Demora Intensive Skin Repair : Produk Kecantikan Baru Di Malaysia

Demora Intensive Skin Repair : Produk Kecantikan Baru Di Malaysia | Salam. Beberapa bulan lalu, uzu dapat produk kecantikan yang diberi nama Demora Insentive Repair. Demora ni waktu tu dalam tempoh pengenalan lagi. Baru keluar dari kilang so memang kiterang yang 1st batch yang review product ni..

Jom berkenalan dengan Demora Intensive Skin Repair ni..
Demora adalah serum pertama di Malaysia hasil gabungan dari ekstrak bunga paenia dan akar ginseng yang sangat berkualiti tinggi dan telah dikaji oleh pakar chemist yang bertauliah dan diyakini.

Uzu pun tak tahu apa tu bunga paenia tapi rasanya boleh agak bunga tu yang kat logo Demora yang ada pokok2 tu. Nampak tak pokok tu ada bunga? Haaa tu lah bunga paenia. Tak sangka bunga paenia ni banyak khasiat ehh...
Dalam kotak set Demora Intensive Skin Repair ni lengkap tau. Ada serum, sabun pencuci muka, lotion dan krim muka bagi membuktikan yang terbukti berkesan dalam masa 7hari. InsyaAllah kalau hari-hari pakai ada lah nampak kesan positif kat muke kite tu. Kena rajin je..

Kalau nak tau set-set yang terdapat dalam set Demora Intensive, uzu akan explain satu persatu, so korang pun boleh kenal dan tahu lah camna guna produk ni..

Mineral Soap
Sabun pembersih yang mengandungi serbuk mutiara, mica, sodium sulfate dan agen pencerah bagi membersihkan kotoran dikulit wajah.

Purifying Lotion
Toner penyegar ni digunakan untuk menutup liang pori yang terbuka selain daripada membuang lebihan minyak yang ada dimuka. Ianya dihasilkan dari ekstrak bunga ros, ekstrak minyak kelapa dara, ekstrak kanji jagung, ekstrak bunga paeonia,ginseng serta agen penyegar aktif yang lain.

Cc cream
Krim pelindung matahari yang mengandungi spf30 untuk melindungi kulit dari sinaran uvA/uvB bagi mengelakkan kulit terbakar dan tidak sekata. Ianya dihasilkan daripada alpha arbutin, vitamin B3, mineral, iron serta agen pelindung kulit. Krim pelindung ni juga mesra solat tau.

Serum Treatment
Serum ini diformulasikan dengan teknologi nano bagi mempercepatkan proses serapan ke dalam lapisan kulit. Ia digunakan sebagai serum untuk mencerah, melembap dan menghilangkan bintik-bintik hitam serta jeragat di kulit wajah. Serum ini dihasilkan dari ekstrak bunga paeonia, ekstrak buah pear, ekstrak kacang soya, akar pokok ginseng, ekstrak daun melia, salix alba dan agen-agen aktif yakng lain.

Uzu suka tau set ni sebab ada serum kat dalam kotak Demora ni. Serum adalah produk yang paling cepat meresap kat kulit daripada produk yang lain-lain so uzu memang bab serum ni ambik kira dalam penjaan muka uzu seharian. Setiap pagi sebelum pakai mekap ni pakai lah serum dan sebelum nak tidur pun kena pap pap pap serum kat muka..
Kebaikan produk Demora :
1. Mencerah, memutih dan menggebukan kulit.
2. Melembap dan menaturalkan ph balance.
3. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
4. Mengecilkan liang pori yang terbuka.
5. Menegang dan menganjalkan kulit.
6. Membuang lebihan minyak.
7. Membuatkan tekstur kulit lebih sekata.

Cara Pemakaian Demora Insentive Repair :

Pagi : Macam biasa bangun tidur kena cuci muka. so guna lah 1)mineral soap tu. Lepas tu biarkan muka kita kering, guna toner 2)Purifying Lotion pulak. Toner tau kan cara pakai? Spray je kat muka. Dan lepas tu dap dap dap kat muke sampailah yakni yakin toner tu masuk ke kulit kita.

Malam : Gunakan sabung pencuci mineral soap tadi. Then guna kalau rajin guna floral mask. GUna 15minit je.Then lepas tu guna toner dan serum. Lepas tu boleh tidur

Info :
Facebook: https://m.facebook.com/demorabeautycare/
Instagram : DemoraSkinRepair
Untuk pembelian Whatssap : 019-2321580

Island Hopping Langkawi : Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah, Pulau Bukit Singa

Island Hopping Langkawi : Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah, Pulau Bukit Singa | Salam. Fuh kali ke enam ke Pulau Langkawi. Kerap datang Langkawi sebab abang sulung dan abg yang ketiga ku kerja sini. Jimat bab kos kereta dan rumah/hotel :p

Kisahnya nak balik Sabah tapi tiket flight RM1000+ one way , mahal sebab orang2 sabah banyak sambut krismas so thats why lah. So dari mereput kat hostel seminggu baik uzu p Langkawi. Check tiket RM90 1 way. Ahh cantik ! Ape lagi. siang tu beli tiket malam ni fly..

1st aktiviti uzu yang uzu belum cover ialah Island Hopping . Ah ni bab pulau2 ni uzu suka lah ni so nak ambik pengalaman. Best ke tak.. SO here we go!
Uzu ambik pakej kat kat tepi2 jalan Pantai Chenang tu, kat situ banyak agen so korang carilah sebab sekarang ni paling murah RM25 kat AH Travel. Yang uzu ambik ni RM30 kat agen lain. Ni kes tak servay dulu lah ni, main rembat ke. Next survey baru dapat murah. Nyesal. Hahaha. Btw Ape yang cover island hopping ni ada 3 pulau je. Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah, Pulau Bukit Singa. 

Pulau Dayang Bunting

Info :
  • Tiket masuk tasik dayang bunting ni RM3 sorang tak termasuk dalam pakej
  • Kena jaga-jaga dengan monyet sebab monyet sini jenis tak boleh nampak plastik. SIpa kau kena kejar. Botol minuman pun takleh. Hahaha habis kena ambik botol minuman i. Tak bagi dia kejar :p
  • Air tasik dalam ni dalam so yang tak reti berenang sila sewa pelampung
  • 1 jam je masa korang bermandi2 kat sini


Pulau Beras Basah
Info :
  • Kena sewa pelambung dan google tuk snorkelling TAPI kekadang pakcik bot ada offer sewa snorkelling. Murah ler dari sewa kat Pulau tu.
  • Air pantai snorkelling serius tak jernih. Takde feel kau nak snorkelling
  • Area ada neo kat bawah jambatan. Berhampiran dengan tiang2 jambatan.
  • 1 jam je kat sini.


Pulau Bukit Singa

Info :
  • Tempat yang membosankan. Hehe.
  • Tak turun ke pulau tu, tengok burung Helang makan je dari bot. Memang takde yang turun sebab memang sampai situ je.
  • Takde gambar sebab bosan sangat. Huhu.
Tu je lah short review uzu pasal island hopping ni. Ada yang kata memboringkan, ada yang kata Magrove tu lagi best. Uzu ada ambik pakej Magrove tu tapi termiss pulak. Rugi RM50. Dah bayar kot. Boleh pulak terlupa tarikh ambik pakej tu bila. Patut bangun tidur je banyak misscall dan sms. Hehe. Takde rezekilah kekdahnya.

Hahaha k bye..Nantikan next entry ..

p/s : Kalau nak murah boleh  eli pakej kat gambar bawah ni. Kat sini setakat ni murah dari yang lain..

SENARAI PEMENANG Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih

SENARAI PEMENANG Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih | Salam. Hari ni uzu nak update senarai pemenang pulak. Mesti korang pun dah lama tunggu kan. Ok sebelum tu, sila check nombor peserta masing-masing sebab uzu umum guna nombor.


Top Referral Cash RM100
- 80

Random Cash RM50 x 8
- 170 
- 139
- 91
- 35
- 7
- 50
- 97
- 196

Btw tahniah kepada yang bertuah. Yang tak bertuah tu sila cuba lagi next GA. Jangan risau. Uzu memang jenis rajin buat GA selagi ada sponser. Hehehe. Alhamdulillah walaupun tak semeriah dulu dapat 300+ peserta tapi kira okay lah tu kan dari takde langsung. Hehe.

Apa pun yang menang, sila tuntut hadiah cash anda di facebook uzu (Emas Putih II) bersama2 details kat bawah. Tempoh tuntut hadiah adalah 2 minggu dari sekarang ! Sehingga 7hb Jan 2016 sahaja. Terima kasih :)

Pemenang GA Dis 2015
Nama Penuh Dalam IC : 
Jenis Bank : 
No acc :
Email :
No Link Entry GA : 


SENARAI PESERTA | Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih

SENARAI PESERTA | Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih | Salam. Ya allah lambatnya uzu nak update senarai pserta. Uzu busy sangat2 sejak 2 minggu ni nak siapkan report. Lepas dah siap report tu terus cuti midsem. Uzu pulak travel kat Langkawi. Tak bukak laptop sangat. So hari ni uzu ada free time so uzu update senarai peserta. Sila blogwalking dan follow each other k.

  1. http://mimirheem.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  2. http://www.ciksiti.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  3. http://mizzseven.blogspot.com/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  4. http://littlesnorlax.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  5. http://fnorhidayah.blogspot.my/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  6. http://losingmymelody.blogspot.my/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  7. http://maszull.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-500.html
  8. http://najihah90.blogspot.my/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  9. http://macammacamcite.blogspot.sg/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  10. http://ayubarbydol.blogspot.my/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  11. http://www.khatyaiman.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  12. http://qistinalebleb.blogspot.my/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  13. http://nadialadzim.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  14. http://eiydacalyx90.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  15. http://25april2011.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  16. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  17. http://inlove-wanda.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  18. http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  19. http://rozita-ceritaita.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  20. http://blognabihah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  21. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  22. http://blogkusuperstar.blogspot.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  23. http://suriaamanda.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  24. http://anjungopah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  25. http://secretiveads.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  26. http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  27. http://www.kennymerligal.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  28. http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  29. http://www.sheilainspire.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  30. http://chocollyheart.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  31. http://www.syuhadasalleh.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  32. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  33. http://narumihuda.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  34. http://www.papaglamz.com/2015/12/Giveaway-Disember-2015-Cash-RM500-by-Emas-Putih.html
  35. http://www.bondezaidalifah.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  36. http://dramaticyang.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  37. http://jombercontest.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  38. http://penselduabee.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  39. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  40. http://akubukaninnocent.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  41. http://blogilovegsc.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  42. https://ai-fif-firdaus.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  43. http://eiqaalmond.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  44. http://blogashalya.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  45. http://aisyasakura.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  46. http://mrsyatie.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  47. http://itsmelyya.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  48. http://adna2029.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  49. http://cutiefany.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  50. http://cxopportunities.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  51. http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  52. http://pressgraphic.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  53. http://fazroliqbal.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-cash-rm500.html
  54. http://iampiegirl.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  55. http://qileh.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  56. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  57. http://sayangsyeeda.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  58. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  59. http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  60. http://www.ekjozbuluh.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  61. http://mawarberduri4147.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  62. http://mamaledysha.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  63. http://cintahawaa.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  64. http://eirza.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  65. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  66. http://dhia-manja.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  67. http://norminieza.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  68. http://www.jiakreatifelt.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  69. http://murnimohdyusof.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  70. http://www.fiezasani.xyz/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  71. http://www.linazlina.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  72. http://nurulhafizahbtramli.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  73. http://theieraziera.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  74. http://www.hazwanhairy.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  75. http://littlestory-in-smallworld.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  76. http://tengkubutang.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  77. http://honeyoyeke.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  78. http://inspiritofdays.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  79. http://www.pokcikblogger.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  80. http://syiralokman.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  81. http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  82. http://farahanasharif.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  83. http://vithebat.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  84. http://thequeenofmine.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  85. http://berstoryatsini.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  86. http://husnamujahidah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  87. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  88. http://sayaberdiri.blogspot.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  89. http://addinnadiena.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  90. http://mrsfara.blogspot.com/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  91. http://www.azhafizah.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by-emas-putih.html
  92. http://st0ryab0utprincess.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  93. http://www.masturadin.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by-emas-putih.html
  94. http://www.kakgojes.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  95. http://sarahcika.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  96. http://www.daliagallery.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  97. http://chocolatesbanana.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  98. http://husnadirah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  99. http://www.cekgunorazimah.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  100. http://eyzafye.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  101. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  102. http://lolarash.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  103. http://itisstories.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  104. http://www.nurfuzie.com/2015/11/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  105. http://mininominomi.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  106. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  107. http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  108. http://www.kataubaid.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  109. http://www.mizisempoi.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  110. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  111. http://www.aeinnamusa.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  112. http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  113. http://www.yayacendana.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  114. http://www.miminadam.com/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  115. http://qiyasaad.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-by-emas.html
  116. http://www.yatizul.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  117. http://izzeyda.blogspot.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  118. http://notashalimar.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  119. http://adrianaawing25.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  120. http://shapurplegirl.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  121. http://madihahdaisy.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  122. http://www.yanieyusuf.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  123. http://officialnasa28.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  124. http://wzalehawismail.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  125. http://mama3farhanah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  126. https://www.biskutsemperit.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  127. http://www.inanihazwani.com/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  128. http://officalmissyana.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  129. http://uniquebell.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  130. http://www.zazazehra.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  131. http://nuurhuudaa.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  132. http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  133. http://umikasum.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  134. http://zafirahzarrae.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  135. http://www.kisahsidairy.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  136. http://www.maisarahsidi.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  137. http://misszyaroses.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  138. http://ckecilberbicara.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  139. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.my/2015/12/giveaway-disembrr-2015-cash-rm500.html
  140. http://porthadiah.blogspot.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  141. http://raihanabintiramlan.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  142. http://nadhirahyasmin.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  143. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  144. http://tiefiqs34.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  145. http://beautifulofiman.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  146. http://husnamalek.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  147. http://www.mialiana.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  148. http://dakwahmahabbah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  149. http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  150. http://nom-comel.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  151. http://ceritaakulahh.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  152. http://sweetlittlemom.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  153. http://jnjikita.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  154. http://greenfarra.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  155. http://www.fadzirazak.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  156. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/giveraway-by-nazfea-solehah.html
  157. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  158. http://syahz8.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  159. http://www.opzzpinky.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  160. http://theaimanspirasi.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  161. http://www.akifimtiyaz.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  162. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  163. http://messarah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  164. http://mushyzaini.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  165. http://nanakimie.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  166. http://inijaribertinta.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  167. http://nrjan.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  168. http://nurazizahyahaya.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  169. http://fiazdiary.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  170. http://www.sayaiday.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  171. http://ainiezulaikha.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  172. http://ceritera-nadya.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  173. http://sweethoneyzz.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  174. http://subhakimfaiz.blogspot.com/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  175. http://mhakimfaiz.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  176. http://amirahamer.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  177. http://www.dayangdeno.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  178. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.my/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  179. http://ihaveasweetsmile.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  180. http://www.sayidahnapisah.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  181. http://lobaksusue.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  182. http://www.syahidahfadilah.com/2015/12/giveaway-december-2015-cash-rm500-by.html
  183. http://nurizzah1811.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  184. http://rayonceknowles.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  185. http://my-adam.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  186. http://cikgufaizcute.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  187. http://www.anajingga.com/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  188. http://blogfiefi.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  189. http://meurametsuu.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  190. http://gadissirama-rama.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  191. http://artisarainbow.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  192. http://dot-sn.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  193. http://mywritingmynotes.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  194. http://mumtazazah.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500.html
  195. http://littledaies-port.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
  196. http://loliliana-heart.blogspot.my/2015/12/giveaway-disember-2015-cash-rm500-by.html
Siapa yang dah join tapi takde link dia kat atas, sila komen link korang di ruangan komen ni ye. Yang double link pun sila inform ye. Uzu pun takde masa nak recheck link-link ni semua. Lepas ni ada hal pulak dah. So dalam masa terdekat uzu umum pemenang ye. Sorry lambat umum. k bye Salam :)






Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah

Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah | Salam. Sejak selamat sampai ke Langkawi, tak dapat tidur so memang berjaga sehingga sekarang 4.18 pagi. 

Scroll2 punya scroll timeline, terjumpa post kawan2 di sabah update ada lagi gegaran baru. Uzu pun check lah page Metrodologiy Malaysia tapi belum ada apa2 update lagi.

Lepas tu tengok kat fb semakin ramai lagi yang update. Oh ingat diorang menghayal. Memang ada gegaran tapi page Metrodology tak update2 lagi. Yang terasa gegaran kat sana dah pakat situ keluar dari bangunan. Uzu pun tak tau berapa sr sehingga page Metrodology update info dan akhirnya ! Wei terkejut!

Lepas sejam gegaran baru page tu update. 6.2 sr ? Kuat sangat tu. Kalah gegaran yang dulu kat ranau. Sampai gunung kinabalu pun ada kemusnahan sikit. Dulu dalam 5.9-6.0 sr yang dilaporkan. So makin kuat kali ni. Setakat ni takde laporan yg melaporlan kerosakan sbb masih pagi dan orang tak perasan. Harap2 takde lah perkara buruk berlaku.

Uzu risau sangat ni. Family di Sabah dalam ketakutan. Huwaghh semoga baik2 sahaja. Amin ya allah.


Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih  | Salam. Alhamdulillah. Hari ni uzu nak publish GA. Korang sudi2kanlah join. Macam biasa... Uzu akan limitkan sehingga RM500. Dah hanya beberapa sponser je yang uzu accept. Yang lain terpaksa tolak. Tak nak banyak2 sangat. So good luckk ye!

Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat

1. Tulis entry yang bertajuk Giveaway Disember 2015 Cash RM500 


3. Follow Ig @emasputih90@mek_zumbie@ayurafikah@norhidayahmusa@mawar_biru89 @fadzirazak @znooraini https://www.instagram.com/znooraini/

4.  Like Page


5. Copy code dibawah dan paste kan diruang html
6. Dah siap? Sila tinggalkan link entry GA korang diruangan komen ini. Tq :)

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , MyKeledek , Kerinchi , Putrajaya2u , Salina , ResepiMek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla Cik Sepet , Fadzi , Yangbaik , mrspuex .

Emas Putih Dalam Majalah Mingguan Wanita

Emas Putih Dalam Majalah Mingguan Wanita | Salam. Alhamdulillah  . Sekali lagi uzu dijemput oleh team Karangkraf untuk shoot dalam majalah mingguan wanita di ruangan Ubah Imej (MakeOver).

Uzu shoot bulan lalu dan keluar minggu kedua bulan disember 2015 . Penghujung yang baik buat uzu. Alhamdulillah rezeki muka keluar majalah. Hehe. So kalau korang nak baca atau tengok dengan jelas, boleh beli majalah mingguan wanita yang berharga RM4.00 sahaja :)

So ni disebalik tabir photoshoot kiterang. Hehehe..


 
Uzu suka MUA dari Che Wan ni. Feeling ohsem. Lawa sangat dia mekap. Dia selalu mekap artis2 je so bila dia mekap uzu, rasa rendah diri sangat. Siapalah diri ini. Hehe. Btw thanks to my partner, Yaya Natsumi yang gagah drive hujan2, ambik uzu pepagi kat hostel dan that day uzu lambat bangun, dia kemain lagi membebel. Siap dah membebel, dia bawakan nasi lemak tuk uzu breakfast. Gila ko .. Sweet angat2 kat Yaya Natsumi kite ni. 

Apa pun. Thanks semua yang membaca blog ini. I love you. Salam :)

p/s : Sesiapa nak masuk majalah mingguan wanita boleh tunggu NEXT ENTRY uzu berkaitan photoshoot makeover ni eh. Stay tuned !

Jom Segarkan Mata Anda Dengan FreshKon Colors Fusion Daily (Contact Lens Pakai Buang)

Jom Segarkan Mata Anda Dengan FreshKon Colors Fusion Daily (Contact Lens Pakai Buang) | Salam.. Siapa kat sini jenis yang suka pakai Contact Lens? Haa sekarang ni contact lens macam yang dijual secara on9 dan kebanyakkannya tak ada brand. Tahu kan kesan bila pakai contact lens yang murah dan takde brand ni? Bahaya tau! So sejak tu uzu tak beli lagi contact lens yang jual memurah tu.

Kekadang contact lens ni uzu akan pakai waktu photoshoot, waktu nak dinner, majlis kahwin , majlis tunang ke, event gala dinner ke, ape majlis. Nak p event uzu tak pakai sebab kang merah mata.

So uzu teringin juga nak pakai contact lens bila p event. Sebab p event ni kan dari pagi sampai ke malam . So uzu servay lah contact lens yang sesuai untuk uzu ni.. So akhirnya jumpa dengan FreshKon Colors Fusion Daily. Freshkon brand bukan baru bagi uzu, uzu dah kenal lama dan percaya brand dari FreshKon. So uzu nak try contact lens brand ni..
Contact lens ni ada banyak jenis so uzu pilih FreshKon Colors Fusion Daily . Contact lens pakai buang. Dalam sehari sekali pakai je. Means ni akan bertukar setiap hari. So kita akan pakai contact lens yang segar setiap hari. Freshh lagi.. Haaa itu kebaikannye.

So FreshKon Colors Fusion Daily ada 3 kaler iaitu Shimmering Grey, Brilliant Brown dan Blushing Voilet. Uzu dah guna ketiga2 kaler dan nampaknya semua kaler uzu suka!
 Shimmering Grey
 Brilliant Brown 
 Blushing Voilet 
 

Type and Specification
Water : 58%
Material Etafilcon : A
Base Curve : 8.5mm
Centre Thickness : 0.08mm (AT - 3.00D)
Diameter 14.2mm

Power
- 0.00D (plano)
-0.50D to -6.00D (0.25D Steps)
-6.50D to -10.00D (0.50D Steps)

* Available in 10 pcs pack*

Gambar kat atas ni, uzu sebelah uzu pakai Grey dan sebelah lagi uzu pakai kaler violet. Design FreshKon Colors Fusion Daily pun cantik-cantik.. Kalau pakai kaler brown lagi menyerlah. Hehehe.

So semalam uzu ada event seharian, dari pagi sampailah ke malam. Uzu memang pakai FreshKon Colors Fusion Daily so nak tahu tak? Haaaa terujaaa ni nak bagitau! Sebelum ni kan kalau pakai contact lens seharian kan, mata akan kemerah-merahan.. SO kali ni.. dengan FreshKon Colors Fusion Daily, bayangkan mata tak jadi merah tau! Yang bestnya mata segar ke, lepas tu tak mengantuk! Mata tak lesu. Sebab product ni ada USP ! USP means dia melindungi mata kita sentiasa selesa sepanjang hari.

FreshKon Alluring Eyes Daily:
Brilliantly conceptualized, beautifully designed Alluring Eyes cosmetic contact lenses are the easiest route to bigger, brighter eyes in an instant. Enhanced your natural beauty and confidence with
FreshKon® Alluring Eyes. Wear a fresh pair of lenses everyday.

FreshKon Colors Fusion Daily:
Step up your style and take the spotlight with our new FreshKon® Colors Fusion daily disposable lenses. The New Blushing violet makes its debut together with other 2 popular colors in this ultra-convenient 1-day range.

 
 
Ada yang tak berminat dengan Freshkon Lenses? Kalau ada yang berminat, nak tau jenis lenses dan kaler yang available, boleh Like Facebook Page dan Instagram tuk info lebih lanjut. Sila tengok info kat bawah ye :) Atau pun korang boleh sign up Freshkon Club tuk exclusive activities and promotions!! Jangan lepaskan peluang anda!

Info :
IG: @freshkonmy