✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, April 15, 2015

Keindahan Kawah Putih Bandung, Indonesia.

Keindahan Kawah Putih Bandung, Indonesia |Wah bila disebut kawah putih, macam takde semangat je nak p. Tak excited langsung ! Tapi bila sampai sini... Ya Allah. Excited meluap2. Kah!
Kat kawah putih ni memang kena pakai mask. Tutup mulut sebab bau yang sangat 
 . Bau sulfur yang kuat. Waktu kami pegi ni.. waktu hujan.. so kena pakai payung. Hee. 
Pengalaaman yang best giler. Hehehhe. Kalau korang nak ke bandung.. korang kena singgah sini tau !hihi.. Rugi tak singgah.. hehe ok lah. Tu je. Uzu nak sambung berjalan2 .. salam :)

12 comments:

Normi Nieza said...

syoknya uzu g bandung..:)

idzwa kamaruddin said...

ahaii seronok nyer ;)

Murni Mohd Yusof said...

wahhh nice view, bestnye kak uzu dpt g...inshaallah klu ada rezeki murni pun nk jgak ke sini dgn family

nurerna hazwani said...

Agak menakutkan tgok air tu putih semcam. Kalau budak nampak, mesti disangka susu....

Mint My said...

Wahh...Bestnya tempat ni! :)

Unknown said...

Tiket masuk ke Kawah Putih berapa? O_o

sha purplegirl said...

wowww. .sulfur sbb pembuangan toksik kah?

Norma NML said...

sulfur ?? Is it semulajadi ?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam uzu,
memang menarik laaaaaaaa kawah putih tu
macam dalam citer antu jaaaaaaa persekitaran asap2 tu kan3 he3

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

●7 seater 350K Rupiah

●8 seater innova 450K Rupiah

●9 seater pregio 500K Rupiah

●11 - 14 seater 600K Rupiah

●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

Rate daily sewa Kereta included :
☆ Driver as a vip guide
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ 8am to 10pm tour
☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus


kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com