✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, March 5, 2016

Kebaikan Dan Kehebatan Tersembunyi Aloe Vera ( Lidah Buaya) Yang Ramai TaK Tahu !

Kebaikan Dan Kehebatan Tersembunyi Aloe Vera ( Lidah Buaya) Yang Ramai TaK Tahu ! | Salam. Entry uzu kali ni bukan nak cerita mengenai menang awards, hehe tapi nak cerita bab produk yang uzu dapat beberapa minggu lalu.. So nak review produk, kita kena pakai sendiri dan rasai pengalaman sendiri..

Sebelum tu, nak cerita mengenai produk Aloe In Bottle ni ..Ok first at all, actually aloe vera ni sebenarnya lidah buaya. Rasanya ramai yang dah tau nama glamour lidah buaya. Nama professional lah kononnye Aloe Vera ni.. 

Ada 3 perkara penting yang korang kena tahu tentang Aloe Vera ni :

1. Lidah Buaya Sangat Sesuai Dengan Jenis Kulit Orang Malaysia
Khasiat aloe vera sebagai pelembab kulit dan pembasmi Jerawat. Rutin kecantikan serta rawatan kulit yang dilakukan oleh wanita sejak dulu lagi.

2. Lidah Buaya sudah Lama Diamalkan di Malaysia
Lidah buaya terkenal dan sangat berkesan merawat dan mencuci usus kita dari segala kotoran. Usus yang bersih membenarkan segala nutrisi diserapkan secara sempurna dan optimum.

3. Aloe Vera Diakui Khasiatnya Seluruh Dunia
Wanita Mesir dan Amerika sangat menggemari Lidah buaya sebagai bahan yang wajib untuk setiap produk kosmetik mereka.

Ni 3 info penting yang patut korang tau. Uzu sendiri pun tak taw rupanya aloe vera ni banyak khasiat sampai ke seluruh dunia. Yang penting sesuai dengan kulit orang Malaysia. Dannnn suda lama diamalkan di Malaysia. Patut mak uzu dulu duluuu tanam lidah buaya ni. Letak kat tandas. Lol rupanya ada khasiat. Ni cerita waktu uzu umur 6 tahun tak silap.. Dah 20 tahun lalu. So memang betul lah la lidah buaya ni dah lama di amalkan cuma kite je baru tau khasiatnya..
Ok ni jom baca khasiat dan kelebihan serta kebaikan lidah buaya yang ada kat website AloeMalaysia ni ... Terkejut korang baca.. Macammm macammm tau kebaikan je. Sampai uzu pun cakap,  wahh biaqq betuiiii ? Gituuu. Hahhaha..

  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Memperbaiki sel darah
  • Menambah oksigen di dalam darah
  • Menghalang penyakit " KIDNEY STONE " dan kesan kafein dari kopi dan teh
  • Memberi keseimbangan asid / alkali di dalam badan
  • Menyembuhkan penyakit ulser, dan system penghadaman
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dengan merawat punca
  • Menambah mineral, vitamin, enzim dan nutrient dalam badan
  • Mempercepatkan sembur dari kesan melecur dan terbakar
  • Sebagai pelincir salur perkumuhan
  • Menghilangkan buasir
  • Meneutralkan gula di dalam darah
  • Memelihara buah pinggang dari penyakit
  • Memelihara Muka, kulit dan membaiki sel yang rosak
  • Menyihatkan dan mencantikkan kulit
  • Mengeringkan JERAWAT dgn menyapukan sebagai lotion
  • Melembutkan dan mencantikkan rambut apabila di sapu
  • Penawar gatal dan mengurangkan pendarahan malah mempercepatkan proses penyembuhan
  • Memudarkan Kesan Parut yang baru
  • Membantu masalah CIRIT BIRIT dan merawat percernaan serta pedih ulu hati.
  • Menurunkan berat badan

Selama seminggu uzu guna, uzu just dapat rasa bab muka je. Sebab uzu sempat minum seminggu je . Yang bab muka tu. Kalau pakai masker seminggu dah nampak hasil.. Haaa uzu pun try seminggu dulu. So actually memang jerawat besar-besar tu kecuttt perlahan2. Dah macam masker anti jerawat dah ni.. Uzu pakai masker ni sebelum tidur. So waktu pakai tu, tegang je muka dan uzu biarkan sampai esok pagi. Lepas esok esok esok esok punya pagi tu, nampak la jerawat sebesar ituu kecut kan. So bila kita tengok elok pakai aloe vera ni, kemain excited nak pakai keesokkan harinya.Hehe. Lagi pun kan, senang je weii nak pakai pun. Sebab dia dalam botol. Tuang kat tangan. Tempek kat muka dan tutupp je botol tu.. 
Cara Minum :
Ambik sudu makan tu, haa tuang aloe vera ni.. Letak dalam air dalam 100ml . Lepas tu bancuh lah.. Jangan lebih sangat letak aloe vera ni sebab rasa dia akan jadi lain. Kangg muntah korang.

Ok untuk kelebihan-kelebihan yang lain tu, rasanya kena pakai lebih dari sebulan baru dapat rasakan. Tapi uzu percaya, kebaikan-kebaikan yang dinyatakan di atas memang betul based on the testimoni yang lain. Testimoni boleh baca kat laman web ni http://www.aloemalaysia.com/ .

Sesiapa yang berminat nak try, uzu menang high recommanded sangatt sangatt , so kalau nak try dulu, beli lah sebotol dulu kan.. Segala info boleh tengok details kat bawah ye. Nak harga diskaun ke, haa tengok kat website. 

Info :
SMS "ALOE" dan hantar ke 010-2319594 

3 comments:

Sharifah Amarina said...

Rasa dia macam mana kak uzu? Sedap?

Eka Tikah said...

wah, banyaknya khasiat. kene cuba ni. hehe

Mardiah Diana said...

Rupanya banyak khasiatnya...akak baru tau ni dik uzu....terima kasih atas perkongsian ini...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com