

untuk meps transaksi sahaja... untuk mengelakkan dari di caj...guna atm machine pengeluar kad bank tersebut.

klu maybank, cucuk di maybank.

Fathiyah Selamat said...

rasa macam melampau pun hade ni tapi apekan daya kite cume rakyat aje...

Athirah Diyana said...

alahai GST. huhu. tapi nak elakkan, keluarkan duit ikut kad yg kita ada. selamat duit.

Rosmawati Ahmad said...

memang kena beringat pasal ni. card maybank pergi kat atm maybank.

izzeyda said...

semuanya GST apa bagai.. lepas nih lagi terasa laa beban kewangan tuh..

Azhafizah Md Nor said...

Alahaiii..sudahlah harga barang naik..dengan GST lagi kan

TSHIRT MUSLIMAH CASUAL said...

lepas ni simpan duit dalam tin biskut..next undi silalah undi lagi so and so tu...fening fening.

iuzira said...

yg ni dah tau kalau kuarkan kat bank lain kne gst but it duble charge

Amy @ Operion said...

Selamat Sejahtera,

Terima kasih kerana share info ni.. Bolehkah anda luangkan sedikit masa untuk layari laman web kami http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ ?

Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Operion servis untuk membina laman web E – Dagangan dan juga web informasi.

Operion menyediakan perkhidmatan dan reka bentuk laman web,aplikasi e-dagang untuk mengukuhkan perniagaan dan strategi pemasaran internet anda.

Terima Kasih. :)

Nurul Rayhan Afiqah Khairul Anuar said...

this is not entirely true la.

GST akan dikenakan cuma kalau keluar duit dari bukan issuer bank kad korang (CIMB-MAYBANK) etc.


Tu pun cas ke service charge RM 1.
So 6% dari RM1.00 jadi RM1.06

Bukan nya keluar RM300X6%..

Kalau keluar dari bank asal (Maybank-Maybank), x de cas.

=)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com