✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, October 4, 2015

Snapseed : Apps Editing Yang Uzu Selalu Guna Untuk Edit Gambar Kat Fon !!

Snapseed : Apps Editing Yang Uzu Selalu Guna Untuk Edit Gambar Kat Fon !! | Salam.. Thanks kepada yang memuji gambar-gambar uzu kat entry niUzu baru lagi sebenarnya belajar guna apps ni dan sememangnya apps ni the best apps editing yang senang dan mudah nak pakai. nak edit pun senang. Hasil pun cantik.. Macam professional editing walhal edit kat fon je.. kahkahkah! 

Hehe..btw, apps ni uzu dapat tahu kewujudnya dari Pena Berkala, my travelmate ever! Thanks moka sebab ajar uzu guna apps ni.. Kalau tak, sampai bila2 tak tahu ada apps yang sangat best, mudah dan cantik hasilnya!!

Tengok macam gambar kat atas. Beza sangat kan gambar sebelum dan selepas? Gambar original kat atas guna gopro, so gopro memang perlukan editing yang cantik barulah hasil pun cantik! Weee! Nak tau apa nama apps tu? Baca kat bawah :)


Download : Snapseed

Android , iphone pun boleh download .. Semua jenis fon boleh setakat ni.. Hehe try lah :p

Kalau tak tahu camna nak edit.. Uzu ajar cara basic .. hehe. Boleh rujuk gambar kat bawah..

1. Open image. Pilih gambar..
2. Edit
3. Tune image. Sentuh gambar dan srcoll jari ke atas dan kebawah. Setting guna jari..
4. Save.
 

 
Selamat ber-edit-ing !! k bye Salam :)

19 comments:

Aimi Farhana said...

awesome:) boleh la try nanti

aswaleyla said...

good2 . patot la gambor lawa2 dekat ig. nnti nk donlod gak ahh

DYatie ABakar said...

Yeay! Tambah lg satu ilmu! Hehehe.

Fatihah Fazlin said...

Same here uzu.. guna apps ni jugak.. so far senang.. hasil pun cantik..

Mardiah Diana said...

salam singgah sini dik uzu....wahh...bestnya...nanti mau download ....hihi

luqman zakaria said...

tq share..tak pernah tahu plak ade apps nih..haha

Nurul Faiz said...

nak try jugak la nanti. hihi. tq 4 sharing :)

mas saari said...

tq share uzu!
terus download..hehehee

Nik Khazami Nik aziz said...

tak pernah tahu pun kewujudan apps ni. haha

Nina Mirza said...

Sep Uzu... !! Snapseed best....
Kak Nina pun suka edit guna snapseed terutama bila snap gambar Masakan yang kurang cahaya/ gelap.
Gambar jadi terang, jelas dan cantik! Setuju....

Azlinda Azman said...

Baru tahu

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Smarttt. Terutama kat langit tu.. Nak download la

Lyssa Faizureen said...

cantiknyee !!

Siti Nurzafirah said...

apps baru.. kena ada ni.. heee

anak denesor said...

thanks sbb shared!

kak gojes said...

patut la lawa2 gambar..tq sbb kongsi Jemput Singgah BELOG KAK GOJES..nama jer gojes erk

careno said...

Dah lama tahu pasal snapseed tp jarang guna kcuali utk gmbr yg perlu major editing... yg sikit2 biase guna apps ailis pun dah cun...

careno said...

Dah lama tahu pasal snapseed tp jarang guna kcuali utk gmbr yg perlu major editing... yg sikit2 biase guna apps ailis pun dah cun...

Maria Firdz said...

Tak pernah cuba lagi nih. Nice sharing..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com