✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, October 7, 2015

Tips Nak Jimatkan Data Internet !

Tips Nak Jimatkan Data Internet ! | Salam.. Huwargh lama tak buka laptop.. Lama tak update blog. Uzu update blog pun dari henpon je.. Kesian sangat hidup takde wifi.. Wifi kat tempat kerja kat Kelantan tu, tak boleh bukak browser. Kat hotel pulak, asyikkk hujan je.. internet asyik takde je.. Pastu modem kat hotel tu meletup. Terpaksa on9 pakai data je. Uhuk..

Sekarang uzu pakai Digi, internet daily RM3 sehari, data 150MB je.. Hahaha.. Nak guna bil/pospaid, macam tak berapa berkenan sebab P1 unlimited uzu ni ada kat bilik hostel.. So guna data daily je. Orang tanya, kena tak apply sebulan je? Bukan tak pernah apply internet monthly, pernah je tapi tak sampai sminggu dah habis data. Kau ghase? Memang tak cukup.. Last2 redha je kena tolak kredit RM3 sehari.. Takpe at least masih prepaid..

Bila guna data yang ciput ni, kekadang tenghari dah habis data.. Aishh memang uzu ni jenis banyak nak guna data dalam sehari. Group wasap ada 50+ .. Tu macam2 group ada. Group kerja, group travel, group student. Macam-macam ada. Kekadang mengeluh juga.. Stress bila cepat habis data..

Lepas tu terjumpa gambar kat fb orang duk share.. Tips nak jimatkan data internet. Haa insyaAlllah mungkin membantu uzu dan kalian.. Uzu yakin ramai yang selalu mengeluh data cepat habis kuota. Haha so jom baca tips2 kat bawah..


15 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Wahh boleh setup balik ni.. memang stress bila data cepat habis.. huaarrgghh thanks kak uzu atas tips dan perkongsian ni

Mila Ahmad said...

tq tq lepas ni bolehlah jimatkan sedikit data

Yana Nana said...

wah terima kasih kak uzu

Izzati Suhaide said...

maceh uzu untuk tips ni..

Maria Firdz said...

Nice share...

Julia Johari said...

sis dah buat cara ni lama dah...mmg beza lah jimat betul....cuma kt rumah je kena kawal guna internet hehehe

Mama Kembar 3 said...

Okeh nak ikut tips ni. Thanks uzu

mas saari said...

memang dah guna tips ni, serius jimat!

Lin Azlina said...

good info... dah buat

Aimi Farhana said...

great info there

mrs kayrul said...

Nak try la tip nie...cepat sgt data selalu habis..huhuhu

The Kehalusan Kelembutan said...

hehe, ada baut ni jgk, mmg boleh tahan jimat.. kalo kat wsap tu video ka gamabq ka kalao hak pentin je downlop kalau x biaq pi laa

Fuza Musa said...

Good Info.
Meh set sekarang...

Lisa Nurulain said...

meh saya share data untuk awopp

Lady Mia said...

Thanks for sharing this important information sis. Lepas ni, boleh lah jimat sikit Quota handphone. Kalau tak, tak sampai 2 minggu monthly quota habis.. huhuhu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com