✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, July 8, 2015

Misi Membunuh Lipas Terbang Kat Bilik Hostel !

Misi Membunuh Lipas Terbang Kat Bilik Hostel ! | Bab lipas terbang ni benda paling menyampah sekali dalam dunia yang fana ini.. Walaupun jarang-jarang ada tapi bila dia datang, menjerit satuu level tu, habis soma penghuni hostel keluar bilik tengok gelagat uzu dan roomates.

Eh tu cerita betul tau.. Lipas laknatullah macam neraka jahanam ni telah menggangu ketenteraman uzu dan roomate nak study.. Nak tidoo. Part paling best tu, kita dah siap-siap nak tido, dah pakai losyen, dah pakai krim muka, dah baring di posisi paling sedap sekali denganselimut yang tebal suam-suam suku, tinggal nak tido je dan tetibaaaaaaaaaaa ada benda terbang-terbang datang. Ah sudaa!!! Tak banyak cakap dah... Terus menjerit keluar. kau ghase?

Belum lagi alkisah bila uzu balik rumah kat Sabah.. Rumah uzu kan kat dalam kampung-kampung sikit. Sebelah dengan zoo .. Memang uzu tak tenang bila kat rumah.. Ada je benda terbang-terbang ni. Dah la tajam pulak tu. Uzu pun tak tau benda tu apa... Walaupun benda tu takde lah terbang-terbang macam lipas , tapi once dia bergerak dan ke badan kita, memang menyegat juga lah rasa.. Uzu bukan takut lipas je, uzu takut benda yang boleh terbang terbang dengan pantas. huhuhuhu.. Selagi kakak , abang atau adik uzu tak halau, selagi tu lahhhh takkeluar bilik.. Haha. Memang penakut. Seriusly. Lol.

So alhamdulillah uzu diberi kesempatan nak review produk Serai Wangi dari Afy Haniff ni. Uzu tak pernah lagi try setakat ni.. Baru nak mencuba.. Sejak kotak serai wangi tu ada kat bilik, belum ada lagi lipas neraka jahanam tu datang bilik.. Eleh lipas ! Takut ler tu.Kitew tak buka lagi tau kotak tu.. Tak kan takut? Hahaha kalau kitew dah bukak kompen awak tak datang2 lagi kan. Dasar lipas! Haha :D
So.. Mana satu eh produk yang boleh membunuh lipas neraka jahanam ni ? Hehehe. Tak sabarnya alahaiiiii .. ok kalau nak tau produk apa yang sesuai nak hapuskan lipas dan serangga yang menggigit tu. Nantikan next entry uzu eh .. Uzu nak try dulu benda-benda ni semua :)

9 comments:

eintan nurfuzie said...

bela kucing.. suh dia tgkap ahhahaha

tenku butang said...

bagus produk ni uzu.. heee.. lipas matiiii.. grrrr.. sebut nama lipas pun dah gerammm

Haffizul Iskandar said...

Ayat Lipas laknatullah tu. hahahahha..

ulps..serai wanggi afy hanif ya? Saya kenal dengan ownernya. Hahaha. bukan tu nak cakap sebenarnya, tetapi serai wanggi ni berkesan menghilangkan gangguan serangga di samping baunya yang wanggi. :)

Yan Ty said...

Takut lipas ke.. geng dgn ben ashaari ..

Iris Jasmine said...

lipas terbang adalah paling kejam sekalikkk hahahaha. kadang pandai salah landing pulak. atas kepala lagi tu. cisssss mmg lipas neraka jahanam betul lah hahaha x'D

Azhafizah Md Nor said...

siap ada misi lagi tu..semoga berjaya mencapai misi :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

walaupun lipas tu kecik, bila dia terbang, kita pun ikut nak terbang sekali sebab takut. heheeee
serious lipas ni boleh menimbulkan kacau bilau

izzeyda said...

ishh tak suka betul lipas yang terbang tu..

p/s : kad raya dah selamat sampai.. thanks ya..

falling angel said...

Kih3... Kumpul lipas tu post kat eina. Eina g mancing nanti ley pancing ikan keli.. hehe..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com