✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, November 21, 2015

Water Theme Park A Famosa Resort Melaka #day1

Water Theme Park A Famosa Resort Melaka #day1 | Salam. Huwarggh baru sempat nak update pasal short trip uzu ke A Famosa Melaka seminggu yang lalu. Uzu p A Famosa atas jemputan dari A Famosa Resort yang mana jemputan sangat limited, dan alhamdulillah uzu salah seorang blogger yang terpilih. Thanks A Famosa Resort Melaka.

Sejurus sampai ke A Famosa Resort, aktiviti pertama kiterang ialah Water Theme Park! Wohaa lama tak merasa Water Theme Park. Memang aktiviti yang paling menyeronokkan kalau bab Water Themepark ni.. Nak tau apa yanag best pasal Water Theme Park kat A Fmosa Resort ni.. Boleh tengok gambar-gambar kat bawah. Ngeh!
Sebelum nak main air, barang-barang korang yang penting tu boleh simpan dalam locker. Locker kiterang RM4 dan locker tu besar boleh masuk 4 orang punya barang. Kire macam sorang singgit lah gitu. Hehe. Nak besar lagi boleh sewa yg RM10 tu..

Lepas tu kena sewa pelambung . Ada macam-macam jenis pelampung, single ada, twin ada.Pelampung harga dia dalam twin RM11 dan single RM9. RM10 pulak tuk deposit dan akan dikembalikan sejurus pemulangan pelampung dilakukan. Hehe. Siappp lah korang kalau hilang. So kena jaga pelampung sendiri ye :p
Tempat permainan atau tempat mandi manda anak-anak kecil. Tempat ni sesuai lah kepada semua kanak-kanan. Takde lah istilah lemas ke apa sebab air kat sini cetek je. Hehehe.. Ada lagi tempat yang sesuai tuk kanak-kanak iaitu  Sandy Beach ,Wave Pool ,Lazy River , Inner Tube Slides dan Family Raft Ride..
Haaa game pertama yang kitterang naik ialah Big Ice Cream. Memang big lah. Tapi tak sebesar yang uzu pernah main dulu.. Lahi lah tinggi.. Naik seram.. Tu yang mengigil lutut nak naik sebab dah pernah main.. Yang lain excited nak main sambil buat muka rileks je sebab diorang tak pernah rasa lagi betapa seramnya Big Ice Cream ni.. Hahahahahahaha yang lawak tu, lepas je kiterang main  Big Ice Cream tu, turun2 terus tu mengigil memasing.. Terasa baru nak ingat tuhan lah. Teringat dosa lame lah.. ape lah. Hahahaha ..Lawakk.. Memula kemain kan berani kan. Last-last.. Padan muka  !   
Next game Hula Hula.. Yang ni kena pakai pelamun yang kite sewa tu.. Best wei.. Takde lah seram sangat macam Big Ice Cream. Hihi.
Yang ni pun best. Lupa nama game ape. Yang ni tak guna pelampung. Rasa macam save sikit siap tersangkut kat atas tu. So next time kalau tak nak tersangkut, jangan guna seluar slack yang ada butang. Ngeeee... Tapi walau benda ni rasa macam safe kan, kalau uzu turun kat bawah ni, dalam gilerr tau.. Tinggi 145 cm tapi masih tenggelam. So hati2 lah sape yang tak reti berenang tu.. Uzu pun lemas ari tu. Uhukkkk kaki pendek..
 
 
 
 
Kat sini tak boleh guna handphone sangat kang takut basah, fuh nasib baik ada Go Pro kan, boleh masuk air, boleh rakam waktu kite terjun, cuma tak bawa monopod je. Uhuk.. Apa pun best giler kat Water Theme Park A Famosa Resort Melaka ni.. Main air .. Mandi manda bersama orang tersayang *chewahhh* , buat family dah pun sesuai sangat ni... Family high recomanded datang sini.. Sekarang waktu cuti sekolah why not kan bawak anak-anak datang Water Theme Park A Famosa Resort Melaka .

Btw thanks a lot A Famosa Resort sebab menaja kiterang ni tuk datang review Water Theme Park A Famosa Resort Melaka di hari pertama kiterang datang. Layanan dari A Famosa ni memang sangat baik giler...Rasa terharu pulak sebab terpilih. Sobs sobs. Thanks A Famosa Resort! So bagi yang berminat nak Hu ha hu ha hu ha bersama family dan anak-anak tersayang, boleh lah datang Melaka. Kalau dari Bangi serius dekat.. Anytime boleh pegi.. Hihi.. K lah bye .. Nak draft entry second day kiterang kat A Famosa. Salam :)

Pakej yang disediakan serendah RM35 bagi setiap orang. 

Untuk maklumat lanjut sila hubungi : No Tel: 03-2781888 atau 06-5520888
Facebook: www.facebook.com/afamosa.my

11 comments:

Mawar Assufi - akinassufi said...

Oiikkk akak... Bestnya!

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wah..bestnya

Nurhuda Ismail said...

nak pergiiiiiiiiii :'((

luqman zakaria said...

Bestnye. Dah lama giler tak pergi.last time pergi dulu dulu time study.

yanie yusuf said...

memang best..rasa nak dtanag lagi tau.. enjoy sangat

Cik Tie said...

wahh..bestnya

ieyra h. said...

Dah lama tak pergi A Famosa Resort tu walaupun tinggal dekat Melaka. ;P

Mama Darwiish said...

menarik ni, lama dah tak pergi water park

sihatdengansaya said...

Serius berbaloi gi sini daripada Melaka Wonderland...

illazwritter.com said...

best betul berada disini..haishhh rasa hendak pergi lagi..hihihi

kmsbzd said...

Salam,
Kalau ada yang berminat nak sewa Villa D Faro di A Famosa REsort sila whatsapp saya di 011 21007380 boleh lihat gambar villa di Facebook dan Instagram NIRZAB2001 atau baca review di blog Mumto5.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com