✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, March 7, 2016

5 Tips Cara Mudah Mencantikan Kulit Wajah Dengan Produk OLeS !

5 Tips Cara Mudah Mencantikan Kulit Wajah Dengan Produk OLeS ! | Salam.. Alhamdulillah diberi kepercayan untuk review produk skincare lagi. Terima kasih atas rezeki ini. hm sebenarnya dah lama terima produk ni tapi uzu baru je habis final exam so tertangguh lama nak review. Lagipun nak review skincare ni kena gap gap gap lama sikit dengan produk yang lain sebab nanti kita tak taw hasilnya macam mana. Takut bercampur. 

So untuk produk ini, jujur uzu katakan, ni 1st time uzu tengok produk ni. Tapi jarang ada produk baru kat Malaysia ni ada skincare yang lengkap dari A-Z .. Maksudnya lengkap tu, ada pencuci muka, toner, serum, krim siang, krim malam. Haa  lengkap kan? Uzu memang teruja sangatt nak review.. Lagi-lagi bab serum tu. Perghh terbaik.
Oles ni ada 5 produk di dalamnya. Macam yang uzu mentioned kat atas. Kita nak tau ape beza produk ni dengan produk skincare yang lain. So antara perbezaannya adalah :

  • Bukan Produk OEM (OLĕS memiliki formular tersendiri. Bukannya satu formula yg dikongsi dengan banyak brand. Formula OLes dibangunkan sendiri oleh radius beauty bermula dari peringkat makmal sehinggalah penghasilan produk)
  • Bukan Produk Repackaging.
  • Bukan Produk Rebranding.
  • 100% Bebas Hydroquinone.
  • 100% Bebas Mercury.
  • 100% Bebas Tretinoin.
  • 100% Bebas Paraben.
  • 100% Bebas SLS.
  • 100% Bebas lain-lain bahan berbahaya yang dilarang dalam kosmetik.
5 produk yang ada didalam set OleS Skincare ialah :

Gel Pembersih Wajah OleS
1. Pembersih Wajah : Cleansing yang kaya dengan manggis, licorice, collagen dan pelbagai enzim semulajadi . Pencuci wajah ni untuk membersihkan wajah kita dari kekotoran dan sel kulit mati. Cara guna : goncang botol. Letakkan cecair pencuci di tapak tangan dan gosok perlahan sesambil tu sental sental wajah so cepat sikit kulit2 mati hilang.
Toner Pelembab OleS
2. Toner Pelembab : Ramai yang tak pakai toner dalam penjagaan muka. Walhal toner ni penting sebagai pelembab muka. Tak nampak kering. Cara guna : Lepas cuci muka, ambik toner beberapa titis dan titiskan ke kapas. Then bersihkan lah muka u ols tu.
Serum Vitamin E
3. Serum Vitamin E : Ni paling uzu suka sebab serum ni produk paliing senang menyerap kat kulit muka. Tempet tap tap tap je dah masuk kat kulit. Memang penting u ols. Serum penting neutralkan wajah dari sinaran radikal bebas yg bahaya. Cara Guna : ambik serum titiskan kat tanga, lepas tu pap pap pap pap pap pukul2 muka dengan serum supaya serum tu masuk kat kulit.
Krim Pelembab Siang OleS
Krim Pelembab Siang OleS
 4. Krim Pelembab Siang : Uzu bukan jenis pakai krim pelembab siang. Tapi actually kalau tak nak cepat hitam, kena pakai krim siang tuk halang cahaya matahari. Cara guna : Lepas dah letak seru. Biarkan beberapa minit, then baru pakai krim siang. Then baru lah pakai foundation dan boleh pakai mekap seperti biasa.
Krim Pelembab Malam OleS
Krim Pelembab Malam OleS
5. Krim Pelembab Malam : Untuk mencerahkan kulit, melembut dan melembabkan kulit. Cara guna : Sebelum nak tido tu, cuci muka , guna toner, guna serum then gunalah krim pelembab malam . Ratakan kat muka.

Done ! Macam tu lah caranya mudah nak cantik dengan OleS Skincare ! Dengar cerita bukan perempuan je boleh guna OleS ni tapi lelaki juga. Lelaki mesti jarangggg kan guna skincare? Takat cuci muka, tu je. Pastu tidur. So yang perempuan dah kawin tu, boleh try produk ni, ajak husband korang try. Kalau dia tak nak, korang lah tolongggg buat semua kat muka suami. Harharhar. Sebab lelaki ni jenis malas skin bab ni.. Bagitau husband korang yang..

Kenapa OLêS Skincare mesti dimiliki oleh setiap Wanita ataupun Lelaki ?
  • Diktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
  • Selamat, Halal & Suci.
  • Gunakan tanpa syak wasangka.
  • Menjalani proses R&D di makmal bertaraf Antarabangsa.
  • Diformulasi dari ekstrak dan enzim botani semulajadi berkualiti tinggi.
  • Dihasilkan sepenuhnya di Malaysia.
  • Bahan mentah dari sumber yang Halal.
  • Menggunakan Premium Ingredient.
  • Dijamin 100% bebas bahan-bahan berbahaya.
  • Tidak mengelupaskan kulit wajah.
  • Tidak memedihkan kulit wajah.
  • Tidak memeritkan kulit wajah.
  • Tidak menipiskan kulit wajah.
Antara Kelebihan OLêS skincare : 
  • Menghilangkan & menghapuskan jerawat pada wajah.
  • Menghilangkan bekas-bekas jerawat lama pada wajah.
  • Menyamarkan dan menghilangkan jeragat pada wajah.
  • Mencerahkan kulit wajah dan kelihatan berseri.
  • Menghaluskan dan mencerahkan kulit wajah.
  • Meratakan tona kulit wajah.
  • Meremajakan kulit wajah.
  • Menegangkan kulit wajah sehingga kelihatan lebih muda.
  • Memperbaiki struktur kulit wajah.
  • Menjadikan kulit wajah lebih halus dan mulus.
  • Menghilangkan bintik- bintik hitam pada wajah.
  • Mengecilkan pori-pori wajah.
  • Mengembalikan seri wajah yang kusam.
  • Menghilangkan parut degil dan lama pada wajah.
  • Baiki kulit yang rosak akibat tersalah pakai produk.
  • Meningkatkan keyakinan diri.
So sesiapa yang berminat tu boleh contact info kat bawah. Semua testimon berjaya adalah page diorang atau pun kat instagram. Rupanya ramai artis yang pakai OleS ni. Perghhh hebat lah macam tu kan.. Bukan senang kann nak kenalkan produk kita kat artis. Kira OleS ni not bad lah maksudnya. Hehehehe. 

Apa pun, uzu pun akan start pakai malam ni. Sebab memang tengah cari skincare macam ni. Sebelum ni uzu pakai pencuci muka je. Toner , serum, day cream dan night cream takde. Haaa ni lah masanya uzu tuk mencuba. So hasilanya insyaAllah uzu kongsikan didalam blog nanti. Yang pentingg kena tau yang produk OleS ni the very awesomee you ols . Hehe ok lah tu je lah. Salam :)

Harga Semenanjung Malaysia : RM120
Harga Sabah & Sarawak : RM130
Call/SMS/Whatsapp: +6 010-296 8289 atau +6 011-231 63250

3 comments:

Delimasari said...

boleh cuba ni

Mardiah Diana said...

Akak baru tau tentang produk oles ni....menarik....

unknown said...

sy dan kakak sy dah cuba produk oles ni.Dlm berpuluh yg sy pernah cuba sepanjang hidup sy,ini produk yg terbaik yg sy pernah cuba.muka jd sgt lembab,tona kulit sekata,licin,jerawat mengecut,tak berminyak dan flawless.xrugi cuba.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com