Hadiah Istimewa Untuk Diri Sendiri Dari Lamido !

Hadiah Istimewa Untuk Diri Sendiri Dari Lamido ! | As-salam..  Rasanya dah hampir 3 bulan jam kesayangan uzu hilang. Sedih tau.. Dah 3 tahun pakai jam tu.. Cari punya cari.. tak jumpa. Akhirnya... beli jam baru..

Nak cari jam baru pun extend punya lama.. Sebab uzu busy kerja. Tak sempat nak keluar p cari jam baru..Orang buzy macam uzu ni beli sesuai beli online je..

Servay punya servay.. uzu berkenan dengan jam casio ni .. design dia cun je. Jam yang mengikut bajet uzu. hihi. Nak beli mahal2.. Tak mampu nak beli mahal2.. krik krik krik je.. So uzu berkenan jam kat Lamido
Huhu. Harga jam ni RM149. Tak masuk pos. Pos RM8 so total RM157 .. So bila dah confirm order tu, uzu tunggu dalam seminggu baru sampai ! Ok lah kan... Janji sampai dengan selamat. Bila buka je parcel.. Perghhhh......lagi cun melecun dari dalam gambar!! Kualiti? The best kualiti..tali dia keras. Leather kan.. huhu. uzu puas hati hehehe.. siyes ni...tak tipu..
1st time beli kat Lamido terus rasa puas hati... Servis dia uzu bagi 4/5 bintang ! Huhu.. Lamido ni macam Lazada,Groupon.. so bukan setakat jam je ada jual kat situ, macam2 barang/produk boleh.. 

Thanks Lamido for your good service ! Lepas ni konfem uzu dah tak pandang Lazada dah. Hahaha nak tukar angin lak ! Lagipun banyak barang murah best2! Lepas ni nak beli lagi lah kat Lamido !

Dah jam 5.50 petang ! Uzu nak balik. By3 korang. Salam..

Dragon Blade Movie Paling The Best Tahun 2015 !

Dragon Blade Movie Paling The Best Tahun 2015 ! | As-salam. Korang dah tengok tak movie ni? Hurm mula-mula ingat movie Dragon Blade ni macam cerita Jackie Chan yang lain, movie aksi, aduh-gaduh tapi movie ni lain dari yang lain..

Uzu tengok poster gambar Jackin Chan ni, dalam hati kata.."arghhhh cerita apa yang aku tengok ni".. Abg Ben Ashaari yang suggest tengok cerita ni..Haha.. Mesti tak best. Tapi layan juga.. Lama kelamaan dah faham dan rasa enjoy tengok movie ni.

Movie ni lebih kepada sejarah dulu-dulu tapi dilakonkan dengan cara yang sangat menarik ! Kita ni.. bila dengar bab sejarah dulu-dulu, konfem boring kan? Haaa yang ni tak.... siyes best!
Sampai nak nangis rasa tengok movie ni.. Berair mata uzu.. sobsobsobs .Sebak ada, happy ada, excited ada, dan banyak unsur-unsur positif yang buat kita rasa, wowww terharu sangat !

Haaa kalau uzu membebel pun korang tak faham. Lebih baik korang tengok sendiri ! Ni kalau tiket jual RM50 1 tiket pun uzu snaggup beli tau takkk? Berbaloi sangat2..

Uzu bagi 5/5 bintang !

Taman Beijing Putrajaya

Taman Beijing Putrajaya | Salam. Sebenarnya nama taman ni bukan taman beijing, tapi Taman Persahabatan Malaysia - China. Penat cari nama taman yang ala-ala beijing ni akhirnya......hehe.. dapat juga.. Taman ni ada kat Persint 4 tau.. korang cari ler sendiri . Hehe.. Banyak kali pusing nak cari tempat ni. Tempat tak ramai orang nampak. Hehe. 
Ramai yang tak tahu lagi ada Taman secantik ni kat Putrajaya. Uzu pun baru tau baca entry dari Abg Ben.. Kalau tak... haaa sampai bila-bila pun tak tau.. Sedangkan orang yang tinggal Putrajaya pun tak tau kewujudan taman ala-ala beijing ni.. Apatah lagi uzu yang duk Bangi..

Cantik pemandangan kat sini. Sesuai tuk wedding photoshoot, bersantai bersama keluarga dan dating! Hehehe. Orang betul2 ingat kami kat Beijing. Kahkahkah! Lawak. hehehe ok lah bye !  Salam..

Misi Tawan Broga Hill Terbakar Kat Semenyih

Misi Tawan Broga Hill Terbakar Kat Semenyih | Finally.. dah setahun lebih hasrat nak p Broga Hill tapi tak kesampaian..Banyak kali plan, banyak kali tak jadi..Walhal 30minit je pun dari hostel uzu.. Cuti CNY tu, uzu dan kak Yanty dah bertekad nak p juga..


Bila orang tau kami nak p Broga Hill, mesti ada je soalan macam ni.. "eh bukan broga hill dah terbakar ke?" .. Erkk memang terbakar pun tapi tak semestinya lepas terbakar tak boleh daki kan. Malah ramai yang p tau ! Lagi pun, yang terbakar tu sikit je.. Bukan semua..

Ni lah kawasan yang terbakar. Peak 2 . Kawasan yang paling cantik nak ambik gambar. Banyak iklan-iklan kat tv shoot kat sini tau ! Tapi tu lah... dah terbakar mungkin disebabkan cuaca panas..
Walaubagaimana pun, ada je tempat-tempat yang cantik untuk ambik gambar. Kat Broga ni ada 3(tiga) peak..! So peak 1 dan peak 3 masih lagi okay so boleh ambik gambar kat situu..
Alhamdulillah ! Misi berjaya daki Broga Hill Terbakar ni. Hihi..Memang semput nak daki even takde lah tinggi mana tapi kena buat warm up juga ye kalau nak daki.. Kang kejang kaki bila kat atas. Nak turun pulak, sesenang ABC . Laju je lari.. Kehkehkehkeh.. Kaki makin fit kot ! Ok lah u olls.. Sampai sini je lah entry uzu tuk Broga Hill Terbakar ni. hahaha.. Nak buat keje.. Salam semua :)

p/s : Kalau korang nak p situ, boleh waze Broga Hill Semenyih. Konfem sampai !

Iklankan Produk Anda Secara Percuma Di EarnPages.Com Zinine Energy

Iklankan Produk Anda Secara Percuma Di EarnPages.Com Zinine Energy  | As.salam. Berita baik kepada sesiapa peniaga-peniga sama ada online atau pun offline, uzu nak kenalkan 1 website baru yang mana korang boleh jual apa-apa produk, atau iklankan produk/barang anda di website EarnPages.

Selain untuk peniaga-peniaga, orang awam nak cari barang atau produk, boleh cari kat website EarnPages.. Macam-macam produk ada kat situ.. EarnPages ni kalau nak tau, sama je macam mudah.com.my, cari je kat situ, semuaa ada..
EarnPages 3 cawangan tau.. dan salah 1 cawangan kat EarnPages.Com Zinine Energy ( Branch Puncak Jalil ). So, yang nak beriklan kat website tu, boleh lah datang ke ofis di alamat yang tertera dibawah..

Alamat :
EarnPages.com,
No 4-1, 1st Floor, Jalan PUJ 3/2,
Taman Puncak Jalil,
Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan
Tel/ Fax : +603-8999 6959

Contact :
Puan Suhaida Bte Meor Azmi - 011 6611399
Encik Zul - 011 16611599
HQ - 03 8999 6959

Website : http://earnpages.com/

Keindahan Pantai Bukit Keluang Besut Terengganu

Keindahan Pantai Bukit Keluang Besut Terengganu | As-salam. Lepas je selesai majlis persandingan blogger Qaseh Dalia dan KyleRil, kami ( kak sue, abg edy, yana dan najeb) terus ke Pantai Bukit Keluang Besut untuk aktiviti pre-wedding Kak Sue dan Abg Edy dan yang lain buat aktiviti santai. Hehe.

Lama weii tak nampak pantai !! Bila nampak pantai, uzu teruja sangat-sangat sebab lama tak nampak pantai hidup kat KL ni. Last nampak pantai di Teluk Cempedak kat Kuantan beberapa bulan lalu.. Pantai Bukit Keluang Besut ni cantik sangat.. bersih.. sesuai lah untuk aktiviti riadah bersama family.. Tak lupa juga ramai yang buat photoshoot outdoor weddding..
Pantai Bukit Keluang Besut adalah pantai yang unik tau sebab ada stuktur batu kat tepi pantai dan batu-batu tersebut membentuk gua... Kat sini lah port orang buat photoshoot..
Yang kat bawah ni manusia yang tiba-tiba muncul kat Pantai tu.. Yelah.. Lepas wedding tu,dia dah balik awal..Katanya dah balik ke Kota Bahru,tapi..tetiba bila sampai kat Pantai, jejaka ni terus muncul.. Fuhhhh ni mesti berat hati nak berpisah ngan kitew.. Kan? Nak buat suprise ehhh?? Hahaha...
 
Kat belakang uzu ni lah Kak Sue, her fiance, yana dan najeeb.. Sesi pre wedding theme purple kat batu dan gua-gua ni lah. Serius cun weii gambar !
Kat sini memang best tapi kelemahannya 1 je.. Takde surau.. Ada pun.. surau usang yang penuh lalang dan sangat kotor. Tak jumpa surau kat sini. Dah tanya orang kat situ, memang takde surau.. So, pihak atasan kenalah menaiktaraf kemudahkan kat sini eh. Baru selesa orang nak g jejalan...Huhuhu. Ok lah.. banyakkeje nak buat kat ofis ni. Salam semua !!

Ladies ! Hati-Hati Dengan Lipstik Ye !



Ladies ! Hati-Hati Dengan Lipstik Ye ! | Salam. Perempuan dengan lipstik tak dapat dipisahkan. Kan? Uzu pun lipstik ada je 3 4 lipstik lain jenama lain kaler.. Nak dijadikan cerita, uzu ada baca kat facebook info mengenai lipstik..

"..Terlebih dahulu sya nk mintak maaf kat penjual brgan kosmetik. Tp syu rs kne bg tau juga tuk keselamatan.. syu suke pakai lipstik, kaler memng cantik2.. tp td kakak ipar kite bg info sikit pasal kandungan plumbum kat lipstik... syu test sikit nk tgk btol ke pe yg dia kata kn.. dia suruh calit kan sikit kat tgn then gosok dgn cincin emas. Kalau kaler dia betukar warna hitam.. makna nye kandungan plumbum dia tggi... skali syu buat hitam.. hurmmmm xtau la nk ckp pe.. bahaya skang nie... bende yg bahaya pon org jual.. xtau la nk ckp pe... korg try la sendr okay... mik lipstik masing2.. kalau bertukar warna hitam.. bik buang.. btw share kat knalan kita supaya dia org alert.... "

Kalau korang tak tahu, plumbum ni sejenis logam toksik, iaitu bahan yang bahaya.. So kalau kite pakai gincu, selalunya mesti tertelan ke apa kan, sebenarnya gincu yang mengandungi plumbum ni boleh menyebabkan keguguran, kerosakan DNA dan sel otak.

So bila baca info kat atas tu, uzu terus ambik lipstik uzu dan cincin emas uzu.. Nak try sendiri, betul ke kalau kita calit kat tangan, dan gosok guna cincin emas, kesan lipstik akan jadi hitam?
Dan hasilnya.. Gincu A ok sikit , kurang bahan plumbum dan Gincu B ni, ada sedikit hitam.  Perghh Gincu B ni gincu peberet uzu, Simply Siti..  Terkejut juga tapi takde lah tahap hitam sangat kan? Ke cane?
Maaf ye, uzu bukan nak memburukkan lipstik-lipstik ni semua, tapi uzu nak share je info kesihatan supaya kita semua tak beli atau pakai lipstik yang bahaya ni.. 

Walaupun lipstik Simply Siti ada sedikit hitam, namun yang demikian, uzu tetap nak guna ! Bukan ketegaqq, tapi tak tahu lah info ni betul ke tak kan? kan? kan? Sebab tak tahu tahap plumbum ni bahaya ke tak.. Entahlah.. Apa pun, korang hati-hati jer bila beli lipstik k ? Mencegah lebih baik dari merawat gituu.. Hihi. Salam.


Majlis Perkahwinan Blogger Qaseh & Kyleril di Jerteh Terengganu

Majlis Perkahwinan Blogger Qaseh & Kyleril di Jerteh Terengganu | As-salam. Alhamdulillah tahniah uzu ucapkan kepada buat pengantin baru, Qaseh Dalia & KyleRil yang telah selamat diijabkabulkan pada Sabtu lalu bersamaan pada 14 Februari 2015.

Majlis Akad Nikah Jam 11+ Pagi
 

Majlis Persandingan, Jam 2.00 petang
Yeahhhh Qaseh dah jadi Puan !! Best kan tengok blogger dengan blogger kahwin? Huhu.. Terbaik ! Yang besnya, dua2 #kelabbloggerbenashaari . Hehe.. So kami dari #kelabbloggerbenashaari ni pun semangat nak konvoi ke Jerteh, Terengganu walaupun seharian perjalanan, demi mereka berdua..

Apa pun, kepada Puan Qaseh dan suami Kyle, semoga dapat menempuh alam perkahwinan yang penuh pancaroba, dugaan dan rintangan.. Sila hadapi sama-sama tauuu ! Tahniah sekali lagi ye tuk korang bedua ! Cepat sikittttttt dapat baby ! kah kah kah :D 

Salam.