✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, August 9, 2015

Rupanya Tengok Teater Ni Best Giler ! | Teater Maduku Kalut Returns

Rupanya Tengok Teater Ni Best Giler ! | Teater Maduku Kalut Returns | Salam. Alhamdulillah selesai sudah memenuhi jemputan dan event..Rupanya Tengok Teater Ni Best Giler ! | Teater Maduku Kalut Returns Dan the best event tuk hari ni ialah tengok teater. Well actually, uzu 1st time tengok teater. Memula bila kena invite, serius tak minat langsung. Dah 3 4x kena ajak tu barulah bersetuju. Haha.

Actually, uzu tak biasa dengan teater-teater ni.. Rupanya ada pantang larang. Means maksudnya peraturan dan etika penonton . Class kau jahh .. Bukan suka-suka boleh masuk.. Tak pasal-pasal kena halau. Huhuhu. So please take noted ye.

Tidak Dibenarkan Memakai
- Seluar lusuh / dua tone
- Selipar
- Kameja T berkolar bulan
- Seluar pendek
- Kasut sukan
- Pakaian seksi
- Pakaian sukan

Sebelum teater berlangsung..
Sinopsis Teater Maduku Kalut Returns cerita dia mengisahkan seorang pemandu teksi yang bernama Selamat yang mana dua2 isteri Selamat tak tau yang Selamat ada 2 isteri.. Masalah bermula apabila kedua-dua isterinya melaporkan kehilangan Selamat kepada pihak polis dan Selamat mencuba untuk mengelakkan diri daripada menemukan kedua-dua isterinya.

1st time tengok teater, sejujurnya teater ni lebih best dari tengok movie kat wayang! Serius ni..uzu tak tipu ni. Komen jujur ..Lagi-lagi tengok Maduku Kalut Returns. Seriuss lawak je. Tergelak besar uzu tengok.. Gelagat diorang berlakon live memang uzu respect. Langsung tak ketawa ke apa ke kan.. Tak lupa skrip..

Memang lakonan diorang the best lah. Pandai pilih pelakon.. Comel. Lawak. Haha. Skrip yang tersusun. Jalan cerita yang menarik. Background music yang sangat sesuai dengan teater ni.. Perfect! Everything! Lepas ni memang tak menolak kalau ada jemputan tengok teater.. Rugi kalau menolak.. Seriuss best! Hahaha :D

Group photo blogger dan para-para pelakon Maduku Kalut Returns selepas selesai teater.
 
Thanks Mawardi sebab invite. Thanks Fuad layan karenah kami ni. Kalau dah 1 kepala dengan PR ni best giler. huhu.. Fuad memang selalu invite uzu kalau ada event dari dia kerja kat Tonton.my sampailah kerja tempat lain.. Uhukkk terharu.

Apa pun, sapa yang ada masa esok, p lah Istana Budaya. Ada lagi tayang esok. Esok last! Jangan lepaskan peluang korang. Tiket telahpun habis di jual melalui online tapi korang boleh direct terus beli walk in kat kaunter. More info boleh rujuk details kat bawah. Tq :)

LAYARI :

www.airasiaredtix.com
atau
Walk In kat kaunter box office di Istana Budaya

Tarikh :
7-9 Ogos 2015

Masa :
8.30 malam

Untuk pertanyaan boleh hubungi:
012- 535 6312 (Taqi)
016- 327 0612 (Fazz)

Jangan lupa gunakan hashtag :
#MadukuKalutReturns
#MaskTeamTheatre

6 comments:

Yuliana Wahit said...

bestnye uzuuu.. kita pon tak pernah lagi tgk teater.. teringn pulak..

Zaidalifah Hussin said...

Tengok teater memang best....
lebih2 lagi banyak watak kelakar gerenti terbahak2 ketawa....

tengok teater kene pilih seat depan.... baru Layannnn

Ck Tmn said...

bestnye kak uzu.. dapat tgok teater :D

cweet pinky said...

wah, kelas kau jah layan teater,.hehehe...CP pernah jer tengok teater tapi sekali ke dua kali tah tu pun dekat tempat CP belajar, hehehe ~

DRAMATIC UNIQ said...

lama dah tak berkesempatan tengok teater... rindu pulak.. hehehehee.. :)



Salam.. haii.. jemput join ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ dengan hadiah bernilai RM350 untuk direbut..!! Terima Kasih... :)

Azhafizah Md Nor said...

Tak tahu pulak ada etika pakaian macam tu..sebab xpernah tengok teater juga.huhu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com