✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, December 21, 2015

Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah

Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah | Salam. Sejak selamat sampai ke Langkawi, tak dapat tidur so memang berjaga sehingga sekarang 4.18 pagi. 

Scroll2 punya scroll timeline, terjumpa post kawan2 di sabah update ada lagi gegaran baru. Uzu pun check lah page Metrodologiy Malaysia tapi belum ada apa2 update lagi.

Lepas tu tengok kat fb semakin ramai lagi yang update. Oh ingat diorang menghayal. Memang ada gegaran tapi page Metrodology tak update2 lagi. Yang terasa gegaran kat sana dah pakat situ keluar dari bangunan. Uzu pun tak tau berapa sr sehingga page Metrodology update info dan akhirnya ! Wei terkejut!

Lepas sejam gegaran baru page tu update. 6.2 sr ? Kuat sangat tu. Kalah gegaran yang dulu kat ranau. Sampai gunung kinabalu pun ada kemusnahan sikit. Dulu dalam 5.9-6.0 sr yang dilaporkan. So makin kuat kali ni. Setakat ni takde laporan yg melaporlan kerosakan sbb masih pagi dan orang tak perasan. Harap2 takde lah perkara buruk berlaku.

Uzu risau sangat ni. Family di Sabah dalam ketakutan. Huwaghh semoga baik2 sahaja. Amin ya allah.


8 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Kuat betul gegarannyaa.. Allahuu.. Semoga family kak Uzu dilindungi Allah

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

Ya Allah..Sekali lagi dugaan kepada Sabah..semoga sejarah lalu tidak berulang lagi beberapa hari saja 25 hb..Minta dijauhkan

Syazaa said...

6.2 skala ritcher boleh tahan kuat jugak tu..lepas tgk entry uzu baru skg tkocoh2 nk tgk astro awani,nk tgk berita.

Syazaa said...

6.2 skala ritcher boleh tahan kuat jugak tu..lepas tgk entry uzu baru skg tkocoh2 nk tgk astro awani,nk tgk berita.

ctmz said...

Semoga keluarga Uzu & penduduk kat sana dilindungi Allah SWT. Bersabar ye Uzu..

Amanda Suria said...

semoga keadaan tidak terus teruk dan membimbangkan ye..Uzu keep on update family

emalin mohd said...

Semoga kita semua berada dalam lindungan Ilahi. InsyaAllah

Sya Nadia said...

kuat tu gegaran...Allah...takutnya lahai....

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com