✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, September 10, 2015

Bajet Keseluruhan Percutian Murah Ke Vietnam & Cambodia Selama 9 Hari 8 Malam

Bajet Keseluruhan Percutian Murah Ke Vietnam & Cambodia Selama 8 Hari | Salam. entry ini ditujukan khas kepada mereka-mereka yang pm request kat uzu tuk buat keseluruhan bajet uzu dan kengkawan selama 9 hari uzu kat sana. Ok uzu sharekan dalam 1 entry eh supaya boleh dijadikan rujukan korang yang nak p tu..

Flight Tiket ( RM130+ )
KL - Siem Reap retuns
3 Hotel RM236
- Velkomen Backpackes, Phnom Penh, Cambodia
- Bali B. Ho Chi Minh City, Vietnam
- Hang Tep Hotel, Siep Reap, Cambodia
Bajet Cambodia & Vietnam (266 USD)

Total
RM130 + RM236 + RM1190 = RM1556
kos tak masuk makan dan shopping

Ok bab bajet ni disediakan oleh Pena Berkala a.k.a Moka .. Thanks sangat2x kat Moka sebab bersusah payah menyediakan itinerari dan bajet.. Lama juga dia buat benda ni.. Survey itu ini.. Bukan senang tau.. Dan yang bestnya bajet kat atas ni ialah bajet untuk seorang. So Moka ni dia terlebih rajin sebab dah siap-siap divide mana-mana benda yang kena bayar secara tong2, mana nak kena bayar secara individu.. So alhamdulillah setakat ni bajet yang disediakan tak pernah lebih malah kurang dari plan..

Total keseluruhan mengikut itinerari cambodia vietnam ialah 266 USD tak termasuk makan dan shopping. Sebab makan tu kami order 3 lauk dan 3 nasi so sorang bayar RM20+ setiap kali makan. Actually makan yang paling mahal sekali lah nak kena tanggung sebab kat situ kan hanya 1 kawasan je ada makanan halal.

So kira-kira nak 300USD juga kena ada selama 9 hari. Hihi kira murah ler tu.. Kalau uzu tanya pakej kan, 310USD untuk 6 Hari 5 Malam je tu pun tuk kat Cambodia je. tak p vietnam So sebab tu lah kami tak ambik pakej.. Lebih santai dan senang kalau ikut masa sendiri.. Hihi ok lah bye Salam :)

Percutian Bajet Ke Vietnam & Cambodia 9 Hari 8 Malam
Persediaan Percutian Bajet Cambodia & Vietnam (2 Negara)
Day 1 : Siem Reap, Cambodia [city tour and night market] - akan diupdate
Day 2 : Phonm Penh, Cambodia [city tour]
Day 3 : Seharian dalam bas dari Cambodia ke Vietnam
Day 4 : Ho Chi Minh City , Vietnam [ cu chi tunnels ]
Day 5 : Ho Chi Minh City. Vietnam [ mekong river]
Day 6 : Seharian dalam bas dari Vietnam ke Siemreap, Cambodia semula
Day 7 : Siem Reap [angkor wat]
Day 8 : Siem Reap. Cambodia [city tour]
Day 9 : Flight back to KL

Makanan Halal Di Vietnam - akan diupdate
Makanan Halal Di Cambodia - akan diupdate


12 comments:

Normi Nieza said...

thanks for sharing uzu..:)

Puan ImanFarizul said...

yong blur plak kalo x convert dlm myr

Misya (Aimi Syahirah) said...

Bestnya rasa lama tak pi cuti oversea. huhu

yoorin melacolea said...

8hari tak sampai 2k... terbaiklah uzu..

Maria Firdz said...

Murahnya...

ubai ismail said...

teringin nk p vietnam :)

Azhafizah Md Nor said...

terbaik! senang nak travel ke sini nanti :)

Nadia Johari said...

murah tu..bagus dia plan awal

cik chinta said...

thx for sharing

ziana eunos said...

boleh tahan bajet dia .. tq sudi share ^_^

*jemput singgah http://zianaeunos.blogspot.com

Cik Yanie said...

jom join segmen http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/siapa-nak-jadi-pengomen-bertuah-jom.html

Uncle Zuan said...

cantik. bleh buat rujukan tuk ke angkor wat bln 11 ni. thanks uzu :D

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com