✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, January 6, 2016

Permohonan Maaf FizoMawar Kitchen Terhadap Review Emas Putih

Permohonan Maaf FizoMawar Kitchen Terhadap Review Emas Putih | Salam. Beberapa hari lepas sejurus entry uzu berkaitan dengan Review : Restoran Fizo Mawar Kitchen Mengecewakan ! , pihak Fizo Mawar Kitchen telah pun PM uzu personally kat facebook mengenai entry uzu tu. So meh meh baca..

Salam saudari uzu aka emas putih.sebelum tu nak ucapkan bebanyak trima kasih kpd anda yg sudi dtg dan menyokong kami di fizomawar kitchen.amatlah kami hargai.

Sya terima secara terbuka komen drpd anda sbgai customer.dan kami perlukan respon yg jujur dr customers utk penambah baikan team kami.tq  diatas komen yg jujur dr anda kpd pihak kami.
.
Izinkan sya utk menjelaskn situasi kami dan bukannya alasan drpd pihak kami.kami akui kelemahan drpd pihak kami yg menimbulkan ketidak selesaan anda.

Utk pengetahuan anda,kami beroperasi baru shaja 2 mggu dan ini merupakan cawangan yg pertama.jd masih byk kelemahan yg kami cba improve even fizo dan mawar sendiri pun setiap hri berada di kedai utk monitor staff yg lain utk dptkn yg terbaik dan puaskan hati customers.kebetulan pun sistem POS yg kami gunakan tidak berfungsi.jd kami terpaksa menggunakan manual utk memenuhi permintaan customers.jd sbb tu lah terjadi kes misunderstanding dlm amik order dan deliver food...

Utk pengetahuan saudari sbgai blogger yg hebat staff kami sdh pun hampir 30 orng utk beroperasi.dah terlebih ckp sbnrnya.tp mgkn rata2 dr mereka xde pengalaman lg.thats y agak kelam kabut tu...

Atleast kami memberi peluang pekerjaan kpd orng kita dan setakat ini FIZOMAWAR kitchen tidak mggunakan pekerja asing kerana msh ramai lg orng kita yg xde pekerjaaan.sekurang2 nya kami boleh sesama berkongsi rezeki yg halal.

Soal review atau komen drpd pihak saudari hamba allah yg mulia ni xsalah pun.sya faham itu hak anda sebagai customers.ia nya telah pun viral dan memberi impak negative kpd kami.ada yg mula share di media sosial dan juga hentam kami.

Mgkn pd anda satu benda yg remeh dgn hanya menulis.tp ianya bergantung pd niat kita.hanya anda dan  allah swt je yg tahu apakah tujuan yg sebenar.

Alangkah baik nya sekiranya kita sesama kita trus menyokong dan melihat bangsa kita maju bersama n dpt berkongsi rezeki sesama kita?
.
Komen n review xslh pun...setiap perbuatan bermula dgn niat,sekiranya niat baik pasti akn memberi hasil yg positive kpd semua.

Sya bg pihak fmk lg skali memohon maaf diatas kekhilafan drpd pihak kami yg belum sempurna dan kami anggap ini proses pembelajaran kami.insyallah kami akn improve dan sekiranya semuanya dah lancar insyallah kami akn jemput anda sebagai tetamu vvvip kami utk dilayan sebaik mgkn.

Sebagai tanda terima kasih dan memohan maaf drpd pihak kami..pihak fmk akn memulangkn kembali jumlah bill yg dikenakan kpd pihak anda.dan anda boleh dtg ke fmk utk dptknnya.

Sya pun dah panjangkn kpd tuan fizo omar dan puan mawar mengenai hal ini.pihak kami berminat utk berjmpa dan berbincang dgn saudari sbgai blogger yg berpengaruh ini.mgkn kita boleh berkerjasam di masa hadapan.

Semoga bakat kurniaan drpd allah swt kpd saudari digunakan sebaik mgkn utk terus memberi manfaat kpd makhluk allah yg lain.

Apa2 pun tahniah diucapkan kpd anda diatas review anda yg dpt memperbaiki kelemahan pihak kami dan juga memberi 'impak' kpd kami apabila ianya sudah viral.

Semoga anda terus diberkati dan bakat yg dianugerahkan dpt memberi manfaat kpd semua.

Terima kasih

So selepas membaca dan uzu pun reply dengan permohonan maaf jika review uzu telah menjejaskan dan mendatangkan kesan negatif kepada FMK .. Entry tu telah pun mendapat 10k + view dan ianya menjadi vral kejap. Apa pun, setiap orang ada pandangan masing-masing, ada pengalaman masing-masing. Semoga entry tersebut boleh membantu pihak FMK untuk memperbaiki kekurangan mereka agar terus maju dimasa akan datang..Ok lah.. Sekian terima kasih :)


90 comments:

YB Shehan said...

hii.. kenapa i xle terima komen dorg. opss. ok la. mohon improve.

Haffizul Iskandar said...

hehehe..dijemput menjadi tetamu VVVIP terus..hehehe

Mila Hilas said...

ayat2 dia tu kan sinis sungguh..ape slhnya kalau terima je kekurangan tu lagi pon kita phm la dorg baru beroperasi.. yg jadi viral tu bukan salah uzu pon..uzu cume bg review je..kalau dorg bagus, mesti dh review bagus..xkan x bagus nak kata bagus..kalau mcm tu smpi bila xkan bertambahbaik...x suka la cara pihak FMK tu reply...ayat2 annoying huhu

Eraz Fadli said...

dlm meletop tgk ramai yang beratur dari malam.. btul ke tu?

yaya cendana said...

alang2 tu ajar ler kita ni jugak zu..ahaa...nak tengok perubahan camanaaa...ekeekee

mrs kayrul said...

Sesuatu sgt cara permohonan maaf tu...macam perli pun ye gak...bersangka baik la...

Jgn lupa order mahal2 bila jd tetamu vvip nanti...hihihi

confdeb said...

perghh dpt jemputan vvip..:)

nadialadzim said...

permohonan maaf yang macam tak ikhlas. Hmmm...

Mommy Cici said...

'professional' sangat cara PR dia mintak maaf tau. tapi masing masing berhak tulis pendapat memasing kan. niat tu sendiri dengan Allah s.w.t lah :)

Khairul Mukmin said...

tu dia. penangan power blogger punya review...

Que Achmad said...

terbaek la Uzu... tahniah

Kim Chaa said...

Macam sakit hati je baca permohonan maaf dia .. haha

Emy Effendi said...

tu diaaaa.. VVVVIP :D

Emy Effendi said...

yelaaaa.. ayat2 dia perli dalam diam.

Eintan Nurfuzie said...

dia sebenar marahkan uzu tu tapi cover sbb customer. sedar ke tidak yang viral ini la buat dorang jadi lebih terkenal.. anyway, personally sy anggap permohonan maaf ini tidak ikhlas. so, jangan remehkan entry blogger okey!

Khalid Kyle said...

haha mohon maaf pon mcm berlagak je bunyinye kedai tu, patut terima dgn hati terbuka lol, pastu nk suh dtg lagi plak tu amik duit, dulu saya tulis kt myblog pasal nys lagi berjuta views, diorng sanggup byr beribu utk den bersihkan nama diorng, sorry lah x hadap pon duit mcm tu yg penting org lain x terkena lol

Miss Ika said...

sebelum buka sesuatu kafe. make sure semua system ok. Pekerja dah di latih dgn baik baru le buka kedai . Kalau tak nanti menyusahkan pengunjung.

http://www.unlimitedbeautysecret.com/

@taufiqhelios said...

hahah! kemain dia perli dalam ayat mintak maaf dia tu. tak ikhlas langsung. puih

Wanie Masduki said...

dia punya feedback pasal review tu...nmpak plastik sgat

amirnawawi said...

Macam diorang perli je tu Uzu. Bukan nak minta maaf betul2..

amirnawawi said...

Macam diorang perli je tu Uzu. Bukan nak minta maaf betul2..

Muhammad Fareez Sukim said...

rase sesuatu sangat cara die minta maaf, btw harap improve lah kan..

Amanda Suria said...

As for me..permohonan maaf tu tak ikhlas..tak telus...sesuatu sangat..minta maaf and at the same time perli dan menghentam uzu agar rasa bersalah...

MG schmidt said...

komen dia berbalik ..
phewww

eyf said...

Komen sinis dari pihak fmk.. Kalau nak maju, terimalah pandangan orang dari hati yang terbuka. Kalau attitude management pun dah macam tu, susahla nak maju.

oshin said...

Nampak tak ikhlas permohonan maaf tu...sorry to say :)

AyuArjuna BiGoshh said...

Uzu respon dr phk fmk bg saya tak telus, tak ikhlas..yg best lagi nk.jemput as vvip lagi...cam.perli siyes...

Camana.melayu nak maju kalau x nak terima teguran membina dengan hati terbuka.

Yan Saflina said...

Sinis nya cara dia mintak maaf, siap perli2 lagi..hmm..

Khairul Hilmi Sidek said...

Mcm ayat xleh terima teguran Org je. Diorg tak tahu ke negative publicity pun salah satu cara promosi yang baik. Company2 besar adakalanya sengaja buat negative publicity sebab Org lagi suka baca benda negatif dari positif

Nadia Johari said...

Kuasa blogger

Unknown said...

"Apa2 pun tahniah diucapkan kpd anda diatas review anda yg dpt memperbaiki kelemahan pihak kami dan juga memberi 'impak' kpd kami apabila ianya sudah viral."
Ketara sangat sakit hati.Mesti dia xsangka uzu akn post emel dia sbb tu dia berani mcm tu haha kelakar la

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Terbaik kak uzu!!! Tak apa, sekurang2nya kita jujur.. Dan utk kebaikkan kedai tu juga

Yana Halim said...

x de pasal la blogger sengaja review buruk. Buang masa je. Takkan nak baca komen2 murni je? Ambik je la sbg penambahbaikan. Nak minta maaf pun bior le ikhlas. Ni perli2 pulak. hampeh diorang ni.

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

kita ckp benda btul bukan n tipu..xpelah..akan dtg g plak sana pastu review lagi macam mana...

Chenta Abby said...

namppak ber;agak sungguh ye yg buat permohonan maaf tu,,hahaha

Nurul Baidurah said...

terbaik la uzu...:P...

Lynda Che Lah said...

permohonan maaf+perli+hentam?
ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi..
ke mana attitude pengurusan klu bukan dr tuan besar :p

shah rizal said...

Sebagai pengurus restoran sepatutnya pandai menjawab komen dr public.ni sebahagian dr tugas wajib seorang pengurus d sesebuah organisasi termasuk restoran yg terkenal spt fizomawar.jgn hentam pemberi komen plk.ni akan menimbulkan perasaan benci dikalangan pembaca blog..Sebagai penceramah plk pemilik perlu sediakan latihan yg cukup terhadap pengurus dan seterusnya kpd pekerja..ini sebahagian drpd cara restoran termuka mengendalikan operasi restoran spt mcd n kfc..bagi sy xda isu mengenai pekerja asing dan klu boleh jgn gunakan pekerja asing.kekalkan reputasi anda dan ambil lah pekerja tempatan.sediakan kemudahan dan benefit kpd pekerja tempatan bg mengelakkan pekerja cepat jemu dan berhenti kerja..igt dlm bisnes ni 'customer always right' cuma kita patut pandai handle customer bg elak salah faham.sekian

Fauzi Sabri said...

Lebih cantik jika gunakan bahasa Melayu yang tepat. #CintaiBahasaKita #LakarHidupSendiri @ www.fauzisabri.com

yanie yusuf said...

amboii bahasa nya.. ermm.. Teringin jugak nak merasa tp bila mcm ni..ermmm

afzalsukasuki said...

alahai apa salahnya dorang terima teguran dan perbaiki. tak pun jemput uzu datang sekali lagi utk 2nd review. setidak2nya kalau ada perubahan dan penambah baikan, uzu boleh buat entry baru dan maklumkan reader yang FMK dah lakukan perubahan.

Ni mintak maaf pon tak ikhlas, berkias bagai. Nah sekarang orang ramai baca lagi buruk nama dorang. Isk2

::uMmiRdiNa:: said...

apa tujuan cik blogger buat entry ni? kalau dh saling bermaafan, x perlu nak disebar2kan. cukup hanya kedua-dua belah pihak yg tahu.

anazarin dotcom said...

Blogger perlu jujur dalam penulisan dan uzu telah melaksanakannya. Tahniah uzu. Cuma kadang-kadang tak paham bahasa short form tu..hahaha

naluri-ini.com said...

Lebih kurang "Kritikan anda amat kami hargai... tapi tidak dialu-alukan..."

Mek Onie said...

Wowwwwww....gratis sekali ya mbak uzu permohonan maaf ini. Kaget jua aku bacanya. Moga mbak uzu banyak bersabar ya dong. Kbai...hahahhahhaa

Athirah Diyana said...

mintak maaf tapi ayat sgt sinis. kenapa? diorang tak boleh terima teguran ke? dia nak org komen yg positif je ke tentang bisnes dia walaupun sebnarnya teruk. sy yakin niat uzu baik, itu sekadar REVIEW. nama pun REVIEW! based on experience. kalau uzu ada niat jahat, confirm uzu akan cerita yg buruk2 je. tapi sy baca entry tu ada je terselit perkara positif tentang restoran tu. Jadi apa masalahnya??? nak minta maaf pun biar ikhlas, jgn tulis minta maaf tapi bagi ayat2 sinis macam tu.

chill ok uzu! kami para blogger sentiasa support uzu!

Cahaya Kekuatan dan Keberanian said...

Hye uzu, saya bace dua2 entry pasal fizomawar ni, bagi saya ayat uzu okay je untuk komen n kasi pandangan tentang kedai mereka, tak salah pon klu pihak mereka nak terasa tapi bagi saya pihak mereka kena betul2 pikir n tenangkn diri sebelum menghantar msj kepada uzu. pihak mereka tak patut menghantar ayat sebegitu, menerangkan keadaan sebenar sambil belagak n bongkak.. maaf kata la kan.. tapi itu yang saya nampak n baca la.. but nak wat macam manekan manusia tak lari dari melakukan kesalahan.. ehehe

peace n abaikan je laa.. take care.. :)

Nabyha Muhammad said...

boss pantau jek ke? patut keje la sama2 dengan staff baru tau kelemahan kekurangan.

tarmizi said...

Hebat betul dulu menate sekarang fizo pulak. Boleh promote blog pulak tu. Tahniah.

intan nasir said...

hai uzu... apa yang usu review langsung TAK SALAH cuma dia xbule trima apa yang org cakap... Apapun, for me, permohonan maaf dia langsung TAK IKHLAS & TAK JUJUR ... ada bau kata2 dia...

Ahkak Geli said...

Bagi permohonan maaf kepada yu..tapi dalam masa yang sama, duk canang kepada reporters and media massa macam salahkan yu.

mementang la artis kan???

Ina Nadia said...

Dah baca review tu and dah baca post ni. Apa yang Uzu cakap tu memang betul. Kalau saya ke sana pun, saya akan tanya banyak kali makanan ni apa benda sebenarnya. Guna perkataan Thai yang bukan semua orang faham. Takkan customer pulak nak kena google benda ni apa, itu apa. Baik pergi google resepi and masak terus kan. And bab slow, Uzu pun ada cakap maybe sebab baru buka. Tu dah menunjukkan Uzu pun faham diorang baru. Tapi cara diorang reply kat Uzu ni, sangat sinis dan kerek. Saya pun as customer, if tempat tu sedap, saya share kat orang. If slow, saya tegur jugak. If tak sedap, saya bagitau tuan kedai if dia ada. Biasanya kan takde. So saya diam je waktu makan tu. Lepas tu memang takkan ke situ dah la jawabnya. FMK ni masa depannya panjang lagi. Jadi bila ada yang kritik, terimalah dan perbaiki apa yang sepatutnya. Bukannya berkata umpama FMK ni dah cukup hebat dan tak boleh terima kritikan orang. Uzu pun bukannya review guna bahasa tak elok.

Suhaili Mohamad said...

Sayang,

ada beza review yang membina dan review yang menjatuhkan. Moga kita sama2 menjadi seorang yang membawa kebaikan kepada mereka yang lain.

Mama Kembar 3 said...

Pr fizo omar kena belajar cara menjawab customer complain dgn cara yg lebih professional. Jawapan diatas mcm agak sinis & tak ikhlas je. Kalau staff dah lebih drpd cukup sampai 30 org tp still problem, adakah diorang tak dilatih sebaik mungkin sblm start operasi? Meja pula dah goyang teruk, padahal restoran baru. Hmm...i pernah kerja dgn comp F&B so...this is not the way utk seorang PR jawab customer complain.

ciksiti tembam said...

ini bukan review... tapi mcm gutuk jer.. sampai kerusi meja goyang pun ko review.. kui..kui..kui..

reez chenta said...

jemput jadi tetamu vvvip..itu perli namanya tu..jadi tetamu vvvip baru nak layan sebaik mungkin la ye?kalau customer biasa, takde standard dan tak hebat mana, takyah layan elok-elok le gitu eh..

bagi aku elok pergi terjah je baru tahu..kita tengok plak apa jadi for the next 3 month...

Zatul Ieffah said...

Ciksititembam : dah namanya pun review kena bagitau semua la.. Mgkin pasni FMK akan alert tentang kerusi meja depa yg bergoyang, tinkpositip sikit..

Nik Khazami Nik aziz said...

tak profesional langsung hantar respon. dah la guna short form.
daripada tulisan dia pun dah tahu tengah sakit hati. lol!

Admin said...

"Alangkah baik nya sekiranya kita sesama kita trus menyokong dan melihat bangsa kita maju bersama n dpt berkongsi rezeki sesama kita?"

nak maju tp takleh terima bad review/kritikan? nasib baik la gordon ramsay tak dtg, kalau tak, mau lagi haru biru...

Zatul Ieffah said...

Habehla kalau gordon ramsay yg dtg... pr fizomawar ni kena p belajaq balik. Reply pakai shortform, sekjap melayu sekejap english. Tak profesional lgsung.. siap perli pulak tu hadoi. Fizomawar please tgk benda ni..

reznov said...

Selamat sejahtera,

Pohon sertakan sekali LINK entry mengenai review FizoMawarKitchen di dalam post di atas supaya pembaca dapat menilai dan nampak lebih telus.

JAMILKUCING said...

Pandangan saya pula tak perlu komplain dan tak perlu jawab serta tak perlu melenting. mana mana pun waaemah baru buka , lama buka perniagaan melayu lemah kerana service. .ini bukan kritikan atau nak menjatuhkan sesiapa.kenapa perniagaan cina maju walaupun di katakan menipu. mahal kerana mereka pentingkan service , layanan. mereka tahu orang melayu suka di layan tetapi pemalas melayan. so kepada Fizo ambil sebagai teguran .pentingkan layanan. saya tak suka ke kedai melayu kerana layanan kurang memuaskan walau di mana pun. sama je.

http://www.thehypemedia.com/2016/01/fizo-terkilan-blogger-kritik-restorannya.html?showComment=1452233739347#c3122212549412159431

nora domeki said...

Salam uzu,Sebagai seorang pembaca,blogger dan penulis,saya secara ikhlas merasakan apa yg you tulis tiada sebarang kesalahan.Walaupun berkali2 di baca tiada sebarang kesalahan pengunaan bahasa saya temui.hanya satu review normal dari seorg customer.Bagi saya bahasa yg digunkan FIZOMAWAR utk membalas komen anda terlalu keras dan sinis.Ayat VVVIP digunakan yg bersifat cynical.Staff 30 org.Sebelum ini komen org terhadap tudung 'FAREEDA' pun dijawab dgn sinis.X kurang juga restoran mereka.sgt Sinis.Belajarlah dari teguran.X salah tunduk rasmi padi jangan tegak megah seperti lalang.Mohon maaf dengan iklhas bukan dengan sinis.Cuba baca ayat penulis meminta maaf.Begitu sepatutnya.Belajarlah menulis dengan lebih baik FIZOMAWAR.Jgn terlalu bongkak dan sombong.Belajar terima kritikan dan teguran.Isyallah rezeki Allah itu luas x hilangnya rezeki dengan belajar terima kritikan.

Rawlins GLAM said...

Alangkah manisnya kalau dijawab dengan berhemah. Mesti lagi ramai orang terpegun dengan keupayaan pasangan ini - tidak melatah dan profesional.

Tapi sayangnya, realitinya bukan begitu.

Saya yang membaca tulisan Uzu pun tidak mendapati sebarang bentuk kecaman ataupun ayat yang 'keras' terhadap FMK. You are entitled for your claims as you are his paying customer.

Maria Firdz said...

Terus terang, komen ni komen sinis.. susah nak hadam... huhuhu.. ikhlas tu dari hati, tapi yg ni baca pun rasa macam tak ikhlas je... huhu

Happy walker said...

wow!

Mrs. A said...

Dah baca reviews emas putih pendapat Mrs. A ok jer... reviews yang membina.

Permohonan maaf ni pulak hurmmm... memang sesuatulah.

ease elias said...

nape cara org yg jwb utk fareeda and utk fmk ni sama ek? musykil..org sama ke?

eima said...

cukup sinis...siap perli lagi ..ini ke adap minta maaf .... pekerja seperti ini ptt hantar kursus.... tak cukup lagi ilmu nk deal dengan customer ....


lagi satu wlupun aku byk pakai tudung fareeda ,,,, aku tetap tak suka dengan pekerja di fareeda bangi sombong yg amat .... tolonglah!!

kamilsalleh 2 said...

Wah rupanya Emas Pitih 2 telah review restoran FizoMawar tentang ketidakpuas hati terhadap layanxn dan masakan. Patut pun Emas Putih kritik, jika ianya benar.

Jom kunjungi entri saya:
Pengalaman Bersama ONEXOX

PeRdU cINta said...

Allahu....serah pada Allah..in sha Allah...
Uzu...anggap ini asam garam menjadi blogger ya..istiqhomah..lillahitaala..

Noorhayati bt Md Yatim said...

Hahaha sentap sgt... Balas pun nampak sentap

Kyla Pearlisha said...

Sorry lah. Mcm ni punye komen i decide xakan try rest tu. Hahaha. Sentap la tu.

taten Yusof said...

rasenye restoran ni pun hidup tak lama.bongkak sangat ayat nya.banyak lagi resto best best kat bangi tu..since pihak resto sendiri tak appreciate honest review dari customer,jgn haraplah dapat compliment pulak nanti.semak!

Norhidayu Mohamed said...

Permohonan maaf yg x ikhlas.

Nur Nazihah said...

double meaning aje respon dorang tu..hi,uzu, sy newbie..do follow me back..tq sis..*HKcc team*

Iffah Nadiah said...

macam perli je. hmm

malaya rimau said...

Pr x de kelulusan tinggi..kalau ada kelulusab tinggi dlm bidang public relations x kan menjawab macam spm bm x kredit...bangang..apa kene mengene ayat lantik 30 pekerja tempatan...baca review ok je..mmg ikhlas dr hati..ko ni fizo aritu benar benar kritik dato vida..pastu nak cakap melayu jatuhkan melayu..sudahlah berlagak..menumpang harta bini je..sebelum ni buat bisnes lingkup nasib kawen ngan mawar..takpalah dah jodoh..tapi aku tgk makin hari makin berlagak...sorry guna short form sebab aku bukan pro company hahahhahaha

Here Knot said...

Hurmmm...ayat pun mcm terpaksa jawab...kalau ikhlas menerima komen kebapa perlu inverted comma "...." (+_°) anyway Uzu..asalkan kita ikhlas dan jujur. love U!!

HiRa said...

So far ayat yg digunakan oleh uzu xdela unsur2 mnjatuhkan..uzu tu nk mbntu mnaikkan lg mutu pkhdmtn fmk..mmg jnis xbole trima kritikan yg mbina..so pathetic..bhs yg digunakan oleh phk fmk sgt sarcastic n kekwat..biz mkn ni bnda yg bkn mudah nk kita run klo jnis xbole mnerima tguran..cntohnya kfc knapa mnjd pilihan dihati org Malaysia even pnah diboikot bbrp kali..sbb dorg mnerima komen2 yg mcm2 dgn ati tbuka..tiap bulan akn ada mystery customer akn g review utk outlet2 bg mmastikan kualiti produk n svc sntiasa ikut standard..ttg isu kritikan ni,fizo pon apa kurangnya siap ckp dato vida mcm2..xde plk dato vida mlenting..cuba org lain kata kt wife dia or fizo sndiri bkn2..kompom meletus bkn2..if xbole trima TEGURAN YG MBINA..jgnla demo pom trigger utk org lain..krik2..tq uzu mmberi gmbrn sbnr ttg fmk..

Ct Roxalynna NH said...

sungguh puiii dia punya permohonan maaf. betul ke PR ni?
Penggunaan bahasa bercampur2, lepas tu sempat lagi menghentam.
Nampak sangat plastiknya -_-
Sangat tak profesional la...

Cayalah kak Uzu...

raudzah 88 said...

Entah apa2 tah status pmohonan maaf dr staff fizo ini, serius sgt mcm x leh terima jer pdapat n kritikan .. jap jap si fizo n mawar tu betul betul tau ker tidak pasal hal ni ???.. dan sy x leh terima ayat yg dier mmaklumkn "baru shj 2 minggu b'operasi & masih byk kkurangan" ...hello!! kedai mamak pun hr ptama smua da get ready cuma akan jd kelam kabut shj. Ermm..kita doa sama sama mmudah2an dpt mmajukan bisnes restoran tu,bkn apa bangga kut ada org kte spt artis sudah ada pdapatan smpingan dan klu bole jgn patah smangat dgn komen2 ini dan ingat ini satu dugaan dr Allah. SEMOGA BJAYA

raudzah 88 said...

Entah apa2 tah status pmohonan maaf dr staff fizo ini, serius sgt mcm x leh terima jer pdapat n kritikan .. jap jap si fizo n mawar tu betul betul tau ker tidak pasal hal ni ???.. dan sy x leh terima ayat yg dier mmaklumkn "baru shj 2 minggu b'operasi & masih byk kkurangan" ...hello!! kedai mamak pun hr ptama smua da get ready cuma akan jd kelam kabut shj. Ermm..kita doa sama sama mmudah2an dpt mmajukan bisnes restoran tu,bkn apa bangga kut ada org kte spt artis sudah ada pdapatan smpingan dan klu bole jgn patah smangat dgn komen2 ini dan ingat ini satu dugaan dr Allah. SEMOGA BJAYA

raudzah 88 said...

Entah apa2 tah status pmohonan maaf dr staff fizo ini, serius sgt mcm x leh terima jer pdapat n kritikan .. jap jap si fizo n mawar tu betul betul tau ker tidak pasal hal ni ???.. dan sy x leh terima ayat yg dier mmaklumkn "baru shj 2 minggu b'operasi & masih byk kkurangan" ...hello!! kedai mamak pun hr ptama smua da get ready cuma akan jd kelam kabut shj. Ermm..kita doa sama sama mmudah2an dpt mmajukan bisnes restoran tu,bkn apa bangga kut ada org kte spt artis sudah ada pdapatan smpingan dan klu bole jgn patah smangat dgn komen2 ini dan ingat ini satu dugaan dr Allah. SEMOGA BJAYA

:: Dhiya :: said...

email dorg pd uzu ni pun ada bunyi2 sinis walaupun tujuannya nak minta maaf. ntah la..jenuh juga nak positifkan mind set..tp mcm tak boleh ja. org nak bisnes, kenalah sedia terima kritikan. tgk dato vida...org kritik dia, tp takde pun nak sentap2.

seraa rose said...

permohonan maaf yang tak berapa nak dimaafkan.. << bagi saya lah.. Ayat dia membuatkan bertambah sakit hati..

Mrs. Syakir said...

"Atleast kami memberi peluang pekerjaan kpd orng kita dan setakat ini FIZOMAWAR kitchen tidak mggunakan pekerja asing kerana msh ramai lg orng kita yg xde pekerjaaan.sekurang2 nya kami boleh sesama berkongsi rezeki yg halal.(uzu tu takde pun sentuh isu tak bagi peluang kerja pada rakyat local)

Soal review atau komen drpd pihak saudari hamba allah yg mulia ni xsalah pun.sya faham itu hak anda sebagai customers.ia nya telah pun viral dan memberi impak negative kpd kami.ada yg mula share di media sosial dan juga hentam kami.(tak perlu nak sacastic panggil hamba Allah yg mulia)

Mgkn pd anda satu benda yg remeh dgn hanya menulis.tp ianya bergantung pd niat kita.hanya anda dan allah swt je yg tahu apakah tujuan yg sebenar.(siapa dia nak nilai niat orang.awal - awal usu tu dh bgtau review dia untuk membantu. apsal nak melenting??)

Alangkah baik nya sekiranya kita sesama kita trus menyokong dan melihat bangsa kita maju bersama n dpt berkongsi rezeki sesama kita?(ada ke uzu tu cakap dia tak sokong bangsa melayu maju??takde kan??)
.
Komen n review xslh pun...setiap perbuatan bermula dgn niat,sekiranya niat baik pasti akn memberi hasil yg positive kpd semua.(takpayah nk soalkan niat org, niat pihak kedai ni bls dengan ayat camni pun dah tau niat dia cemana)

Sebagai tanda terima kasih dan memohan maaf drpd pihak kami..pihak fmk akn memulangkn kembali jumlah bill yg dikenakan kpd pihak anda.dan anda boleh dtg ke fmk utk dptknnya.(ini cara org merajuk je buat ni)

Sya pun dah panjangkn kpd tuan fizo omar dan puan mawar mengenai hal ini.pihak kami berminat utk berjmpa dan berbincang dgn saudari sbgai blogger yg berpengaruh ini.mgkn kita boleh berkerjasam di masa hadapan.(sacastic sangat ayat berpengaruh tuh)

Semoga bakat kurniaan drpd allah swt kpd saudari digunakan sebaik mgkn utk terus memberi manfaat kpd makhluk allah yg lain.(bakat apa ko maksudkan ni???perli sangattt)

Apa2 pun tahniah diucapkan kpd anda diatas review anda yg dpt memperbaiki kelemahan pihak kami dan juga memberi 'impak' kpd kami apabila ianya sudah viral.(ni statement tak dapat terima teguran)

Semoga anda terus diberkati dan bakat yg dianugerahkan dpt memberi manfaat kpd semua."


kesimpulannya, kalau nak mintak maaf tapi tak ikhlas. baik tak payah. resolve je terus isu yang dikomen and MOVE ON.

Aswadi Rahmad said...

tak guna pekerja indon keh....diorang lebih gigih dan rajin kerja macam ni

Shahkhairul Nizam Ramli said...

mcm xmohon maaf jer????

ahahaah apa pon.. biasalah.. xleh terim kritikan.. dok la dlm gua bang...

Mawar Assufi said...

Okay.. Yang ni baru baca. So, betullah tu. Niat kak uzu and niat depa cuma Allah saja yang tahu.. Kita masing2 tak berhak menilai dan tentukan salah siapa siapa. Kan?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com