✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, May 21, 2015

Antara Axia Atau Myvi... Akhirnya Ku Pilih Honda City.. Fuhhhh....

Antara Axia Atau Myvi... Akhirnya Ini Pilihanku.. | Salam.. Hari ni genap seminggu uzu dah buat keputusan nak beli kereta apa.. Actually rabu yang lalu.. uzu dah sebulat suara pilih kereta yang sesuai ngan uzu sebagai seorang student dan juga part time blogger..

Memandangkan uzu dah bajet retis kan sekarang ni, uzu pun ambiklah kereta idaman kalbu uzu ni.. Huhu dan akhirnya uzu pilih kereta Honda City ..! Yeahhhh... Perghh kereta idaman uzu kot..Asal je nampak kat jalan raya, haaaa rtersenyum-senyum dan berangan.... Dah minat gila sejak mula-mula Honda City dikeluarkan.... Design kereta Honda City cun melecun. Dalaman dia fuhlamak rasa macam nak tido je dalam tu. Selesa sangat..! Awwww,,huhu,,

ok.... dah puas berangan ke uzu??  Hahahaha...Tu diaaaa si uzu ni memang suka berangan tahap dewa-dewa.. Krik.. Nak bagi pelempang kat muka tu baru taw.. Punyalah gigih taip entry rupanya uzu berangan pula kan.. Orang kata.. Tak dapat Honda City, berangan dalam belog pun dah kira rahmat besar dah tu.. Hehe..

Uzu syak, ni kalau adik beradik uzu baca entry ni, konfem diorang kena "heart attack' .. diorang suruh beli kereta murah-murah je, kau nak beli Honda City.. Mampu ke bayar? Haaa gitu... Memang tak mampu lah.. Mahal giler kot.. Baik beli murah-murah je... Kan? Save bajet.. Lagipun, student je pun buat apa nak beli kereta mahal-mahal.. Dah lah bajet retis je.. Huhu.

Uzu pilih Myvi je... Guna pakej graduan .. Nanti uzu update ehh.. Hihihi.. Bye tu je. Salam..

16 comments:

Kak Mahh said...

Tahniah

Nadratul Syazwana said...

Iskh ingat betul betul angkat Honda City tadi hahaha -.-"

Nurfatin Liyana said...

Hahahah Fatin ingatkan Uzu betul-betul dah purchase Honda City :D

PeRdU cINta said...

Myvi pun alhamdulillah..

Maria Firdz said...

Hehe... Ingat betullah tadi amik honda.. Hehe..

Yan Ty said...

Wah wah wah bau kereta baru....

Shida Radzuan said...

pergh..hondaa heheee..

J.M.R said...

lor..igt btol..sebab City tu mmg cun bebenor ngn Uzu..belilah belilah..

Admin said...

oittt..

Putery Memory said...

Ase macam nak tampaq laju laju k.uzu nih ,igt angkat honda city betul hahah ,nak ambil honda ambil civic baru terus . mar suka gila civic ! aum

www.puterymemory.com

yaya_flanella said...

Haha tau dah uzu ni. Kita yang teman dia pergi showroom. Teman dia isi form tulis tgk tulisan cantik lagi ha. Dah kenapa tukar honda city pulak ni. Haha

sha dhira said...

hehe.. retis.. retis.. tak pa, semoga suatu hari nanti sis uzu dapat sebijik kereta idaman kalbu ni.. :D

Asiah Aisa said...

Hahaha kak uzu ni memeang bikin heart attack je la tau..

confdeb said...

pergh..honda..:)

Shahida Dzulkafli said...

Sabar jelah..ingatkan betol2 pakai honda td..bru nk ngecek tumpang..minat gak honda city..

Zaidalifah Hussin said...

Nampak honda city ingat uzu :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com