Jom Baca Sejarah Awal Bagaiman AIRASIA Bermula ! Sangat Memberi Inspirasi !!


Jom Baca Sejarah Awal Bagaiman AIRASIA Bermula ! Sangat Memberi Inspirasi !! | Salam. Tadi uzu ada baca satu artikel tentang Air Asia dan Tony Fernandes.. Dengan fokusnya uzu baca dan kisahnya sangat memeri inspirasi dan sangat wowww lah tak sangka dia dah berjaya ke tahap ini..

Temuramah dengan Tan Sri Tony Fernandes (Gambar adalah pejabat Tony Fernandes di LCCT, ada satu pintu yang membolehkan anda naik ke atas, di antara barisan kedai-kedai, ada lif, tingkat 1) .

SIAPA YANG MULA-MULA TERLIBAT?
Saya dan Kamaruddin berdua pada mulanya, Kamaruddin saya kenal melalui Roslan Aziz, dulu saya bekerja dalam industri hiburan, bila saya balik (dari England) tidak ada musik tempatan, hanya ‘Mat Saleh musik’.

Kami mulakan musik tempatan, dengan Jamal Abdillah, Salem, dan Zainal Abidin, saya kenal dengan Roslan Aziz dan Roslan perkenalkan saya dengan Kamarudin.

Sampai satu hari saya jemu berkerja dengan orang asing, saya terfikir hendak buka syarikat penerbangan, dan Kamarudin adalah orang yang tidak ketawa dengan idea saya.

Dia orang yang terlibat dengan dunia kewangan. Jadi saya beritahu, boleh pergi cari RM20 juta, kita perlukan.

KENAPA PILIH SYARIKAT PENERBANGAN?
Bila saya bersekolah di England, ayah saya hantar saya ke sana ketika berusia 12 tahun, tidak ada siapa yang menunggu di lapangan terbang, saya perlu menaiki bas ke sekolah itu, saya lakukan sendiri. Dan bayangkan ketika itu, bila saya sampai ke lapangan terbang, semua orang berkulit putih… kah kah kah (ketawa).

Ketika itu tidak ada telefon bimbit, perlu guna telefon awam, saya telefon emak tanya, boleh saya balik masa cuti penggal, emak saya kata, tidak boleh kerana (tiket penerbangan) terlalu mahal.

Dari saat itulah, saya terfikir, satu hari perlu buat penerbangan murah, perkara itu sentiasa ada dalam fikiran saya.

Ibu saya ketika muda memulakan perniagaan Tupperware di Malaysia, banyak staf saya kini adalah bekas pekerja ibu saya.

Saya selalu ikut dia terbang ke sana-sini untuk perniagaannya, jadi konsep penerbangan tambang murah ini sentiasa bermain di fikiran.

Bila saya berhenti dari Warner Music, saya duduk di bar dan lihat iklan Easyjet (syarikat penerbangan murah England) dan saya terfikir wow, idea ini bagus.

Kemudian saya pergi ke lapangan terbang Luton, sunguh mempersonakan, boleh terbang ke Barcelona tambah lapan pound, ke Paris 10 pound.

Saya jumpa Kamarudin dan beritahu hendak buka syarikat penerbangan, dia tak kata ‘idea bodoh’ atau seumpamanya, dia kata okay.

Kami jumpa, saya terangkan kepadanya, dia kata, okay, saya join, dan kemudian tanya, apakah saya nak gunakan duit saya sendiri, saya kata ya, dia kata okay, saya setuju kita bahagi 50-50, saya kata ini idea saya bagilah saya 51, dia kata okay. Selesai.

Kemudian saya ajak Aziz Bakar sertai kami, kami bertiga dengan modal RM 1 juta, (Aziz tak letak duit). Kami mula duduk bersama, dan mula buat bisnes plan.

Ia agak mengejutkan sebab kami semua tidak ada pengalaman dalam dunia penerbangan. Kami dapat dari internet.

Kemudian, kami jumpa dengan Datuk Pahamin (Ab Rajab) (bekas Ketua Pengarah Jabatah Pengangkutan Jalan) kami pernah berkerjasama hapuskan cetak rompak ketika saya masih dalam industri hiburan.

Kami jumpa (bertiga) dan makan roti canai, kemudian Aziz buka cerita, “eh macam mana kita hendak dapat lesen penerbangan? “ Kami semua saling berpandangan, “Yalah macam mana hendak dapat lesan penerbangan..” sudah tentu tak boleh dibeli di kedai… kah kah kah (ketawa)

Kemudian Kamaruddin kata “Kita perlukan sokongan politik,” sekali lagi kami saling berpandangan… kami tak kenal siapapun… kah kah kah

Kami kemudian pergi jumpa Datuk Pahamin, terangkan kepadanya, dia suka idea itu dan setuju, dia ada pengalaman dalam Kementerian Pengangkutan, bila timbul soal lesen, dia kata, kita perlu berjumpa Perdana Menteri Dr Mahathir.

Jun 2001, kami bertiga saya, Aziz dan Pahamin, Kamarudin tidak dapat sertai.

Saya sampai awal, ketika sampai, pagar pun belum buka, tidak lama kemudian, bila boleh masuk, kami duduk menunggu sampai ada orang datang, mereka kenal Aziz, dan tanya “Jumpa PM sebab cetak rompak ke?” kah kah kah

Semua orang kenal kami sebagai orang dalam industri hiburan, tapi Aziz kata “Tidak kami mahu buka syarikat penerbangan,” “semua ketawa” kah kah kah.

Semasa kami menunggu, ada pegawai PM beritahu, hari ini bukanlah hari yang baik untuk bertemu PM, saya tanya mengapa, katanya, temujanji pertama PM hari itu adalah dengan pembangkang.

Ia berhubung isu sakit belakang Anwar Ibrahim yang dipenjara ketika itu, yang hadir jumpa PM termasuk ketua pembangkang Datuk Fadzil Noor.

Saya diam, kemudian diberitahu, temujanji kedua PM hari itu adalah dengan MAS, wah lengkap, mula-mula pembangkang kemudian dengan MAS, kamu bayangkan…kah kah kah (ketawa)

Saya terfikir hendak tulis semula CV dan pergi ke BMG Music… hahaha

Ketika beliau masuk ke pejabat PM, luas sungguh, Dr Mahathir kamu tahulah, dia serius orangnya dan terus berkata, “I’m sick, make it fast,”.

Saya terfikir, mula-mula pembangkang, kemudian MAS dan kini PM kata dia tidak sihat. Hahaha, lengkap.

Saya fikir habislah, saya tidak bercakap soal cadangan kami lagi, sebaliknya, sebagai orang dari industri hiburan, saya beri PM satu CD album terbaru SM Salim dan Siti Nurhaliza, rakaman terakhir saya, saya tahu PM peminat SM Salim.

Bila hilang kekok, baru saya bentangkan cadangan saya, Dr Mahathir tidak kata apa-apa, dia hanya senyum sikit bila saya bergurau tentang Singapura, tetapi akhirnya, kami semua terkejut, kerana PM tahu semuanya tentang penerbangan tambang murah.

PM kata dia suka lihat kesungguhan kami, walaupun latar belakang kami bukan dari industri penerbangan, tapi kami menunjukkan kesunguhan, dan dia yakin akan berjaya.

PM akhirnya kata, “Saya tidak ada masalah dengan idea kamu…” kami semua teruja dengan komen dia untuk setengah minit, dan kemudianya dia kata “Tapi… kamu kena ambil alih syarikat penerbangan yang ada, ada dua syarikat penerbangan yang gagal, kamu kena ambil alih yang sudah ada…”

Pertemuan berakhir, kami keluar dan berfikir, duit ada sejuta sahaja, macam mana hendak beli syarikat penerbangan, tapi saya positif.

Kami pergi ke Pelangi Air, anak syarikat milik kerajaan Terengganu, tapi kami dapati sukar untuk baik pulih syarikat itu.

Entah bagaimana, satu hari saya sedang bermain golf saya terlihat kawan lama DRB Hicom, saya teringat tentang Air Asia kepunyaan mereka, saya tanya kepadanya, dia soal semua, “kamu mahu membelinya? Esok pun boleh…kami tidak mahukannya”

Kemudian kami atur pertemuan dengan pihak pengurusan tertinggi DRB Hicom, konsisten, mereka mahu jualnya, mereka tanya saya berapa saya hendak beli, saya bergurau RM1, ya kata mereka esok kamu boleh ambil alih.

(Nota: Ketika itu Air Asia ada hutang sebayang RM40 juta, dengan dua pesawat dan 254 kakitangan)

Kami setuju dan tandatangan perjanjian pada 8 september 2001, 10 tahun dulu.

Kami tiada modal, saya dan Kamaruddin cagarkan rumah kami pada bank untuk cari modal.

DRB Hicom banyak membantu kami diperingkat permulaan, saya perlu nyatakannya.

Kami syarikat penerbangan berlandaskan syariah sebenarnya. Kami satu-satunya penerbangan yang tidak menjual alkohol di rantau ini.

(Ahmad Faizul) ini antara paling awal sertai kami. Dia buat macam-macam tugas, pengurus kabin crew dan lain-lain. Dia dari MAS, sekarang dia jaga komunikasi saya.

Dia bacth yang ke lapan, satu sampai tujuh staf asal ketika bersama DRB Hicom lagi, dia yang ke lapan, dan kini kami ada 127 bacth dalam masa sepuluh tahun.

Saya ingin tekankan bahawa, kami syarikat 1Malaysia dari awal lagi, dan kami juga syarikat bumiputera, ini bukan Ali-baba, Kamaruddin, Aziz Bakar dan Datuk Pahamin adalah pemegang saham yang aktif dan kami kawan.

Kalau kamu lihat Pegurus Kanan Air Asia kamu dapati ramai bumiputera, tapi tidak pernah terfikirkannya, dan kami tidak bercakap soal kaum di sini, semua dinilai kerana merit masing-masing.

Majoriti staf adalah bumiputera. Pembahagian tugasnya mudah, Kamarudin jaga kewangan dan korporat, Aziz Bakar jaga PR, dan saya jaga marketing dan operasi.

LALUAN PENERBANGAN PERTAMA AIRASIA?
Memula-mula saya dapat laluan ke Langkawi, kemudian dapat Pulau Pinang dan selepas dua tahun kami beroperasi semuanya jadi lebih mudah. Pada kami orang ramai, rakyat yang banyak membantu kami.

Kerana sebelum itu sukar untuk menggunakan perkhidmatan penerbangan (mahal). Orang ramai yang berjuang untuk kami. Sebenarnya orang pertama yang membantu kami dari segi media adalah Rocky Bru (Ahtirudin Atan) dan NST.

Dia adalah editor Malay Mail, saya duduk dengan beliau, dan beliau banyak membantu, juga Utusan dan Berita Harian, Datuk Manja Ismail. Aziz Bakar kenal mereka ini semua.

BAGAIMANA ANDA MEMBINA AIRASIA?
Kami membina jenama, tidak ada syarikat Malaysia yang melabur seperti kami, kami taja MU, pengadil, Formula 1, LA Rangers, kamu tidak boleh pergi dari 200,000 penumpang kepada 30 juta penumpang tanpa melabur.

MAS perlu membina jenamanya.Taja golf atau apa saja, Emirates ada di mana-mana. Kamu potong kos di sana sini, dan akhirnya kamu tiada keuntungan, tiada gunanya.

Syarikat Malaysia kurang pentingkan pembangunan jenama, kami sebaliknya, saya ke Liga Perdana Inggeris, bentangkan kepada mereka mengapa perlu menyokong syarikat Malaysia.

Ini kerana rakyat Malaysia sudah menonton Liga Perdana Inggeris sejak 60 tahun dulu.

Membina jenama adalah amat penting pada syarikat yang ingin berkembang, ketika kami menaja MU, saya dan Kamarudin ke Old Trafford, kami tidak menonton perlawanan, kami menonton papan iklan… hahaha wow Air Asia.. haha.

Kami bawa pasukan MU dalam penerbangan kami. Itulah kali pertama semua pemain hendak ikut serta dalam program bersama penaja, kerana apa? Kerana ada 25 gadis cantik (kabin krew Air Asia) yang melayan mereka sepanjang penerbangan… hahaha

p/s : Best kan? Hehehehe... Mesti korang pun fokus membaca :)

Cara Baru Yang Berkesan Untuk Hilangkan Jerawat, Jeragat & Pudarkan Parut Dengan Malaika Oil !!

Cara Baru Yang Berkesan Untuk Hilangkan Jerawat, Jeragat & Memudarkan Parut Dengan Malaika Oil !! | Salam. Sejujurnya ini first time uzu dengar pasal Malaika Oil ni .. Benda apa lah kan client suruh review tapi. Tapi bila baca info-info kat website dia, rasa tertarik sangat-sangat dengan Malaika Oil.. Bukan ape, uzu kat kulit takde lah flawless . Jerawat tu kompem ada. Parut pun ada! Haaa tu sebab rasa berminat nak try je! 

Ok yang belum mengenai Malaika Oil ni, sejenis minyak yang boleh bersihkan kulit wajah kita lagi-lagi yang ada masalah kulit muka yang sangat teruk, atau agak menggurutu, tak licin dan amcam-macam masalah pun boleh guna minyak ni.. Bukan tu je, Malaika Oil boleh tanggalkan minyak kotor kat muka terutama bila sang perempuan terutama yang selalu pakai mekap tebal tu, basuh muka 3x pun masih ada lagi kesan mekap, so boleh guna Malaika Oil sebagai mekap remover. Dan, boleh juga jadikan Malaika Oil sebagai serum tuk hilangkan parut. Ambik lah setitis dua letak kat parut. Selesai!

Bab bahan-bahan yang  digunakan dalam pembuatan Malaika Oil pula adalah seperti Extra Virgin Olive Oil, Lemon Oil, Castor Oil, Temu lawak Powder, Herba dan bunga-bungaan. Kesemua bahan ini mempunyai kegunaan dan khasiat tersendiri dalam membantu memulihkan wajah anda. So semua bahan yang digunakan dalam Malaika Oil 100% Halal so korang tak perlu risau. Hehe :)
Kelebihan Menggunakan Malaika Oil
1. Menghilangkan Jerawat
Malaika Oil membantu membersihkan pori yang tersumbat dan mengecilkan liang pori di samping membunuh bakteria punca jerawat.

2. Menghapuskan Jeragat
Malaika Oil meresap jauh ke dalam liang kulit dan mampu membuang bintik hitam dan putih dengan sangat berkesan.

3. Memudarkan Parut
Malaika Oil membuang tisu mati di wajah dan menggalakkan pertumbuhan semula tisu yang baru. Hasilnya parut menjadi semakin pudar.
Cadangan  Penggunaan Malaika Oil
Malaika Oil sesuai dipakai dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur. Selain itu Malaika Oil juga boleh dijadikan serum untuk menanggalkan parut dengan menyapukannya pada kawasan bermasalah dan biarkan semalaman. Mudah kan, ya Malaika Oil memang mudah dan berkesan!

Soalan-Soalan Lazim Mengenai Malaika Oil

1. Apakah fungsi utama Malaika Oil?
Malaika Oil merupakan rawatan minyak muka yang mampu membersih kulit wajah secara mendalam seterusnya menghilangkan jerawat dan jeragat degil.
Adakah Malaika Oil ni serum?

2. Malaika Oil juga boleh dijadikan sebagai serum untuk menghilangkan parut dengan cara menyapukannya pada kawasan bermasalah sebelum tidur.
Malaika Oil boleh putihkan kulit?
Malaika Oil tak menjamin boleh memutihkan kulit tetapi Malaika Oil mampu bertindak membersihkan kulit secara total dan menghilangkan sel kulit mati serta menjadikan kulit anda sihat dan berseri-seri sepanjang hari tanpa jerawat dan jeragat.

3. Adakah Malaika Oil sesuai untuk muka berminyak?
Sudah semestinya kerana Malaika Oil membersih muka secara mendalam dan mampu menanggalkan minyak kotor dari muka anda terutama dari make up dan bahan kimia. Minyak semulajadi Malaika Oil akan menggantikan minyak kotor itu.

4. Boleh tak nak pakai dengan produk lain?
Boleh digunakan dengan mana-mana produk yg bersesuaian dengan kulit muka anda. Tapi seelok-eloknya elakkan produk yg dibuat dari bahan kimia berbahaya.

Haaa macam-macam soalan yang dikemukakan untuk Malaika Oil dan ada beberapa soalan yang memang uzu nak tanya tapi dah ada jawapanya.. Yang bab kulit berminyak sesuai ke pakai.. Haa memang sesuai.. Uzu ni jenis oily sikit so memang nak tahu bab tu.. So, kita beralih kepada testimnoi lah pulak ye.. Nak tau betul ke tau sesuatu produk tu, kena lah baca testimoni-testimoninya.. Baru keyakinan tu makin bertambah-tambah nak try.. Heheh

Testimoni Malaika Oil
 
 
Haa dah puas hati baca testimoni Malaika Oil? Uzu pun baca info dah percaya Malaika Oil ni boleh bantu kulit wajah kita lebih berseri-seri lepas ni. Jadi flawless pun boleh janji rajin lah sapu.. Kan? kalau tak rajin macam mana nak berkesan.. Tak gitu? Hihi

Ok yang berminat nak tau lebih lanjut mengenai Malaika Oil ni, bolehleh tengok details kat bawah, skodeng fb ke sodeng ig ke.. Kot-kot kat situ lagiii banyak tetsimoni ke kan?  Dan yang berminat nak try, nak beli ke, boleh conatct kat info kat bawah ehh. Terima kasih dan Salam :)

Contact/Wasap : 0169418247 / 01116825669

Marshmallow Pakar Foundation : Foundation Yang Wuduk Friendly

Marshmallow Pakar Foundation : Foundation Yang Wuduk Friendly | Salam.. Ni kali ke berapa kali uzu review foundation dan foundation kali ni membuatkan uzu rasa tertarik nak try.. Nama pun unik sebab nama "marsmallow", agak-agak macam marshmellow tak? Bolah makan dan kunyah? Hehehehe..

ok jangan nak merepek. Actually ni foundation  marshmellow pakar foundation. Nama pun marsmellow, so memang foundation ni jenis marshmellow dan boleh di makan.. TAPI pahit lah :p Hahaha eh eh memain je.. Jangan korang makan bebtul pulak ye..

Apa yang menarik mengenai Marshmallow Pakar Foundation ?

  • Bedak asas yang unik luar biasa yang dapat membantu menutup cela-cela diwajah dalam masa 5 minit.
  • 100 % berasaskan air.. Woww menarik ni..
  • Mesra Wuduk, senang di cuci.. So senang nak solat. Jangan risau..
  • Tidak berminyak, tidak melekit, tidak berpeluh..
  • Wajah lebih segar, tegang, jerawat seawal 7 hari
  • Dikeluarkan dalam 1 warna sahaja tetapi bertindak unik luar biasa mengeluarkan hasil warna mengikut warna ton kulit.
  • Mempunyai kolagen, Vitamin C dan pelembap
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Sesuai dipakai seawal umur 13 tahun sehinggalah dewasa
  • Marshmallow PAKAR Foundation mengandungi SPF30 untuk melindungi kulit hingga 97% dari sinar UV matahari,
  • Vitamin C pula mencerah dan menyerikan wajah dari masalah kulit kusam
  • Kolagen yang terdapat di dalamnya membantu kulit lebih muda remaja, cerah semulajadi, segar dan bercahaya.
  • Pelembap untuk membuat wajah kita tampak lebih segar dan bermaya secara semulajadi.


Cara / Tips Nak Guna Marshmallow Pakar Foundation:
Ok nak bagitau tips cara nak guna.. Korang tak boleh guna macam foundation biasa, yang Marshmallow Pakar Foundation ni kena ambik span lembab atau yang basah sikit, dah guna span tadi dan ratakan foundation.. Kalau tak guna span basah, foundation tu akan kering dan membentuk seperti daki yang terkikis. Haa begitulah kekdahnya..

Testimoni :

 
 
 
Ok sesiapa yang berminat nak try Marshmallow Pakar Foundation yang unik dan wuduk friendly ni bolehlah tengok details kat bawah eh.. Terima kasih kerana sudi membaca entry ini . Bye Salam :)

Info/ Contact :
Ig : @hq_marshmallow_pakarfoundation
Contact : 012-2634336 (Puan Nurul)

Flora Terrace : Tempat Paling Romantik Nak Sambut Birthday ! Tq Awak !!

Flora Terrace : Tempat Paling Romantik Nak Sambut Birthday ! Tq Awak !! | Kah ! Flora Terrance is my short list waktu nak cari tempat yang the very romantik untuk sambut birthday but I choose to went Kl Tower coz dalam masa yang sama diri sendiri nak rasa makan kat restoran berfuutar tu sambil nengok KL dari atas dan ternampaklah  indah KLCC juge.

Tapi rupanya uzu lagi fall in love dengan suasana kat Flora Terrace! Sebab decoration penuh bunga-bunga, suasanaaa sangat romantik giler! Arghhhh bestnya rasa.. Haha *gedik* . Uzu kan suka sangatlah decoration gini.. Pastu kang nak kahwin macam ni boleh tak pakcik? Hahaha fengsan pakcik mendengarnye.. Dah ! Jangan nak berangan!!
Kat Flora Terrance ni nak sweet sweet bersama pasangan memang sangat sesuai. Aww thanks pakcik bawak kite dinner sini.. Pandai pakcik pilih tempat ye.. Nak fengsan tau masuk sini.. Tapi terpaksa kontrol malu sambil main handphone! Haha mesti pakcik menyampah nengok.. Maaf ye pakcik. Lain kali kita datang lagi *ehh* ..

Yang tak sangka tu dia p beli teddy bear dan ada cake sekali.. Hahaha pakcik ingat makcik 15 tahun kot. Takpe pakcik.. Actually I sangatlah suka teddy bear even umur 25 tahun.. Sekarang teddy bear tengah kuasai seluruh katil single I. Kemain kan.. Besar sampai tak muat katil. Nak letak kat bawah, tak sampai hati.. Terpaksa lah juga berkongsi katil dengan teddy bear hahaha.. Pakcik bagi kot, mana boleh letak kat bawah.. Kengkawan nak peluk pun uzu tak bagi ! Kah! Pegang si penyu bolehlah..harhar..
 
  
Ramai yang tanya, kat mana tempat ni? Cantik sangat! Sengaja uzu tak mention kat Flora Terrace sebab nak buat entry.. Hahaha yes ni lah Flora Terrance..
 
Gambar kat atas ni curi gambar dari handphone si pakcik. Entah sape hantar. Rasanya yang tolong buat decoration love love kat meja makan kiterong kat Flora Cafe.. Si @teddyprank .. dan yang datang ke meja sambil buat suprise bawak teddy , bunga dan kad .. harharhar.. 
tq pakcik . Tq sebab sudi sambut birthday I kat Flora Terrance. Tq sebab semua lah what you had done on my birthday..All ur plan n suprises! Yeahh pakcik seorang pemalu tapi boleh tahan lah bab nak romantik-romantik :p ok bye Salam :)

Alamat Flora Terrace:
Jalan Mayang Sari, Off Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.
03-21810872

Waktu Operasi:
11.00 am - 11.00 pm (Isnin - Jumaat)
11.00 am - 1.00 am (Sabtu)
Ahad TUTUP

Lotus Whitening Coffee : Minum Kopi Je Boleh Badan & Muka Putih? Muka Boleh Jadi Pink-Pink? Betul Ke?

Lotus Whitening Coffee : Minum Kopi Je Boleh Badan & Muka Putih? Muka Boleh Jadi Pink-Pink? Betul Ke? | Gitulah kekdahnya kalau korang minum kopi ni..Uzu memula minum kopi ni kat Spa Mawar Putih.. Waktu kiterong tengah nak review spa, owner spa tu hidangkan kiterang kopi tu.. Waktu tu uzu tengah menahan kesakitan yang amat! Seriuss kejang kaki sampai menangis-nangis .. Tapi terpaksa tahan sebab dah janji dengan owner spa tu.. SO sambil kerja, sambillah menahan kesakita, mundar mandir tukar posisi duduk, sambil minum air yang dihidangkan. Kopi lotus ni lah uzu minum.. Wahh kemain sedap.. Tu yang cepat habis..

Nak tau tak apa yang jadi? Uzu baru minum secawan kan, sakit kaki uzu ni berkurangan waktu tu. Makin lama uzu semakin selesa nak berborak ! Tu yang sampai berjam-jam kat spa berborak macam-macam.. Pelik juga.. Oh ni mesti pasal kopi lotus ni.. Lepas tu uzu bagitau kat Yaya Natsumi.. Dia pun teruja dengar ..

Pelik sebenarnya sebab dengar cerita kopi tu tuk memutihkan badan dan ajdikan muka kita pinkish.. Tapi lain pula jadinya, Hahahaha rupanya fungsi kopi ni macam-macam.. Yang tu nanti dulu. Uzu nak cerita bahan-bahan yang digunakan dalam kopi lotus ni..

Bahan-Bahan Dalam Lotus Whitening Coffee
Lotus Whitening Coffee by Radea merupakan Minuman Yang Berasaskan EKSTRAK TERATAI (Lotus) + Kopi Arabica Terpilih Serta Campuran Utama Yang Lain Adalah Seperti Colagen Tilapia, Astaxantin, Vitamin C, Habbatus Sauda, Madu, Sarang Burung Walit, Kacip Fatimah, Serapat, Lobata & Garcinia Gambogia. Semuanya Bermanfaat Untuk Kecantikan Dalaman Serta Luaran Wanita.

Kebaikan dan Khasiat Lotus Coffee Radea
  • Mengembalikan dan menambah Tenaga
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menstabilkan hormon
  • Merawat masalah dalaman wanita
  • Mengetatkan Miss V
  • Menegangkan semula wajah (awet muda)
  • Membantu menghilangkan parut luka/jerawat/jeragat
  • Anti Penuaan
  • Menjadikan Kulit Glowing/Flawless
  • Mencantikkan Kuku, Rambut Serta Merawat Rekahan Pada Tumit Kaki
  • Menjadikan Kulit Anda 'Pinkish'
  • Melembapkan dan mencerahkan kulit 
  • Memulihkan struktur kulit supaya sekata
  • Menguatkan sistem ketahanan badan 
  • Menurunkan berat badan
  • Menghilangkan rasa mengantuk
Wahhh rupanya macam-macam kebaikan minum kopi ni kan? Yang dah kahwin pun boleh sebab boleh mengetatkan Miss V.. Yang belum kahwin pun boleh sebab fungsi lain banyak tuk anak dara. Haa nak kurus pun boleh. Lalalalala sebab tu uzu sukaaa sangat minum kopi lotus ni sebab nak kurus kan lemak-lemak degil ni.. Selalu minum waktu breakfast.. Sebab tak nak tido kan waktu tengah kerja atau dalam class.. Cergas je rasa bila minum kopi lotus ni pepagi..

Yang ada selalu masalah dengan period yang teratur, boleh lah try kopi lotus ni, InsyaAllah bila dah minum rasa macam teratur lah period.. Macam uzu sekarang ni.. Period takde masalah tapi sejak minum kopi lotus ni kan, period datang awal beberapa hari daripada sepatutnya.. Macam waktu zaman bebudak dulu.. Waktu gaji  gomen je datang. Sekarang ni datang waktu gaji swasta.. Lepas tu skrg dtg waktu gaji gomen. Haaa kan elok ! Dah jadi macam dulu.. Bagus kopi lotus ni..Macam-macam khasiat! InsyaAllah cuba dulu, baru tahu :p
Ok sesiapa berminat nak tengok banyak testimoni, atau nak tanya lagi lanjut mengenai kopi lotus, atau nak jadi agent, atau nak beli borong, atau nak try sekotak, boleh tengok details kat bawah eh . Sekian dan terima kasih.. Salam :)

Info/Details
Page : https://www.facebook.com/RadeaBeautySolutions
Ig : @radeabeauty_hq
Call/Whatsapp : +012 6724798 ( Puan Ruzita )

Qurta Anta by Amjifa Exclusive (Amar Baharin)

Qurta Anta by Amjifa Exclusive (Amar Baharin) | Salam. Ahad lalu uzu berkesempatan nak dating dengan Amar Baharin, seorang pelakon yang sangat famous drama tv3 satu ketika dahulu iaitu kerana terpaksa aku relakan . Drama ni lah yg uzu setiaa sangat nak tengok setiap hari jam 7 petang. Sanggup datang lambat class oo pasal drama ni. Hahaha vongoknyer i ketika itu. Kaki drama katakan..Hehe

Ok kali ni bukan nak cerita mengenai drama, kali ni Amar Baharin bercerita dan memperkenalkan Kurta-kurta beliau yg mana sekarang ni Amar dah masuk ke bidang perniagaan dan ada jenama sendiri iaitu AMJIFA EXCLUSIVE . Actually baru lagi Amjifa Exclusive ni yg mana raya tahun ni, Amjifa Exclusive telah mengeluarkan Jubah-jubah exclusive yang jenis slim fit utuk raya tahun ni memandangkan jubah slim fit ni memang sudah menjadi trend ketika ini..
Kali ni, Amjifa Exclusive telah pun baru sahaja mengeluarkan kurta atau namanya Qurta Anta Basic yang kebetulan sesuai dengan hari raya haji beberapa hari lagi..Qurta Anta Basic adalah untuk lelaki sahaja yg berpotongan slim fit dan ada beberapa jenis warna pastel yang mana warna memang the very awesome iaitu kaler kuning, purple, hijau, turqoise, dan oren..

 

Uzu berkempatan tengok dan buka serta nilai sendiri jenis kain yang digunakan. Memang kalau rasa dengan jari tu memang selesa lah pakainya. Tak panas takk juga sejuk.. Jenis kain yang digunakan ialah Italian Cotton. Kalau yang tanya bab saiz tu hanya saiz S -  XXL sahaja tu pun jenis slim fit. Korang kena ambik 1x besar dari badan sendiri.. Contohnya Amar saiz S tapi dia kena pakai saiz M . Sebab kan jenis slim fit kan.. Haaa terpulang nak macam mana.. Nak macam sado ke nak pakai ikut keselesaan? Terpulang hehehe..
Kebanyakan Kurta-kurta kat luar sana, uzu belum jumpa lagi yang jenis wuduk friendly untuk baju lelaki.. Yang ada pun mungkin jubah.. Atau sebenarnya ada tapi uzu tak perasan lah kot. Tap takpe, yang penting Qurta Anta ni senang nak ambik air sembahyang. Haa kan best macam tu kan?

Ok for the next plan, Qurta Anta akan mengeluarkan Qurta Anta beserta seluar, sekaligus sedondon dengan Qurta Anta kanak-kanak. Kan dah trend sekarang ni anak dengan bapak sedondon pulak kan..
Untuk sedondon dengan mak, kena suh Amyra Rosli buat jubah perempuan pulak :p hehehe...

Harga : RM139 sepasang

Kalau sesiapa berminat nak beli Qurta Anta ni, bolehlah buat melalui online sahaja dan boleh kontek details kat bawah untuk pertanyaan lanjut, atau nak jadi agent ke, atau nak borong ke haa boleh je.

Instagram: Amjifa Exclusive
Whatssap: 0166860645
E-mail: amjifaexclusive@gmail.com

Atau sesiapa yang tengah bosan sekarang ni, jom lah ramai-ramai join contest tag and win kat instagram @amjifaexclusive untuk memenangi Qurta Anta yang the best ever ni !!Tamat hujung bulan ni.. Hehehe,.. Good luckk ! Salam..



Officially 25 Years Old, Happy Birthday Uzu !

Officially 25 Years Old, Happy Birthday Uzu ! | Salam.. Alhamdulillah hari ni di hari lahir yang sangat mulia ni , di tahun yang ke 25 tahun, uzu masih bernafas dimuka bumi Allah ni. Alhamdulillah sangat-sangat Allah masih panjangkan umur uzu sampai hari ini.

Terima kasih yang sudi wish birthday kat facebook, kat whatsapp, kat group, kat twitter, terima kasih sangat-sangat sebab ingat birthday i atau actually korang tak tahu pun kan birthday i ni tapi tq lah kan kepada facebook yang bagi notification kat fb u olls. Wah gituu!

Yes. Im officially 25 years old. Wahh dah tua dah uzu ni eh.. Terima kasih yang mendokan kesihatan, mendokan murah rezeki, mendokan cepat kahwin tu of coz ramai ler.. Apa pun terima kasih.. Haha.. Semoga doa-doa kalian dimakbulkan Allah..

Banyak benda lagi uzu belum capai, setakat waktu hari ni.. Ijazah tak tamat lagi. Hujung tahun depan baru lah habis. Kawan uzu yang lain, 25 tahun dah ambik master .. Bertabahlah uzu oi. Perancangan Allah semua baik-baik. Bab kahwin tu jangan cerita lah.. Tahun 1990's beranak pinak ok. Tapi kan uzu malaih nak cakap bab kahwin ketika ini.. Doa yang baik-baik je.

Bab dunia blogging ni, alhamdulillah ada benda yang uzu angan-angankan tercapai, ada yang belum tercapai, so uzu alhamdulillah setakat hari ni Allah masih murahkan rezeki uzu dalam dunia blogging, my main income for life waktu ini. Kah ! Tersangat berterima kasih kepada insan-insan yg selalu memberi laluan pada uzu, Thanks sangat-sangat. #kelabbloggerbenashaari #benashaari

Tak lupa pada adik beradik uzu, Abg Yan, Jeack, Abg Jal, Kaka Iti, Kaka Lela, Ajai, Pesal dan adik bongsu uzu Black, yang kekadang waktu susah uzu , memang diorang yang selalu ada. Terima kasih memberi sokongon untuk sambung study, sokongan dalam dunia blog, memang terharu ada adik beradik yang kadang-kadang tak sefahaman namun didalam jauh disudut hati ada perasaan kasih sayang yang sangat kuat.. *wahh sebak i*

And for the last but not least, for my parents. Arwah mak yang sangat lembuh hatinya, baik orangnya, tinggi agamanya tapi Allah lebih sayangkan arwah lebih dari kami. Inalillahwainnalillahirojiun. Terima kasih kerana mengandungkan dan melahirkan saya. Al- Fatihah. For my dad.. Walaupun bapa tak ingat birthday setiap tahun *sebab anak ramai kot* , my dad is my superhero, yang menjadi mak selepas arwah mak meninggal, yang menyediakan makan minum, yang masak, yang tolong iron baju, tolong iron tudung sekolah, yang tolong hantar kan setiap pagi, yg setia ambik setiap petang, yang memberi duit belanja yang cukup, yang penuhi segala permintaan, yg garang tapi sangat penyayang, yg nak terbaik untuk anak-anaknya, yg marah anaknya tak solat, yang susah senang nak tangguh yuran sekolah, yang sanggup berlapar untuk anak, yang selalu sihat untuk anak2, yg rajin bekerja untuk anak, yg sanggup berhutang untuk anak, yg pernah nangis untuk anak, banyak yang yang yang tapi kalau nak senaraikan memang setahun tak habis baca sebab pengorbanan bapa uzu selepas arwah mak meninggal memang sangat hebat, dia lengkap semua walaupunada kurangnya, walaupun tak sempurna tapi dia dah buat yg terbaik. Terima kasih bapa! Semoga bapa dipanjangkan umur, diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki . Terima kasih tak terhingga.. *sebak lagi*

Wah panjang pulak. Terima kasih yang sudi baca panjang-panjang ni. Bukan selalu dapat meluahkan perasaan ni. Hahahaha foyonya I ,. ok uzu tak nak hadiah, nak doakan yg baik2 je.. Hehe tq :)