✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, May 14, 2015

Antara Axia Dan Myvi, Mana Pilihan Anda?


Antara Axia Dan Myvi, Mana Pilihan Anda? | Tudiiaaaaa sampai update blog pasal kereta ni. Tak habis tanya kat roomate, tanya kat kawan-kawan blogger. Tak puas hati, tanya pakwe.. Pastu.. Tanya family, tanya KBBA, tanya kawan-kawan kat fb dan last sekali tanya kat blog. Mana antara dua kereta ni menjadi pilihan korang jikaa.... korang berada di tempat uzu?

Yap. Kalau korang masih student dan korang juga seoarang blogger yang aktif, kereta manakah pilihan korang? Ada yang suggest Axia sebab penjimatan mintak yang teramat sangat. Axia juga dah besar macam myvi. Tapi nak tau Axia ni tak sedap bawa jauh-jauh.. Dan... tak kan uzu nak pakai Axia ni dalam jangkamasa yang lama? Tak kan lah nak tukar lagi? Rasa tak berbaloi ngan Axia.

Myvi pulak. Uzu suka Myvi. Design lawa. Ada yang jenis jimat minyak, ada yang tak. Tapi ada sedikit mahal lah. Around RM500 macam tu. Tapi kalau nak guna lama, i think myvi memang sesuai lah.. So tak payah tukar-tukar kereta lagi kan..

Anatar dua kereta ni je bajet student. Nak beli Proton, uzu memang tak suka proton. Cepat rosak. Banyak sangat negatif komen. So kalau korang lah..... korang pilih yang mana 1? Axia atau Myvi? Hehehe....

17 comments:

Eka Tikah said...

Kak Uzu pilih myvi. nanti boleh geng kite. hehe.

setakat ni kite pakai myvi ok je. minyak pun jimat jugak. pandai jaga, elok la kerete tu ^^

Princess Mimi said...

mayvi..comel je..minyak pun save..ehek..

Suka Jam said...

Nak jimat minyak, pakai sorg2 atau berdua & dlm bandar, jarang bawak jauh, tahan lama jugak, Axia la..

Utk pakai bawak org selalu penuh keta, dlm bandar, selalu balik kpg, memang taknak tukar keta lagi dah (harap2 lah kan.. nanti husband beli MPV), Myvi lah jawabnya..

Tapi kalau nak feel keta yang moden, selamat, safety features terkini, keyless entry & push start button, DRL, lawa, puas hati.. IRIZ lah keta yg sesuai..

Muzai Samilan said...

kalau x mau beli kete lagi dlm masa terdekat myvi la pilihan terbaik

Harith Al Harithah said...

nak dua2 boleh? hehehe ;p

Wardah Aneesa said...

sebenarnya pilihan kat tgn akak :)

myvi pun ok cuma mahal sikit la, tapi berbaloiii

Cikk Mimin said...

ikut hati kak uzu, sbb kak uzu yg nak pakai. yg penting jaga keselamatan masa memandu

POJIEGRAPHY BLOG said...

Myvi paling convenience!

POJIEGRAPHY BLOG said...

Myvi paling convenience!

nayfatimah rasyid said...

kita pon tengan confius nak pilah persona, my or axia ..
better myvi kot

Fafa Kawi said...
This comment has been removed by the author.
Fafa Kawi said...

Myvi! hehehe. Sebab Myvi sangat2 lah comel.. & dengar2 Myvi pun jimat jugak minyak.. Axia kereta kecik, kalau sure nanti lepas kak Uzu hbis stdy taknak tukar kreta, ok laa amik Axia. Tapi Myvi swag & banyak ruang untuk letak barang kat bonet banding ngan Axia kan :D

SEINDAH SENYUMAN said...

klau dua2...

Miz Eija said...

salam uzu... kalu budjet lebih ambik la myvi puas hati... axia pun ok cuma cc kecik la...

Shida Radzuan said...

ape kate kite beri kpercayaan pada axia..hehee

sidoe.ga said...

Mobil ini kalau di Indo mirip Agya dan Ayla, saya milih Axia deh. salam kenal gan :) dari blogger newbie

sidoe.ga said...

Mobil ini kalau di indo mirip ayla sama agya, jadi salah milih axia deh.
salam kenal gan :) dari blogger newbie

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com