✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, April 9, 2015

Cleanser Dan BB Cream Dari Seqy Beauty Melengkapkan Hari Ku !

Cleanser Dan BB Cream Dari Seqy Beauty Melengkapkan Hari Ku ! | Salam.. Hari ni uzu nak share berkenaan produk yang minggu lalu dah sampai. Lepas je sampai, uzu dah cuba hampir seminggu.. Nak kena review product, kena lah cuba dulu.. Kan? Betul tak?

Seqy Beauty? Pernah dengar tak ? Kalau tak pernah, uzu nak bagitau lah serba sedikit yang mana sebelum ni Seqy Beauty dah keluarkan macam-macam produk kecantikan , so uzu percaya Seqy Beauty ni dipercayailah.. So dont worry, even tak pernah dengar nama product, u have to try and believe. Baru tau kan sejauh mana produk Seqy Beauty ni berada..

Ok.. Uzu ada terima 2 produk minggu lalu iaitu.. Cleanser dan BB Cream.. Cleanser ni uzu dah try kat muka, bila cium bau, macam bau sabun papaya.. Haaa uzu waktu sekolah menengah memang pakai sabun papaya je, sebab tu je pencuci yang murah tuk student. kah! So, bila tercium bau Cleanser Seqy Beauty ni, dan seolah macam sabun papaya, uzu terus pakai.. Wahhh zaman trowback gitu.. Uzu terus pakai hari-hari. Yeahhh...
CLEANSER SEQY BEAUTY
Cleanser Seqy Beauty ni ada Vitamin E dan Vitamin C so ianya berfungsi tuk hilangkan kotoran pada muka kita sekaligus bagi kesegaran kat muka.. Berserta bau wangi dari pencuci tadi.. Hihi. I loike sangat ni.. Dan tak lupa juga ada pelbagai jenis ekstrak tumbuhan bertujuan untuk memutihkan kulit. Cleanser Seqy Beauty ni best sebab banyak buih.. hihi.. So nak tau apa lagi fungsi yang lain? Haaa meh baca kat bawah :
  • Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
  • Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
  • Membuang kotoran padan wajah
  • ANTI-OXIDANT
  • Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
  • ANTI-AGING. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
  • Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
  • Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
  • Anti-microbial
Cara Penggunaan :
Sapu bersih dengan menggosok lembut ke seluruh wajah menggunakan jari. Bilas dengan air untuk menanggalkan sisa kotoran. 

Harga : 
RM45 Sem/ RM50 Sabah Sarawak

BB CREAM SEQY BEAUTY
Ok produk kedua.. BB Cream ! Uzu excited bab BB Cream ni.. Yelah.. perempuan kan.. Make up nak kena try macam-macam.. Biar kita cantik sentiasa.. Hehe.. Lagipun uzu punya BB Cream dah lama habis. Sedih tak? Hahaha so happy lah dapat BB Cream baru.. Lalalala.. 
Gambar kat atas ni, uzu pakai BB Cream.. Bila depan cahaya matahari, dia jadi flawless gitu.. Hee.. So memandangkan pack BB Cream ni kecik, senang uzu nak bawa travel.. Jimat ruang tauuu !

BB Cream by Seqy Beauty :
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream :
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Cara Penggunaan :
Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda

Kenapa korang kena pilih BB Cream By Seqy Beauty :
1. Sebab aku dah sedaya upaya mencipta satu formula yang best untuk kita bersama.
2. Insyaallah Halal sebab tak ada guna barang2 terlarang.
3. Sokonglah barangan buatan anak Malaysia, hihi!
4. Size dia praktikal, senang nak bawak masuk handbag.
5. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat 

Harga : 
RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak) 

Ok sesiapa yang berminat nak try atau nak tnya mengenai kedua-dua produk ni, Cleanser dan BB Cream by Seqy Beauty, boleh lah terjah details/contact kat bawah eh . Thanks for reading ! Salam..

Website : http://seqybeauty.blogspot.com/
Fb : Seqy Beauty
Ig : @seqybeauty
Email : seqybeauty@gmail.com

6 comments:

su liza said...

Agen n.sembilan
berminat boleh wassap 01127703255
‬ cod #seremban #senawang #kpjnilai #pejabattanahjelebu boleh roger #01127703255  ‪#‎freegift‬ dgn setiap pembelian @..walkin di @kiddoresu_shop seremban2(sebelah mydin) #tester disediakan..pos seluruh malaysia

eliz land said...

Mmg awesome produk seqybeauty ni lagi2 klu pakai satu set...nak order jom watsap to order 0173945948...agen Putrajaya here COD to Port Dickson nilai Seremban putrajaya dan cyberjaya...

ejulz said...

Terbaek.. :)

NinaAz said...

produk ni memang besttt!!! hehe. nak order? jom text nina 019.3190117

sha dhira said...

Banyak gak dengar org duk becakap2 paal produk ni, huhu.. Tunggu ada bajet lebih t boleh la try satu kali.. hehe :D Thanks kak uzu for the review.. baru tahu yang cleanser dia macam bau sabun papaya.. dulu shad pakai sbun papaya tu lah jugak.. hehee

eyza said...

Salam...
Thank's Uzu sebab percaya dengan produk seqy Beauty..

Akak agen KL.. Cod sekitar KL, pos setiap hari.setiap pembelian ada free gift. Whatsapp / telegram / Sms : 013-3151382

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com