✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, January 6, 2016

Review : Nanafa Juta Beauty

Review : Nanafa Juta Beauty | Salam. Sabtu yang lalu berlansungnya Bengkel Fotografi Kelab Blogger Ben Ashaari di Agrofarmstay Durian Tunggal Melaka. Ada beberapa penaja dalam Bengkel ini dan salah satu antaranya ialah Nanafa Juta Beauty.

Nanafa juta Beauty menaja ahli-ahli Kelab Blogger Ben Ashaari 1 set produk kecantikan iaitu Balnco Set. Blanco Set ni mengandungi Blanco Serum dan Blanco Bar. Secara jujurnya, uzu 1st time review produk yang unik ni. Jarang skincare ada set Serum dan Bar.. 

Yang ni Blaco Bar. Woww lain. Packaging dia unik dan lain daripada yang lain. Macam bukan sabun pulak. Macam makanan.. 
Yang ni pulak.. Blanco Serum. Haa serum ni penting tau tuk penjagaan muka kita. Serum kan jennis cepat menyerap. So kena pakai serum ni setiap hari. 2x sehari .. Tau kan pakai serum? Kalau yg tak tau, serum ni pakai lepas cuci muka. lepas tu pakai serum. pap pap pap kat muka then keringkan. Lepas kering tu bolehlah apply korang punya foundation dan bla bla bla..
Uzu tak try lagi Blanco Set ni. Tapi uzu akan bagitau lah kebaikan-kebaikan Blanco Set ni. Antara kebaikkannya ialah :

  1. Menghilangkan jerawat pasir
  2. Menghilangkan jerawat batu
  3. Mencerahkan kulit secara sekata
  4. Memudarkan parut jerawat
  5. Memudarkan jeragat
  6. Mengekalkan kelembapan wajah
  7. Mengecilkan pori-pori kulit
  8. Menganjalkan dan mencerahkan kulit
  9. Membuang toksin 
Bagi yang risau dengan kejaminan Nanafa Juta Beauty, ialahnya ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, so no worries lah lepas ni k .Semua bahan yang ada dalam ni semuanya semulajadi. 

Harga Blanco Set : RM80
Harga Blanco Bar : RM40
Harga Blanco Serum : RM50

_________________________________________________________________________________

Produk yang kedua ialah produk pencuci untuk lelaki.. Yang ni serius 1st time uzu tengok lelaki ada pencuci hehehe. Selalunya kan perempuan je. So bagi uzu , ni permulaan yang baik lah bagi Nanafa Juta Beauty.

Heroes Men Wash
Kelebihan Heroes Mens Wash ini ialah:

  • Bentin -  anti keransangan pada kulit. Mempunyai fungsi antiseptik yang membunuh bakteria yang tidak diingini.
  • Ekstrak sireh -  mengurangkan radang kulit dan melegakan kegatalan.
  • Glycerine - mencerahkan warna kulit.
  • Sea salt - melegakan kegatalan kulit.
  • Catuba extract - membantu mengatasi masalah mati pucuk.
  • Mentol crystal - meningkatkan pengaliran darah dengan meningkatkan pengangkutan oksigen.
  • Tiada paraben, tiada sles dan tiada silikon.
Pada yang si lelaki, sekarang ni dah maju tau, korang pun kena jaga bahagian dalaman juga. Haa sama-sama jaga kan elok. Hehehe *merepek* .. Bagi yang nak dapatkan kedua-dua produk di atas bolehlah contact details keatas.

Instagram: www.instagram.com/nanafabeautyhq
Facebook:  www.facebook.com/nanafabeautyhq
Hubungi: 016-4126546 / 016-9806500
"Licin Monne Putih Seppo!"
"Licin Gila Putih Melepak!"




1 comment:

kamilsalleh 2 said...

Banyak sekarang produk kecantikan yang menggunakan slogan bahasa klate.

Jom kunjungi entri saya:
Pengalaman Bersama ONEXOX

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com