✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, June 22, 2015

Produk Review : Mensive Hair Tonic

Produk Review : Mensive Hair Tonic | Salam. Lama tak update blog. Sejak dua menjak laptop slow macam kura-kura ni, semangat nak update blog menjunam jatuh ke dasar lautan.. Sobs.. Hari ni nak rajinkan diri sebab ada task menanti. So, hari ni uzu nak share mengenai 1 produk rambut ni.. Nama dia Mensive Hair Tonic. Tengok macam best je bila baca testimoni. Terpengun.
Uzu nak citer sikit mengenai produk ni. ok .. Actaullay, Mensive Hair Tonic adalah hair tonic pertama berasaskan air. Kenapa guna air? Selalunya kalau produk macam ni selalu guna gel atau serum. So mesti ada kebaikan bila guna air.. Yes! Mensive Hair Tonic jenis air ni actually 25 Kali lebih Serap ke akar rambut berbanding serum atau minyak. Dan pengggunaan minyak dan serum pada kulit kepala boleh membantu pertumbuhan rambut dan menyebabkan masalah kelemumur .

Memandangkan cuaca di Malaysia ni yang agak panas, rasanya pegunaan asas air adalah sangat2 sesuai dans elesa utk si pemakai.. Faham-faham je lah mesti cepat menyerap.

Mensive Hair Tonic dibuat mengunakan teknologi estrak terkini dan kaya dengan estrak herba bermutu tinggi seperti Ginseng, Apple Stemcell, limau purut, avocado, kelapa dara, jojoba dan buah pala. Kalau nak tahu,  ginseng ni dah memang lama terbukti dari zaman kuno cina lagi sebab ginseng mampu membantu menguatkan akar rambut, merangsang pertumbuhan rambut dan mengelak pertumbuhan uban.  Apple Stemcell pula adalah antara penemuan baru scientice mengenai kebaikan dia terhadap mengekalkan kesuburan rambut.
ok ni uzu kongsikan kepada korang fungsi-fungsi dan kebaikan Mensive Hair Tonic untuk kita semua. Jangan tak tahu ya, Mensive Hair Tonic ni boleh digunakan untuk lelaki dan wanita.

Fungsi - fungsi / Kebaikan Mensive Hair Tonic
1) mengurangkan rambut gugur
2) menguatkan akar rambut
3) membantu pertumbuhan rambut baru
4) mengurangkan minyak pada kulit kepala
5) mengurangkan kelemumur
6) mengurangkan pertumbuhan uban


Cara Pakai Mensive Hair Tonic
Cara pakai sangat mudah, selepas mandi, keringkan rambut, spray sahaja ke kulit kepala. Urut seditkit n biarkan dia serap ke akar rambut.

Bila kita pakai Mensive Hair Tonic, ianya berbau wangi, dan rasa methol atau mint serta berangin untuk menyegarkan kulit kepala. Rasa sejukk ke kepala kita.. Macam pakai syampoo mint . 

Tempoh Keberkensanan Mensive Hair Tonic
Result positif boleh dilihat sepantas kurang dr 14 hari. (Boleh refer testimony)

Siapa yang berminat nak try, nak guna Mensive Hair Tonic ni, untuk mengetahuan Mensive Hair Tonic tidak datang dengan set, tidak perlu shampoo pelebat, tidak perlu serum pelebat, cukup hanya spray Mensive Hair Tonic 2-3 Kali Sehari. Haaa setel! Tak susah kan? Alaaa macam pakai minyak rambut je..

Testimoni
 

 

 

 

 

 

Sebotol 60ml tahan utk1-2 bln. Milik bumiputera,  bertaraf GMP dan berdaftar dengan KKM. NOT150100714K << No KKM. Produk ini Unisex, sesuai juga utk perempuan bertudung. So uzu memang sesuai lah pakai sebab uzu bertudung. Wahh best. Lepas ni tak rimas2 lagi kalau bertudung seharian. Mensive Hair Tonic kan adooooo.. hehe.

Contact :
Website : www.mensive.my
Facebook : Mensive Hair Tonic


1 comment:

Farah Waheda Wahid said...

bagi sesiapa yang mempunyai masalah pertumbuhan rambut, bolehlah segera mencuba MENSIVE Hair Tonic ni...Terima kasih Uzu di atas perkongsian...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com