✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, June 24, 2015

Tips Cara Cepat Naikkan Follower Instagram

Tips Cara Cepat Naikkan Follower Instagram | Salam. Tak di nafikan.. Ramai yang pm uzu tanya macam mana nak dapatkan folower puluh ribu.. Macam mana nak naikkan follower ig ? Macam mana cara cepat naikkan follower, dan macam-macam lagi mengenai follower instagram.

Sebenarnya, uzu pun tak tahu.. tapi uzu tau lah serba sedikit macam mana nak tambah follower. Ada beberapa blogger otai ajar uzu. So, uzu praktikkan..So nak share sikit tips nak naikkan follower instagram mengikut pengalaman uzu sampai dapat follower 13.1k sekarang ni..

1. Follow Melalui Hashtag
Uzu cuma rajin follow orang terutamanya blogger. Selalunya uzu follow melalui hashtag #blogger #bloggermalaysia #kelabbloggerbenashaari . Selalunya follow sesama blogger kan, dia akan follow semua hehehee...

2. Follow Likes Instagram Aktif
Yang ni uzu dapat tips dari blogger otai ni. Dia kata,kalau rajin p follow likes intagram retis, atau blogger retis. Kalau nak follow, follow yg likes aktif ni means, retis tu tu baru post 2 minit dah ada 1000likes. Haaa gitu. Diorang akan follow semula. InsyaAllah. hehe. 

3. Follow Menggunakan App Gained Follower
Uzu pernah try tapi macam leceh je. Korang kenal follow 2 orang, lepas tu korang akan dapat 1 follower. Rasa macam tak berbaloi je main apps ni.. Lagipun follower dia om putih.. Rasa macam tak best je.. Kite kan.. kalau boleh nak follower malaysia..

Limit nak follow orang hanya 7500 je. So uzu main juga follow memolow ni tapi sampai 10k je.. Limit dah nak follow. So, yang lagi 3k tu orang follow uzu dengan rela hati. Hehehe.. Tu je perkongsian uzu tuk hari ni.. Dah lama nak buat entry ni tapi dah berbulan-bulan dalam draft. kah! Ok bye. Salam :)


12 comments:

Ein lanabulu said...

Kelia..info yg bernas..nk buat dh ni...x lama lg meletop la IG gua..hihi

Puteri Beribiru said...

uhuhuhu..kebanyakkan yang follow tu instashop..
i bet lepas kite follow dorang balik mesti dorang unfollow..erghhh

Syamsid Dhuha said...

Pure followers la lagi baguih :D

MéuzAngelo™ XXIII said...

i'm back! ;)

zulhilmitempoyak said...

boleh cubo2..

AinAthirah Anuar said...

Haah kak uzu pun ada follow aye. hihi rajin jugak like gambo aye. heee

salmiah awang said...

tengah belajar cari follower juga ni.Perkongsian yang menarik.

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

nice sharikng

Salina Johari said...

Tq sharing uzu...

Ieta Mat Saad said...

Terima kasih Uzu. Ilmu bermanfaat.Akan akak try

Unknown said...

Follow la sy @nuralyya_16..😊

Dia Riyad said...

follow insta business saya ye.. @magicjelly_bydhia
baru je berniaga atas talian .. boleh beli barang2 dri Lovera Malaysia dan Maera Secret dari saya. Saya agent yang sah.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com