✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, October 20, 2015

Restoran Kari Kepala Ikan Terbaik di Kuala Lumpur

Restoran Kari Kepala Ikan Terbaik di Kuala Lumpur | Salam. Banyak2 food review , yang ni paling unik sekali. Sebab mostly food review lebih kepada modern food review. Kali ni uzu berkesempatan nak review kari kepala ikan.. Wahh excited sikit nak review.. Jarang nak makan kepala ikan ni. Tak tahu la sedap ke tak, tekak boleh terima ke tak , haaa korang baca kat bawah ni.

Ok kat inilah restoran tu. Tak sangka sebesar ini. Kalau dari KLCC dan AvanueK memang tak jauh. Uzu jalan kaki. Dalam 7 minit macam tu sampai. Kalau nak naik teksi pun boleh. Tapi org kata terlalu delat sangat nak naik teksi. 
Lepas sampai ke restoran tu, kiterang diberi penerangan serba sedikit tentang asal usul restoran kari kepala ikan yang mana restoran ni dah lama menapak kat sini, masih owner ysng sama tetapi dari segi pengurusan sentiasa berbeza. So kali ni pengurusan kari kepala ikan memanggil blogger untuk luaskan lagi marketing mereka. Bagi uzu.. Marketing mereka ni dah cun cun je ni.. sebab selalu je ramsi orang lagi2 waktu bekerja.

Ok apa yang special kat restoran ni of coz lah main coursenya Kari Kepala Ikan! Haaa besar tak ikan ni.. Teruja tengok ikan besar2 mcm ni..
Ikan ni macam2 saiz ada. Ada yang kecil uang berharga RM60-RM65, ada yang sederhana yang berharga RM80 dan ada yang besar yang berharga RM90.Harga mengikut saiz ye.
Uzu bukan jenis yang makan pakai tangan tau. Ada waktu2 tertentu ke contohnya nak nikmati makanan yang sedap macam ni. Haaa yang ni sesuai lah nak guna tangan. So lepas rasa kari kepala ikan suapan pertama, ternyata memang sedap sangat ! Arghh tambah lagi ikan. Uzu bukan jenis nak makan kari pun tapi kari ni sedap sikit. Siap tambah nasi , tambah ikan lagi. Layan habid. Hehehe. 
Ok selain kari kepala ikan, kami berkesempatan merasa side dishes seperti sate, char kue teuw dan macam2 lagi. Yang paling uzu suka makan char kue teuw dia. Perghhh sedap sangat ! Nasib baik dah kenyang melantak ikan.. Nyesal tak makan habis. Sedap sangat. Ingat nak makan lagi lah kat situ. Nak makan char kue tew dia. Arghh kepunan kang..

 
 
Ok kalau korang teringin nak makan situ, jangan lupa bawa 1 family, bawa kawan2, bawa saudara mara, bawa geng sekelas , ramai2 memeriahkan lagi restoran kari kepala ikan yang memang terbaik kat Kl ni. Uzu pun lepas ni kalau family datang dari Sabah, memang dah terniat hati nak bawa makan kat sini..  Terbaik wei !!

Lokasi : Restoran Kari Kepala Ikan Yks ( Restoran Kampung Pandan)
No.2 Lorong Yap Kwan Seng
50470 Kuala Lumpur
Waktu operasi: 24 jam
Call/whatsapp : 6018 3252554 / 603 21612525
Ig : @karikepalaikan_yks
Fb : Kari Kepala Ikan Yks

11 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

sesekali pekena kari kepala ikan memang umphh...

Ana Fatihah said...

Wowww!
Menariknya. Terliuqnyaa tengok~~ :P

sayaiday mohd nor said...

yang penting 24hr, kalau buat tengah2 malam nak makan kari kepala ikan ni boleh singgah sini. hehehehehe

Hanim Hashim said...

telio tengok kepala ikan tu ... nallarekek!

MYiDEAKiNi [dot] com said...

Wahhh sedapnya....Makan ramai-ramai lagi le berselera...for sure hilang diet nk makan kan...huhuhu

Busyra Bt Takiyudin said...

sedapnya.. pekat karinya tu...

Busyra Bt Takiyudin said...

sedapnya.. pekat karinya tu...

Nieyl said...

pehhhhhhh!!!!
kari diaaaaaa....pekat...sedapppppnyaaaaaa...

Normi Nieza said...

pergh..tgk kari dia meleleh air liur..:)

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Terliurrr ehhh tengok CKTnyaaa.. Lapar!

ieyra h. said...

sedapnya!! tak sabar nak cuba! :D

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com