✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, May 20, 2015

Mood Malas Update Blog.. Apa Patut Kita Buat?

Mood Malas Update Blog.. Apa Patut Kita Buat? | Salam. Perghhh terkejut beruk bila tengok last update blog 5 hari yang lepas.. Huhuhu kenapa ngan uzu sekarang ni ehhh? Malas giler nak tengok blog. Malas giler nak bukak laptop.. argghhh.. walhal sebelum ni tiap-tiap hari update..

Well..Macam ni lah ragam seorang blogger.. Nampak je tiap-tiap hari rajin update tapi ada akan ada masanya perasaan malas yang melanda diri.. Oh maiiii.. hurm entahlah.. sebab penat tak hilang lagi kot.. hehe . Yelah uzu setiap minggu tak reti nak duduk hostel diam-diam. Lol. Tiap minggu ada je nak g kemana-mana...

So kalau ada perasaan malas ni, kenalah motivasi diri sendiri.. Tak update tak dapat trafic. Takde trafic.. takde client.. Takde client takde job.. takde job tak dapat payment. Takde payment maka pokailah diri ini.. Haaa tu diaa. Kalau nak simple lagi, tak update takda duit! haaa senang cerita..

alhamdulillah lepas memotivasikan diri, uzu gagahkan update blog walaupun tengah lepak kat kedai mamak ni haa.. Nak bersahur katakan.. Sambil tunggu makanan siap, ambik fon update blog..publish! Setel masalah. Huhu.

Kesimpulannya.. semua dari diri sendiri. Hihi salam :)

13 comments:

DYatie ABakar said...

Akak setuju! Semuanya terpulang pada diri sendiri. Huhu. Akak lagi la lemau. Aiyo~ huhu.

Eellee Nana said...

setuju sgt. nak dapat trafic kena update sentiasa.

macam sy, bila mood nak update xde, entah ke mana lah entrynya. hehe

sue sue said...

Setuju!
hihi....hai salam perkenalan!


Nak free vitamin tak?
Jemput singgah ke blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/free-vitalea-untuk-ahli-baru-shaklee.html

Lin Azlina said...

sy pun kdg kala malas jugak.. idea tu byk tp nak menaip tu maleh

Harith Al Harithah said...

hehehe selalu sy kena bab ni..malasnyerrrr ;p

misz sheyla said...

same la maleh...kadang2 bile idea sampai dok bertangguh2 sampai dah tak ingat nk story pasal ape

Fyna Ahmad said...

samalah. fyna pun mood blogging selalu ke laut. nih pun duk gigih nak update blog.

yoorin melacolea said...

cabaran 1 hari 1 entry k.yoorin pon dah kelaut.. hahaha.. verangannn je tauuuu

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

at least 1 hari 1 entry pun jdi la..kdg2 dtg juga malasnya..sok nye terus bls dendam 2-3 entry..hhehhe

Yan Ty said...

Setuiju!!!

Kalau mood rajin datang . rajin nya menghapdate.. kalau mood dah swag.. 1 entri pun susah nak siap.. dari pagi sampai ke malam pun tak siap2.

Izzati Amira said...

kita pun malas jugak ni

Mrs Yatie said...

hehe. PG pun sama. selalunya lepas ada mood nak update tu, sehari boleh sampai 10 entri :D

Shida Radzuan said...

sempat lg boldkan tulisan yer..guna fone tu..kalo shida xdak dah publish terus..hahaaa :D

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com