✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, March 19, 2016

Cafe Hipster Di Port Dickson : Inns J Cafe

Cafe Hipster Di Port Dickson : Inns J Cafe | Salam. Minggu lalu, habis je ambik award kat galass house, keesokkan harinya uzu bercuti di Por Dickson. Ni kali kedua uzu datang Pd so apa yang perlu uzu google ialah cafe hipster di port dickson. Well sekarang ni kan trending cafe hipster ni so uzu pun tak nak ketinggalan review cafe hister yang ada kat Pd. Alang-alang kat pd kan, biar gempak gempak sikit makan tu. Hehehe.

Google punya google, uzu just jumpa cafe kat port dickson je. Hipsternye takde lah hipster sangat. Lebih kepada moden cafe. Tapi uzu suka cafe ni. Inns J Cafe Port Dickson.. !! Jom tengok apa yang menarik tentang  Inns J Cafe ni.
Not bad kan? Uzu masuk-masuk je terus rawa, wahhhh cantiknya cafe. Kat luar, biasa-biasa je tapi kat dalam. Tercenggang! Sangat menarik lebih-lebih lagi lukisan pada dinding cafe ini.. 

Bab menu pula. Jom kita tengok apa yang sedap kat  Inns J Cafe ni. Eh lupa nak bagitau. Cafe ni Halal tau ! Walaupun belum ada tanda halal tapi ianya dalma proses lagi. Doakan mereka. Hihi.
Tengok menu semua macam western food atau modern food . Ada makanan melayu. Haa nak tau apa yang kami order.. Nahhhh sila jangan terliur . Hihihi.
 Lamb Chop : RM18.90
 Baked Assam Fish : RM13.50
 Nasi Goreng Kampung Lukut : RM13.50
 Chicken Chop : RM14.50
 Inns J Puding Special : RM8.90
 Spaghetti Carbonara : RM15.50
Kerabu Fried Bee Hoon : RM11.50
Chocolate Mint Smooties : RM7.90
Teluk Kemang Sunrise : RM8.90

Tengok gambar pun dah sedap ! Hmm uzu tak pernah jumpa restoran yang menunya semua perfect dan sedap! Ini kali pertama uzu ke sini dan uzu rasa wawww sangat! Ni review jujur. Semua yang dihidangkan, semua sedap-sedap! Takde yang tak sedap setakat ni. Alhamdulillah. Bila rasa sedap, tak sabar nak berkongsi rasa. Cewahhh !

Sekarang ni ramai yang datang Port Dickson sebagai tempat perlancongan, so apa salahnya korang singgah tengahari ke, breakfast ke, lunch ke kat Inns J Cafe ni.. Ianya juga terletak dekat dengan Michaels Badminton Academy. So sesiapa yang nak ke Inns J Cafe, boleh lah ke alamat dibawah. Thanks :)

Info :
Alamat : No.1, Taman Lukut Indah, Lukut , Port Dickson . 

*Kalau nak location untuk senang waze, korang pergi page Inns J Cafe, ada location kat page tu, just tekan je. So terus drive there. Kalau dari KL, Inns J Cafe di sebelah kiri, betul-betul sebelah dengan Petronas Lukut. Inns J Cafe kat atas bukit. Terlindung pokok sikit*

4 comments:

Hafiz Zulkafly said...

kerabu meehun dia!!
*drooling here*

adiba rusli said...

wah.byk kali je lalu situ tapi tak pernah pergi.haha. lepas ni mungkin akan pergi.heee:)

Mardiah Diana said...

Semua makanan dia nampak sedap lah dik uzu....

Natagach Natalurp said...

Port Dickson zaman kanak-kanak 1997-1999. Hiks

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com