✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, July 25, 2015

Rumah Idaman Ku Ambil Masa 3 Jam Je Nak Siap!

Rumah Idaman Ku Ambil Masa 3 Jam Je Nak Siap! | Sekali pandang nampak macam mewah je rumah ni. Terus nak jadikan ispirasi nak rumah macam ni. Huh bab angan-angan memang best tapi tak tahu lah dapat tunaikan angan-angan ni ke tak? Tapi serius cantik kot rumah idaman uzu ni. Lalala..

Rumah ni kan, actually bukan kat Malaysia. Harhar. Kecewa :(  Rupanya kat Xi an. Negara china kot. Yang menariknya rumah ni ambil masa 3 jam je nak siap.. Cepat kan? Haaa zaman canggih kot sekarang ni.. Rumah pun dah ada jenis yang siap dikilang sekaligus dengan isi dalam tu..
"Ia mengambil masa kira-kira setengah tahun untuk membina sebuah vila tradisional, tetapi untuk membina sebuah rumah 3D seperti ini, anda hanya perlu kira-kira sepuluh hari dari menghasilkan modul untuk memasang mereka membuat sebuah rumah," kata An.

Rumah itu mempunyai enam modul, dengan masing-masing seberat lebih 100 kg. Kos bahan berbeza-beza dari 2500 kepada 3500 yuan per meter persegi.

"Walaupun prosedur bangunan menjimatkan masa, rumah cukup kuat untuk berdiri terhadap magnitud-9 gempa bumi, kerana setiap modul menanggung berat badan secara bebas. Dan struktur keluli berbingkai yang boleh diisi dengan bahan-bahan penebat haba, yang menjamin kehangatan rumah semasa weathers sejuk, "kata An.

9 comments:

lia ummiirfan said...

dasattt.. tapi cantik rumahnya. paling suka dapur dia.. cantik sangat! hihi

AinAthirah Anuar said...

kreatifnya pemikiran depa. cantik pula tu. wow

Cik Nufaz said...

Wow, menariknya! Interesting! Seronok betul klau gitu =)

Btw, jemput singgah blogwalking. Hihi
azraq-hydrangea.blogspot.com/?m=0

PeRdU cINta said...

Amboiii..pantas ni..

Nyamuk Terbang said...

luar nmpk biasa tapi dalam cantik....

Mysara Ab Rahman said...

Cantiknyer!!!!

Tasha Aqisha said...

kalau ada kat malaysia.. tasha pun nak.... cepat ja siap

hana'ata Legacy said...

hai boleh jenjalan p blog saya ye http://hanaata.blogspot.com/2015/07/dukacita-lagi-huhu-saya-da-p-interview.html

emma diana said...

Mak Aiyh So Kreatif !

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com