✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, August 25, 2015

Persediaan Percutian Bajet Cambodia & Vietnam (2 Negara)

Sumber google
Persediaan Percutian Bajet Cambodia & Vietnam (2 Negara)  | Salam dan selamat pagi semua pembaca uzu yang comel dan cantik serta yang kacak-kacak bergaya. Amacam ari ni ? Sihat tak? Hehe. Of coz lah sihat sebab hari ni kan gomen dah gaji selepas 59 hari takde gaji. Kau ghase? Huhu. Ok takde kene mengena ngan tajuk..

ok... Esok pagi jam 6.30 flight uzu dari KLIA2 ke SIEP REAP AIRPORT.. So kalau international flight, kita kena ada 3 jam sebelum boarding. So maksudnya jam 4 tu paling last uzu ada kat airport..

Sepanjang 8hari uzu kat situ, kami tak guna agent atau pakej2 tapi kami p sendiri. Tempat-tempat dan jadual perjalanan serta bajet kami yang urus sendiri. Book hotel sendiri . Sebab murah giler2 kalau kami uruskan sendiri daripada guna pakej. Pakej dalam RM1200 dan bajet kami 150usd untuk 2 negara. Dalam RM800 kebawah .. Nilai ikut currency semasa USD. Sekarang ni nilai matawang RM ke USD makin lama makin naik so tak digalakkan travel waktu ni. Hahaha. Kalau tak bajet dalam RM500 lebih je. Sobs..

Uzu pestime ni travel ala ala backpacker. Harhar maksudnya tak boleh bawa beg tarik. Kena pakai beg backpacker . Huii beratnya. Stock tuk seminggu. Uhukk..  Dah la pendek. Nak bawa beg tu lagi. Ya Allah camne lah eh.. Tapi takpe kot. I is akan cuba redha.. HAhaha... Ok nak citer bab keperluan sepanjang seminggu . Benda apa yang kena bawa. Apa yang tak boleh bawak.

Keperluan Sebelum Ke Percutian Bajet Ala Backpacker Selama 8 Hari .

- Passport
- Rain coat (pakai buang)
- Torch light
- Sweater (Kat Angkorwat)
- Kasut sukan
- Mask (elak habuk)
- Wet tissue (Basuh lepas buang air)
- Pen (isi borang time ketibaan)
- Towel kecil 
- Cap
- Sunglass
- Kamera

- International plug
- Powerbank

Thanks Pena Berkala sebab bagi list-list keperluan sebab ..backpacker ni kena ada perancangan nak bawak ape. Bawa yang penting2 ja.Kang nak bawa macam2 tak larat nak bawa kang.. Haaa... Uzu pun tak kemas lagi ni.. Malam ni baru nak kemas.. Duit pun baru nak tukar malam ni.. hmm USD baqq hangg.. telan liur lah.. Nak cansel travel pun susah sebab dah lama mengidam.. kehkeh..

Ok mode travel on ni.. Nantikan kisah-kisah uzu sepanjang uzu berada di 2 negara ni ye. Alaaa kemboja je pun kan nak kecoh-kecoh orang kata.. Ye lahhh ada orang tu dah p banyak negara bolehlah bangga. Kan? Kan? Kan? Kite ni student je. Travel tahap kemampuan sendiri.ok k k k bye. .. Salam :)

11 comments:

Nieyl said...

Singgah petang...
best nyer dik...
Happy holiday =)
hati²..jaga kesihatan...

Syaidah Seha said...

bestnya dapat pergi bercuti..selamat bercuti..:D

Nadia Johari said...

Selamat bercuti uzu

dya bunga said...

Selamat bercuti uzu...hehe. kita nk ikut blh x?

liana sulaiman said...

wah.seronok nya..hati2 semasa cuti

http://lianasulaiman96.blogspot.com/

aeinna Musa said...

bestnye..semoga selamaat pergi dan kembali.

Afidah Azmi said...

bestnyer...Cik Uzu p kemboja...

Eintan Nurfuzie said...

semoga slmt pergi dan balik.. ole2.. blh buat ga ni.. hihi

tantowi imam said...

wah indah sekali, saya suka itu

Harga Sepatu Kicker

Azhafizah Md Nor said...

info bagus untuk travel..have fun!

Najihah Sudi said...

wahhh.. best tu travel.. tak kisah la kat mana pun.. bila dapat berjalan memang seronok. lapang kepala.. hihi.. akak setakat ni travel dalam malaysia jer.. hihi..

Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com